Aladár, Álmos

Még két filmet írt J.K. Rowling

2016.10.17. 10:40

Programkereső

A Harry Potter szerzője egyszerűen nem tud leállni. Nem három, hanem öt részt írt a Legendás állatok és megfigyelésüknek.

Jövő hónapban kerül a mozikba JK Rowling újabb, a varázsvilágban játszódó története, a Legendás állatok és megfigyelésük, de az írónő már most bejelentette, hogy további két filmmel bővítette az eleve trilógiának tervezett filmfolyamot. A világ legismertebb varázslójának kitalálója több ezer lelkes rajongó előtt jelentette be, hogy legalább négy filmet tervez még Gőte Szalamander történetéből.

GettyImages-584707648
Fotó: Rob Stothard / Getty Images Hungary

"Mindig is tudtam, hogy nem csak egyetlen film lesz majd. Abban maradtunk, hogy legyen trilógia, de kidolgoztam a történet vázát és már biztos vagyok benne, hogy öt film készül majd" - mondta a londoni Leicester Square-en a főszereplőt alakító Eddie Redmayne és a rendező, David Yates társaságában. A rendező azt is elárulta, hogy Redmayne karaktere, az állatbolond Gőte Szalamander a következő részben egy másik fővárosba látogat el.

A Legendás lények és megfigyelésük az eredeti Potter-széria egyik tankönyve volt, amiből a Roxfortban tanultak a főhősök. Rowling azonban valóban megírta a könyvet, amelynek bevételét jótékony célra ajánlotta fel. A fiktív könyv szerzőjéről szóló film első rész hetven évvel a Harry Potter filmek előtt játszódik New Yorkban. 

"Engem ez a történet érdekelt. Ezzel szerettem volna foglalkozni" - jelentette ki Rowling, akit a hetedik könyv megjelenése óta rengeteg Potter-rajongó keres meg a folytatás miatt.

Az új széria főszereplője, Redmayne elárulta, hogy már az előtt óriási Potter-rajongó volt, hogy megkapta a szerepet. " Mind velük nőttünk fel. Mindig olyanok voltak, mint egy biztonságos kis zug, ahova az ember egy-két évente ellátogathat. Bármi is történt a világban, el tudtál vonulni és együtt lógtál kicsit Ronnal és Hermionéval és a világ megint egy kicsit jobb helynek tűnt."

Az Oscar-díjas színész azt is elárulta, hogy a Roxfort melyik házába tartozna, ha ő is a varázsló- és boszorkányképző intézetbe járt volna. Rowling hivatalos oldalán, a Pottermore-on a Teszlek Süveg a Hugrabugba osztotta be - akárcsak a filmbeli karakterét, Gőte Szalamandert: "Mert nagyon módszeres vagyok" - magyarázta Redmayne.