Alfréd

Úgy érzem, egy angyal száll közénk

2014.12.23. 18:54

Programkereső

December 26-án és 27-én egy feledhetetlen karácsonyi estet tölthet el Fischl Mónikával, Vadász Dániellel, Tóth Verával és vendégeikkel a Pesti Vigadóban. A koncertről Fischl Mónikával beszélgettünk.

- Hogyan jött a közös koncert ötlete Tóth Verával?

- Nagyon szeretem nézni a jó tehetségkutató versenyeket, megdöbbentő, mennyi talentum van ebben az icipici országban. Most természetesen a Virtuózok a favorit, mert végre a komolyzenéről is kiderült, hogy nem egy befogadhatatlanul nehéz valamiről van szó - egy igazi értékteremtő műsor. Tóth Verát az X-Faktorból ismertük meg, ahogy Radics Gigit is.

- A fővárost ellepik ebben az időszakban a karácsonyi koncertek. Miben lesz ez az este más?

- Talán annyiban lesz más, hogy bensőséges, családias légkört szeretnénk teremteni. Ebben közreműködik majd az is, hogy a Magyar Rádió gyerekkórusa is fellép, és hogy olyan vendégeket hívtunk.meg, akik igazán szerethetők és fontosak, nemcsak szakmaileg, hanem személyesen is. Ilyen lesz például Peller Károly kollégánk az Operettszínházból, aki egyfajta házigazdája lesz az estének.

- Kodály, Mendelssohn vagy épp Rachmanyinov művei mellett olyan dalok is felszólalnak majd, mint a Happy Day vagy a White Christmas. Mi alapján válogatták össze a felcsendülő műveket?

- Mindenki a számára legkedvesebb zenéket választotta magának. Az én szívem csücske például, amit már régóta szerettem volna elénekelni a karácsony dalok közül, az Adam Adolphe Holy night c. dala. Mindig úgy érzem, hogy egy angyal száll közénk, amikor ezt a zenét hallom

- A koncertnek a nemrégiben megnyitott Vigadó ad otthont. Fűződik a esetleg valamilyen különleges emléke a helyhez?

- A Vígadóhoz kötődik az egész gyerekkorom, hiszen a Magyar Rádió Gyerekkórusának tagjaként minden évben a kórussal itt énekeltünk karácsonykor. Akkoriban még hegedültem, és volt szerencsém ezeket a karácsonyi dalokat kis gyerekzenekarban is eljátszani. Botka Valéria és Csányi László meghatározó emberek voltak az életemben, zenei fejlődésemben - ők voltak akkor még a kórus vezetői. Az, hogy most szintén fellép a gyerekkórus, számomra fontos dolog, s remélem, ők is szép emlékként fognak visszaemlékezni erre az időszakra felnőttkorukban.

- Az estet december 26-án és 27-én rendezik meg, többek között férje, Vadász Dániel közreműködésével. Marad idejük az ünnepekre is?

- A Szentestét szűk családi körben töltjük nálunk Szentendrén, anyukámékkal, húgomékkal. Másnap utazunk párom családjához Püspökladányba, de este mar jövünk haza,hisz másnap koncert.