Vince, Artúr

Kóbor kutya volt, akit el akartak altatni - most a világot járja és látványosságok előtt pózol

2017.09.09. 09:54 Módosítva: 2017-09-09 10:24:53

Programkereső

A világ legszerencsésebb kutyája épp csak megmenekült a haláltól - ma már több országban járt, mint a legtöbb ember.

Egy kóbor kutya filmbe illő sztorija járta be az internetet az elmúlt hetekben - a történetet először a the Dodo írta meg.  Kala Kutta, vagyis hindi nyelven 'fekete kutya' az indiai Bangalore utcáin tengődött ki tudja mennyi ideje, amikor egy Rochelle Lucas nevű nő munkatársával együtt felfigyelt rá. Az utcán több tucat kutya kóborolt, de Kala Kutta kitűnt közülük.

Sovány volt és nagy, barna szemei voltak, amik teljesen magukkal ragadták az embert

- mesélt Lucas a találkozásról. Nemsokára munkatársával együtt elkezdték etetni a kutyát és gondoskodni róla. Először csak a szokásos délutáni sétáin látogatta meg, később viszont már minden reggel felkereste: játszott vele, és megpróbált utána érdeklődni a helyiektől, honnan származhat, mióta élhet az utcán.

Valaki elmesélte neki, hogy Kala már az utcán született, és nagyjából két éves lehet.

Lucas és férje öt hónap után elhatározták, hogy örökbe fogadják az állatot. A befogadással azonban úgy döntöttek, várnak még egy kicsit, mivel utazásra indultak, és nem akarták, hogy a kutya az utcáról rögtön kényelmetlen kennelekbe kerüljön. A terv viszont egyből megváltozott, mikor rájöttek, hogy Kala Kuttának nemrég kiskutyái születtek.

Indiában a rengeteg kóbor kutya sok gondot okoz, ezért a hatóságok megpróbálják korlátozni az állatok számát.

Az épp csak világra jött kiskutyákat az anyjukkal együtt azonnal elaltatták volna - így Lucaséknak is gyorsan lépniük kellett.

Kalával és kiskutyáival együtt riksára ültek és meg sem álltak egy közeli állatmenhelyig, ahol elég pénzt fizettek, hogy gondját viseljék a kutyáknak egészen addig, amíg szét nem választhatják az anyát a kicsinyeitől.

Amint a kiskutyák elég idősek lettek ahhoz, hogy örökbe fogadhassák őket, Kala csatlakozhatott új családjához. A menhelyen viszont még tovább vesztett súlyából, és valamilyen betegséget is elkapott, így további kezelésre szorult.

Az etetéstől kezdve odáig, hogy örökbe fogadhattuk, és fel nem épült, nagyjából 8 hónap telt el

- mesélte Lucas.

A történtek óta 7 év telt el, Kala pedig boldogabb az új, világjáró családjával, mint valaha - és mindennek tetejében ő is nagy utazóvá vált, hiszen Lucasék mindenhova magukkal viszik őt. Az elmúlt években a kutya 4 országban élt és további 21-be jutott el. Gazdáival együtt odavan a túrázásért, és a látványosságok, kávéházak előtt üldögélve minden arra járót boldogan üdvözöl.

Odavan az emberekért! Szerintem ennek köszönhetően élte túl az utcán is

- mondta el róla gazdája. Kala Kuttának saját Facebook-oldala is van több mint kétezer követővel, akik folyamatosan értesülnek arról, épp merre jár a világ legszerencsésebb világjáró kutyája.