Klaudia

Egy est Jim Morrison emlékére

2014.10.23. 13:01

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és látogasson el Ön is Hobo és a The Doors különleges, közös estjére.

Földes Hobo László teljes pályáját végigkíséri Jim Morrison emléke. A sajnálatosan korán elhunyt énekes és költő, a Doors együttes frontembere már a Hobo Blues Band legelső koncertjein jelen volt dalaival. Később Hobo zenekarával, majd szólóban albumokat készített, hogy magyarul is eljuthassanak az emberekhez az amerikai banda számai.

Földest évtizedek óta foglalkoztatja Jim Morrison életműve: a The Doors vezető énekesének és dalszövegírójának alkotásai fontos inspirációt jelentettek számára saját művészi világlátásának kialakításában. Jim Morrison korai, 1971-ben bekövetkezett halála után Hobo kötelességének érezte, hogy ápolja a nagy előd emlékét, így már a Hobo Blues Band megalapítása előtt, az 1970-es évek közepén játszott The Doors-dalokat. Az azóta eltelt majd' négy évtizedben is mindent megtett, hogy az amerikai művész életműve Magyarországon se merüljön feledésbe: Földes László fordította magyarra Morrison összes dalát és költeményét, amelyek önálló kötetben is megjelentek.

Hobo & Jim Morrison
Hobo & Jim Morrison

A misszió még mindig tart: Földes László folyamatosan járja az országot emlékestjével. Szerinte Morrison volt az első, aki hidat vert költészet és rockzene közé, így műsorán nemcsak élő zenei kísérettel előadott Doors dalok, hanem az énekes versei is szerepelnek, saját műfordításában.

Ezen a különleges estén Hobo műsora, emlékestje részeként, levetítésre kerül a Doors 1968-as Hollywoodi, egyetlen teljes egészében rögzített koncertje is a filmvásznon.

Ez a koncertfilm Hobo emlékestjének szerves részeként, több részletben bemutatva, segít abban hogy   Jim Morrison életművét még közelebb hozza a nézőkhöz, és méltó emléket állítson ennek a nagy formátumú művésznek és különleges egyéniségnek.

Kérdésünk: Mikor rögzítették a Doors at the Bowl című koncertjüket mely máig az egyetlen teljes egészében rögzített koncertfilmjük?

A helyesen válaszolók közül öten partnerükkel ellátogathatnak november 3-án a Corvin moziba, Hobo és a The Doors közös estjére.