Klaudia

Ezeket a meséket szerte a világban jól ismerik

2013.11.25. 17:35

Programkereső

December 13. és 15. között ismét Budapestre látogat a nagyszabású Disney on Ice, ezúttal a Fantázia Birodalma című produkcióval. A közelgő eseményről Vikár Dórával, az előadás egyik magyar szereplőjével beszélgettünk.

- Decemberben Fantázia világával érkeztek Budapestre. Mi lesz ennek az estnek a különlegessége?

- A Disney on ice-nak nyolc különböző produkciója fut párhuzamosan szerte a világban, mindegyikben más és más, a Disney rajzfilmekből ismerős alakok tűnnek fel. Ez most a Verdákkal fog kezdődni, amit egy Kis Hableány rész követ, utána Csingiling lesz látható, ami tulajdonképpen a Pán Péter sztorit jelenti, majd az est második felében a Toy Story 3 hőseivel találkozhatnak a nézők. 

Disney On Ice
Disney On Ice

- Te hogyan kerültél be a Disney On Ice produkcióba?

- Tizenkét éven át versenyszerűen korcsolyáztam. Amikor ennek vége lett, tudtam, hogy szeretnék még kezdeni valamit a megszerzett tapasztalatommal, ezért elrepültem Londonba és felvételiztem a Disney-hez. A felvételin különböző figurákat kértek, ugrásokkal, lépésekkel. Két hónappal később szóltak, hogy szeretettel várnak a karban.

- Gyerekkorodban Disney-rajongó voltál?

- Szerettem a rajzfilmjeiket, de alapvetően nem voltam egy Disney-fanatikus, nem láttam az összes mesét.  Talán mind közül Micimackót szerettem legjobban, de zömében azért én is inkább olyanokat  néztem, mint például A nagy ho-ho-horgász, meg az ehhez hasonlók. Azóta persze rengeteg Disney-t kellett megnéznem, már csak az előadásaink miatt is.

- Számodra mi jelenti a legnagyobb kihívást egy produkcióban?

Nyilván valami színészileg is hozzá kell adnunk az előadáshoz, ezek mellett pedig hibátlanul kell teljesítenünk azokat az elemeket, amiket legtöbbünk a műkorcsolya világából hozott magával. A legnehezebb talán ennek a kettőnek az ötvözése.

Disney on Ice - A Fantázia Birodalma
Disney on Ice - A Fantázia Birodalma

- Rengeteg helyen jártál már a Disney-vel, Ázsiától kezdve Dél-Amerikán át Európáig. Mit tapasztaltál, mennyire különbözőek a nézői reakciók?

- Szerencsére ezeket a meséket elég jól ismerik a szerte a világban. Ettől függetlenül eltérőek a reakciók: a japánok például sokkal visszafogottabbak, ők inkább csak a végén szoktak tapsolni, ezzel szemben a latin országokban már a második ütem után úgy érezzük magunkat, mintha világsztárok lennénk, ovációval, vastapssal, mindennel. Sokszor mi magunk is meglepődünk, hogy mi váltja ki a közönség rajongását.

- 2012-ben a Disney felvásárolta az egész Star Wars franchise-t. Szerinted elképzelhető, hogy egy nap Darth Vader is jégre lép?

- Erről sajnos még nem hallottam, viszont a közeljövőben beindul majd egy új sorozat, amiben a Marvel Univerzum képregényhősei fognak felvonulni.  Ez utóbbit egyébként én is nagyon várom már.