Mátyás

Mary Poppins a gazdasági válságban folytatja

2015.09.17. 10:04

Programkereső

A Disney stúdióban készül a Mary Poppins-musical folytatása, mégpedig a Chicago rendezőjével.

Mary Poppins visszatér a filmvászonra: a Disney filmstúdió Rob Marshallt kérte fel az új musicalfilm rendezésére. 

Az új Poppins-film a gazdasági válság idején játszódik Londonban. Míg az 1964-ben Julie Andrews főszereplésével forgatott eredeti musical P.L. Travers írónő első Mary Poppins-regényét dolgozta fel, a folytatáshoz a többi regényből merít a forgatókönyvíró, David Magee. Travers 1934 és 1988 között nyolc regényt írt a csodálatos nevelőnő és a Banks család kalandjairól.

A dalokat Marc Shaiman és Scott Wittman szerzi. A Disney stúdió és Marshall együttműködik a Travers-hagyaték gondozóival. Richard Sherman, az eredeti Poppins-film zeneszerzője már áldását adta a folytatásra. A készülő musicalfilm jó kezekben van, hiszen Marshall Chicago című musicalje 2002-ben elnyerte a legjobb film Oscar-díját.

Mary Poppins utoljára két éve jelent meg a filmvásznon, a közönség a Banks úr megmentése című filmben találkozhatott a mindig nett nevelőnővel. A film azt mesélte el, hogyan próbálta meg Walt Disney rávenni a húzódozó Traverst arra, hogy engedjen filmet forgatni regényéből. Disneyt Tom Hanks, az írónőt pedig Emma Thompson alakította.