Eszter, Eliza

Első kislemezét adta ki egy orangután

2016.08.19. 14:02

Programkereső

Végre értelmet nyert az a szó, hogy majomzene! Egy dél-ausztráliai állatkert orangutánja kiadta első kislemezét, melyen saját szerzeménye hallható. Mindez az augusztus 19-i orangután világnap alkalmából készült, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett fajra.

A dél-ausztráliai Adelaide-i Állatkert orangutánja, a 20 éves Kluet egy zenekészítő alkalmazás segítségével komponálta meg első szerzeményét, a Give me a Klue-t.

Pij Olijnyk, az állatkert főemlősökkel foglalkozó gondozója és egyben Kluet debütáló kislemezének producere szerint a dalban némi modern dzsessz is felfedezhető. Mint fogalmazott: "hallok egy picit a Rózsaszín párduc főcímdalából és talán egy leheletnyi The Way You Look Tonight is van benne".

A gondozó szerint Kluet briliáns elme, nagyon játékos, érdeklődő és szeret új dolgokat kipróbálni. Hozzátette, nem véletlen, hogy az orangutánok az állatvilág géniuszai.

Az augusztus 19-i orangután-világnap alkalmából közzétett dalt az Adelaide-i Állatkert honlapján lehet megvásárolni. A felhasználók annyit fizetnek érte, amennyit jónak látnak, és a befolyó összeget az intézmény három orangutánjának ellátására fordítják.

Majomzene 2.25-től!

Olijnyk szerint a szumátrai orangután súlyosan veszélyeztetett faj, amelynek mára mindössze 4-7 ezer példánya maradt a vadonban, és jelenleg évente nagyjából ezerrel csökken a számuk, elsősorban a természetes élőhelyeik elvesztése miatt.