Sándor, Ede

Már megint eladják Harry Potter házát

2016.09.21. 11:32

Programkereső

A varázsló gyerekkori megpróbáltatásainak színhelye nem stúdióban volt, hanem egy vidéki házban Angliában, ami most 170 millió forintért az öné lehet.

Valószínűleg minden Harry Potter-rajongó tudja, hogy a későbbi legendás varázsló a Little Whinginben lakott a nagynénjénél a Privet Drive 4 szám alatt. A települést az írónő, J. K. Rowling találta ki, a filmekben szereplő Privet Drive 4 viszont nagyon is valódi hely, sőt, ha szeretné most akár be is költözhet abba a házba, ahol a filmek ebben a házban forgó jeleneteit forgatták.

Ezek a felvételek ugyanis nem egy épített díszletben készültek, hanem a berkshire-i Bracknellben a Picket Post Close 12-ben, ami most eladóvá vált.

Nem olcsó megszerezni a három hálószobás házat, az ingatlant közvetítő cég 475 ezer fontért, kb. 170 millió forintért kínálja. A ház sajnos csak kívülről néz ki úgy, mint a filmekben, bent teljesen modern, világos, nem az az ízléstelenséghalmaz, amilyennek Rowling megálmodta. Erre talál a belső terekről néhány képet.

A ház egyszer már megfordult a lakáspiacon, de ahhoz képest egészen szépen felment az ára. Utoljára 2010-ben értékesítették, akkor 290 ezer fontért, nagyjából 104 millió forintért kelt el.

(Telegraph)