Ervin

Színpompás revüshow az AIDS elleni küzdelem jegyében Bécsben

2017.06.10. 14:46

Programkereső

A 30-as évek hangulatával tér vissza – egy év kihagyás után – a világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági rendezvénye. A Life Ballt június 10-én tartják a bécsi városházán és az épület előtti téren. A látványos és legalább ennyire provokatív rendezvény üzenete: mindenki teszteltesse magát.

Június 10-én ismét leterítik a hatalmas vörös szőnyeget a bécsi városháza előtt, hogy azon vonulhassanak be a sokszínűség és a kölcsönös elfogadás báljának, a Life Ballnak a vendégei, köztük számos nemzetközileg ismert zenész, énekes és filmsztár. A világ egyik legnagyobb AIDS elleni jótékonysági gáláját egy év szünet után "Recognize the Danger" mottóval rendezik meg, utalva arra, hogy bárki érintett lehet. Aveszély felismerésére és a szembenézésre a sztárok közreműködésével buzdítanak.

Life Ball

A Life Ball megnyitója minden évben tízezreket vonz a bécsi városháza előtti térre, a Rathausplatzra. A vörös szőnyegen osztrák és nemzetközi hírességek vonulnak be, és ugyanitt mutatkoznak be a legkülönfélébb jelmezkreációk. A showműsornak is beillő bevonulást a hivatalos megnyitó követi, amely idén a 30-as évekbe repíti vissza a nézőket – egy olyan korba, amikor az éberség volt a szabadság ára. A varieték, revük és kabarék világát megidéző előadás során – amelyhez tudatosan választottak provokatív, gyakran a Harmadik Birodalom stigmáját magukon viselő zenéket – lépésről lépésre végigvezetik a nézőket mindazon, amit a rendezvény logója, a Red Ribbon szimbolizál: az elfogadáson, az egészségen, a tudatosságon, a tudáson, a szolidaritáson és a szereteten.

LifeBall tancosok©KatharinaSchiffl LifeBall
Fotó: Katharina Schiffl

A gálaműsorban a poptól a klasszikusig szinte minden zenei irányzat képviselteti magát és rendszerint egy-egy legendás divatház is divatbemutatót tart. Az elmúlt években olyan sztárok emelték a rendezvény fényét, és figyelmeztettek az AIDS elleni küzdelem fontosságára, mint Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Sharon Stone, Anastacia, Heidi Klum, Naomi Cambell, Scarlet Johanson, Adam Lambert, Sean Penn, Carmen Electra vagy Mary J. Blidge.