Konrád

Athina ünnepel

2014.01.27. 16:27

Programkereső

Kerek évforduló, meglepetésvendégek, brazil táncshow és fergeteges görög buli – mindez február 22-én a Belvárosi Színházban.

Kerek születésnapot ünnepel idén a népszerű görög származású színész-énekesnő, Papadimitriu Athina. Őserejéből mit sem vesztett az évek során, pozitív kisugárzása, életigenlése mindig lenyűgözi a nézőket. Ezért is döntött úgy a Spirit Színház, hogy méltó keretek között, szinte egész évben ünnepli a művésznőt.

Papadimitriu Athina
Papadimitriu Athina

A sorozat első állomása a Belvárosi Színház lesz, ahol látványos gála keretében életének fontos epizódjairól mesél és énekel Athina. A görög nagyszülők, Egyiptomban felnőtt szülők habitusát önmagában felolvasztó, magyar lélekkel élő művész izgalmas, fordulatokkal teli életéről néhány évvel ezelőtt írt könyvet a Spirit vezetője, Perjés János. A könyv fejezeteire épülő gálaest nem a sokak által ismert művészpályát helyezi előtérbe, hanem a magánembert - és így válogatják össze a dalokat is. Felcsendül latin jazz, argentin tangó éppúgy, mint bossanova. Az autentikus flamencot, a tánc királynője, Lippai Andrea mutatja be, a karneváli hangulatról a Rhytmo Latino gondoskodik. Athina magyarságáról is vall a műsorban, előadásában egy szívszorító magyar műsorblokkot láthatnak a nézők. Igazi görög fiesta zárja majd az estét, Stefanidu Janula, az Akropolis Compania és a Helidonaki tánccsoport felléptével. Természetesen jön Athina két színésznő lánya, Trokán Anna és Nóra is. Athinát gitáron állandó zenésztársa, Kutik Rezső kíséri, a műsort Perjés János vezeti.

Kérdésünk: Hol született Athina?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátogathatnak a február 22-én megrendezésre kerülő koncertre Belvárosi Színházba.