Emőke

Negyed évszázad után visszatér a Pink Floyd

2014.07.10. 15:37

Programkereső

Húsz év után új albummal jelentkezik a Pink Floyd: a brit rockegyüttes a The Endless River címet adta az októberben megjelenő lemeznek.

A hírt Polly Samson brit újságíró és író, a banda gitárosának, David Gilmournak a felesége osztotta meg a nyilvánossággal egy hétvégi Twitter-bejegyzésben. "Mellesleg októberben jelenik meg az új Pink Floyd album, The Endless River címmel" - posztolta Samson, aki korábban dalszövegeket is írt az együttesnek.

A banda szóvivője, Doug Wright azóta megerősítette az új album hírét. A zenekar ambient stílusú, instrumentális zenére épülő albumot ígér, amely az együttes utolsó, The Division Bell című lemezéhez készült 1993-as és 1994-es felvételekre épül.

A The Endless River című albumot David Gilmour és Nick Mason jegyzi, de az együttes 2008-ban elhunyt zongoristájának és billentyűsének, Richard Wrightnak a játéka is hallható lesz rajta. Roger Waters, aki 1985-ben lépett ki a csapatból, nem vesz részt a munkálatokban.

1965-ös megalakulása óta a Pink Floyd több mint 250 millió lemezt adott el világszerte. Az együttes utoljára a 2005-ös londoni Live 8 jótékonysági koncerten lépett színpadra. Azt egyelőre nem tudni, hogy turnéznak-e majd az új albummal.