Emma

Több mint cirkusz

2015.04.10. 13:10

Programkereső

Nyolc pasi, ütőshangszerek, tánc, akrobatika, sztepp és jó hangulat. Az április 19-én Budapestre érkező Tap Factoryról Patrice Marques, a show producere mesélt.

- Ha két mondatban kellene megfogalmaznia, mi az a Tap Factory, mit mondana?

- Amikor megalapítottuk a Tap Factoryt, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy egy olyan produkciót hozzunk létre, amely gyakorlatilag minden ötödik másodpercben valami meglepetést okoz a nézőnek. Ha nagyon ragaszkodunk a műfaji kategóriákhoz, azt mondanám, hogy a cirkusz elemeiből merítünk a legtöbbet, de mégsem egyszerűen egy cirkuszi produkcióról van szó - annál sokkal többről.

- Számtalan műfaj találkozik a produkcióban, a tánctól kezdve a már említett cirkuszon át a zenéig. Hogyan tudták mindezt egyetlen előadásba besűríteni?

- Igyekeztünk átlépni a műfaji határokon, és a lehető legszabadabban hozzányúlni a különböző művészeti ágakhoz. Ez egy hatalmas kihívás, hiszen attól még, hogy egymás mellé teszünk egy táncost és egy akrobatát, nem lesz kész a produkció. Megpróbáltunk ezért egy olyan történetet létrehozni, amely egyrészt keretbe foglalja a zenészek, táncosok, akrobaták és a többi közreműködő munkáját, ugyanakkor lehetőséget is biztosít nekik arra, hogy megmutassák kivételes tehetségüket. Az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, ez sikerült.

Tap Factory
Tap Factory

- A Tap Factory évek óta járja a világot. Mit tapasztaltak, hogy reagált a közönség a produkcióra?

- Egészen pontosan három évvel ezelőtt indultunk útnak, hirtelen nem is tudnám megmondani, hány előadáson vagyunk túl - Spanyolországtól kezdve, Franciaországon át Angliáig mindenhol megfordultunk, és csak ez utóbbiban összesen 65 fellépésünk volt. Büszkén mondhatom, hogy szinte kizárólag csak pozitív visszajelzést kaptunk eddig a közönség részéről. A show végén  álló tapssal köszöntik a művészeket, amiért nem győzünk elég hálásak lenni.

- Az előadásban közreműködik többek között a "So You Think You Can Dance" című táncos tehetségkutató műsor francia finalistája, Jérémie Champagne. Hogyan találtak rá a produkció művészeire?

- Szerte Európában tartottunk meghallgatásokat. Vincent Pausanias, a produkció rendezője és koreográfusa fontosnak tartotta, hogy akár zenészekről, akár táncosokról vagy akrobatákról van szó, minden esetben a legkiválóbb tehetségeket gyűjtse össze. Vincentnek hatalmas tapasztalata van ebben, számtalan hasonló jellegű produkcióban vett már részt korábban, és az sem elhanyagolható tény, hogy táncos múlttal rendelkezik, ezért pontosan tudja, hogy kell a művészekkel kommunikálni, hogyan lehet belőlük kihozni a maximumot.

- Kiknek ajánlják az előadást?

- A Tap Factory amolyan családi show, a legjobb szívvel tudom ajánlani minden korosztálynak, 6 évestől egészen 90 éves korig. Biztos vagyok benne, hogy olyan élményben lesz részük, amit soha nem felejtenek el!