Csilla, Noémi

Személyre szabott programot tervez látogatóinak a Völgy

2017.06.29. 13:27 Módosítva: 2017-06-29 13:27:39

Programkereső

„Idén valamivel több látogatóra számítunk, mint tavaly, de az egyik legfontosabb érték továbbra is az, hogy emberi léptékű fesztivált kínáljunk."

"Ezért is húztuk szét térben a fesztivál helyszínét: idén összesen 27 program helyszínen és további 40 kisebb helyszínen, 3 településen, közel 1200 programmal várjuk a látogatókat” – mondta el Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye program-és marketingigazgatója a sajtótájékoztatón. 2016-ban összesen 200 ezren látogattak el a Művészetek Völgyébe. Idén az elővételes jegyeladások száma már május elején a duplája volt ennek.

Ahhoz, hogy az 1200 program között eligazodjunk egy rövid kvízzel segít a fesztivál : a látogatónak néhány kérdésre kell válaszolnia, majd ennek alapján előre összeállítják személyre szabott programját. Ennek alapján a nyitónapon, pénteken 21:30-kor a Kaláka Versudvarban fogok Verslavinát hallgatni Szabó. T. Anna, Lackfi János és a Kaláka előadásában. Szombaton reggel 10-kor egy laza társasjátékozás után a Társasjátékvölgyben bevásárolok a falu kisboltjában, aztán a szálláson - vagy a szénabálák tövében - ebédelek. Egy kis szieszta is belefér, mielőtt az Art Moments kiállítására benéznék a Kastélyba fél kettőkor, este pedig már a Magyar Nemzeti Filmarchívum vetítésén nézem Szabó István Apa című klasszikusát.  

Vasárnap egykor a Teremtésvédelmi udvarban próbálom ki a Mobil szabadulószoba DIY - Csináld magad válozatát! Este elcsípem a Quimby koncertet a Panoráma Színpadon.  Hétfőn a Művészetek Zöldje udvarban kettőkor kezdődő Jane Goodall Intézet Felelős állattartás előadás után megpróbálok átérni fél ötre a Momentán Udvar Kvíz Délutánjára. Este 11-kor pedig Tudósok koncert az Eleven Kertben.  Június 25-én kedden a Harcsa Veronika Udvarban indítom a napot jógával, aztán az A.P. Artist's Galéria és Művészetterápiás Alkotóműhelyben megpróbálom átélni a flow élményt.

Az alkalmazás egész napra ajánl programokat több idősávban. A Művészetek Völgye nyomtatott programfüzetben a koncertek és előadások naponkénti és helyszínenkénti bontásban is megtalálhatók, a füzet közepén pedig egy térkép segít eligazodni az udvarok, üzletek vagy épp a bankautomaták hollétében.

Fidelio Színház Színpad

A Fidelio támogatásában megvalósuló Színház Színpad a Katona József Színház , az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásait hozza el.

Gyerekvölgy, Sportvölgy és kiállítások

Idén külön helyszín várja a kicsiket: a Gyermekvölgy keretében 10 napon keresztül több udvarban is folyamatosan várják társasjátékokkal, népzenei- és irodalmi játékokkal a gyerekeket. A fesztivál 2017-ben kispályás labdarúgótornát hirdet a fesztiválon részt vevők között: a Sportvölgy keretében megvalósuló „Művészetek Völgye Kupa” mellett félmaratonra és rövidebb távú futásra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A Lemanguria Kreatív Mozgásudvarban a tánc, az önismeret, az alkotás, az improvizáció és a testtudatosság kap főszerepet. Vigántpetenden és Kapolcson is ingyenesen látogathatók a Művészetek Völgye Fesztivál által szervezett kiállítások: többek között a HelloWood faluja vagy az Art Moments fotókiállítása.

Fenntartható Völgy

Folytatódik a korábban megkezdett hagyomány, és idén is törekednek a fenntarthatóság hangsúlyozására. A Művészetek Zöldje udvarában számos zöld szervezet fogott össze, és változatos programmal, előadásokkal, túrákkal, játékokkal várja a látogatókat. A Teremtésvédelmi Udvarban pedig arra keresik a választ, hogyan válhatunk felelősen gondolkodó, a természettel harmóniában élő, önfenntartó emberré.

A fesztivál alatt ezúttal is szelektíven gyűjtjük a hulladékot, az Oszkárral való együttműködés keretében pedig telekocsi-szolgáltatást lehet igénybe venni a fesztivál ideje alatt. A települések között közlekedő Csigabusz a Völgykarszalaggal természetesen idén is ingyenesen vehető igénybe. Ahogy az elmúlt években, úgy a Veszprém Megyei Vöröskereszttel közösen idén is lesz véradás: aki a helyszínen vért ad, napijegyet kap. Tavaly 3375 liter vért adtak összesen a völgylakók, ami 2253 megmentett életet jelent.

A Kutyabarát.hu által megvalósuló programok jóvoltából a Művészetek Völgye idén külön hangsúlyt fektet a kutyával érkező vendégekre.

Jegyek

A fesztivál jegyárai továbbra is tartja az elérhető árkategóriát: napijegyet és 3 napos hétvégi bérletet elővételben június 9-ig, majd július 14-ig lehet kedvezményesen vásárolni, 5 napos rugalmas- és 10 napos bérlet pedig kizárólag elővételben kapható. A programokra a belépés 6 éves korig ingyenes.