Ervin

Elárverezik Marilyn Monroe személyes tárgyait

2016.05.10. 15:41

Programkereső

Két tízcentes, nyolc Philip Morris cigaretta, egy használt Revlon rúzs egy estélyi kézitáskában. Megérhet ez 15-20 ezer dollárt, vagyis 4-5,5 millió forintot? Persze, abban az esetben, ha ez Marilyn Monroe-é volt. A díva személyes tárgyait novemberben árverezik el Hollywoodban.

Monroe rengeteg személyes tárgyát hagyta végrendeletében színészi mentorára, Lee Strasbergre. A gyűjtemény több mint 500 darabjára lehet licitálni a Julien's Auction november 19-re és 20-ra meghirdetett Los Angeles-i árverésén.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

Az aukciósház 2-4 millió dolláros (550 millió- 1,1 milliárd forintos) bevételre számít a tárgyak eladásából. A cég szerint a relikviák először jelennek meg az árverési piacon, a Starsberg-hagyaték gondozói kínálják azokat eladásra.

A személyes használati tárgyak többsége ugyanolyan állapotban van, mint Marilyn 1962-ben bekövetkezett halálakor. A díva 36 évesen, gyógyszertúladagolás következtében hunyt el.

Az árverés egyik izgalmas darabja egy estélyi kézitáska két tízcentessel, nyolc Philip Morris cigarettával és egy használt vörös Revlon rúzzsal. Martin Nolan, a Julian's igazgatója szerint 15-20 ezer dollárért (4-5,5 millió forintért) is elkelhet. "Valóban csinos kis darab, olyan, mint egy időkapszula a negyvenes évekből, amikor Marilyn híressé vált" - mondta.

Számos tétel ugyancsak a színésznő mindennapi életébe enged bepillantást, köztük egy 1960-ból való taxis számla a 20th Century Fox stúdióba, ahol abban az évben a Szeressünk! című filmet forgatta. Egy másik, adózással kapcsolatos dokumentum pedig a költségeit sorolja fel.

Marilyn Monroe élete operában

A legendás színésznő életét a rostocki operában viszik színre.

Marilyn ékszerdoboza, amelyet baseballsztár férje, Joe DiMaggio vett neki, 3000-5000 dollár (830 ezer-1,4 millió forint) körüli áron találhat gazdára az előzetes becslés szerint. A színésznő platinából készült, gyémántokkal díszített Blancpain karórája 80-120 ezer dollárt (22-33 millió forintot) érhet, de Nolan úgy véli, a licitálás magasabbra is felverheti az árát.

Az aukció előtt a New Yorkból Southamptonba tartó Queen Mary 2 luxus óceánjárón állítják ki a legizgalmasabb relikviákat, amelyek egy Los Angeles-i és egy londoni kiállításon is megtekinthetők lesznek.