Beáta, Izolda, Lea

"Szeretném, ha történne az életemben valami jó"

2016.02.22. 15:20

Programkereső

Február 23-án, kedden a Lumière Filmklubban a Tititá című dokumentumfilmet vetítik a rendező, Almási Tamás részvételével. A film a 18 éves Kuru Anti történetét mutatja be, aki több szempontból sem átlagos fiatal: egy romatelepen él, és szenvedélye a gitározás.

Kuru Antival madarat lehet fogatni, amikor megtudja, hogy bekerült a Snétberger Zenei Tehetség Központ programjába, ahol hat hétig tanulhat, és ha utána beválogatják, még fel is léphet nagy közönség előtt. Azonban hamar kiderül, hogy hatalmas hátránya van a többiekkel szemben – még roma társaihoz képest is – hiszen teljesen képzetlen, nem ismeri a kottát sem, nem több generációs zenészcsaládból érkezik, nincs a rendszeres gyakorláshoz és a tanuláshoz szokva. Miközben társai laptop segítségével gyakorolnak, neki még mobiltelefonja sincsen – családja otthona pedig csak egy komfortszinttel jobb a putrinál.

Több ismert magyar művésznek is a művészet volt az egyetlen kitörési pontja gyerekkorában. Őket kétrészes sorozatban mutattuk be, a mesébe illő történetekről itt és itt olvashat.

A csendes, széles mosolyú és lefegyverzően őszinte fiú történetét a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, Almási Tamás örökíti meg, de a 2015-ös film sokat foglalkozik a zenei tehetségközpont más diákjaival és oktatóival, köztük Snétberger Ferenccel is.

A vetítés után beszélgetés is lesz Almási Tamással.

Időpont: 2016.02.23. (kedd) 19:00

Helyszín: Európa Pont, Millenáris Park