Konstantin

Péntektől több mint tízezer hangszert próbálhat ki Budapesten

2016.10.05. 11:58

Programkereső

Lesz még 300 koncert is a hétvégén rendezett Budapest Music Expón.

Ezen a hétvégén rendezik Közép-Kelet Európa legnagyobb zenei kiállítását, a Budapest Music Expót a Hungexpo területén.  A Hungexpón több tízezer kipróbálható hangszer és a 300 koncert illetve zenei esemény mellett számos érdekességgel is találkozhat majd a látogató. Ilyen a hangterápiás sziget, a zenei tudásfelmérő játszótér, illetve a kamionból kinyitható színpad.

A helyszín építése már megkezdődött. A 80 standra illetve zenei helyszínre 140 kamionnyi áru, mintegy 1900 tonnányi hangszer és egyéb eszköz érkezik.

Ezúttal is több tízezer pengetős, billentyűs és ütős hangszert, mikrofonokat és DJ felszereléseket lehet kipróbálni a rendezvényen. A kiállítók ipari mennyiségben vonultatnak fel hang-, fény-, lézer-, stúdió- és színpadtechnikát. A G csarnokot a szervezők két részre osztják, csendes és félhangos részre, így elkülönítik a gitárzúzásra fogékony fiatalságot és a látványtechnikát szemlélő látogatókat.

Az Öröm a Zene játszótéren 11 zenetanár foglalkozik kicsikkel és nagyokkal. A pedagógusok kedvet csinálnak a zenéléshez és segítenek abban gyerekeknek és felnőtteknek, hogy eldöntsék, milyen hangszeren tanuljanak. Továbbá hangszeres tudást is felmérnek a tanárok. Ugyanitt szombaton és vasárnap tart nyitva a Muzsikáló Háztartás, ahol különböző elromlott, hibás tárgyakból valamint hulladékból lehet hangszereket készíteni.

A végére pedig egy kis ízelítő a fellépőkből: Anna and the Barbies, Cloud9+, Leander Kills, Infusion Trio, Alapi Band, Half Note City, Zanzinger, Colorstar, Kállay Saunders Band, Mingu, Horányi Juli, 1705, Magashegyi Underground, Punnany Massif.

További részletek Facebookon.