Plusz

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

2018.07.18. 14:55
Ajánlom
A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!

A rendszerváltás utáni hazai kultúrafinanszírozás talán legmeghatározóbb intézménye, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 1993-as alapítása óta a kulturális élet valamennyi területén megkerülhetetlen szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról vagy építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről. Az NKA bizottságában és kollégiumaiban a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős alkotói ülnek, az ő javaslataik alapján hozza meg az Alap forráselosztásra vonatkozó döntéseit.

Szeptember 23. és október 17. között 25 év, 25 nap, 25 esemény címmel ünnepi programsorozatot rendeznek,

amelynek célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa az NKA tevékenységét és eredményeit. Az Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal ünnepel, amelyek Budapest mellett az ország különböző kis- és nagyvárosaiban valósulnak meg, de több rendezvény határon túli településen kerül megrendezésre.

MUPA-151532.jpg

Müpa

A szeptember 23-i nyitó eseményének a Müpa ad otthont, ahol az NKA által támogatott előadó-művészeti területek olyan prominens képviselői lépnek fel, akik már a szervezet első évében, vagyis 1994-ben támogatást nyertek. Partnerük az adott terület egy ifjú tehetsége lesz a jelenlegi pályázói körből. Így jelen lesz többek között Molnár Piroska, Balázs János, Bíró Eszter, Novák Péter és a Fölszállott a páva fiatal tehetségei, a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Győri Balett valamint a Vashegyi György művészeti vezetésével működő Orfeo Zenekar.

Sor kerül nagyszabású, több ezer nézőt szórakoztató rendezvényre is.

A Papp László Budapest Sportarénába várják a közönséget egy különleges koncertre, ahol a rock, az alternatív, a világzene, a jazz, a hip-hop és az elektronikus zene jegyében egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hallhatnak az érdeklődők. Fellép Nagy Feró, a Republic, a The Biebers, Charlie, a Hooligans, a Punnany Massif, a Magashegyi Underground, Mező Misi, a Brains és Caramel.

A komolyzene kedvelői a Pesti Vigadóban élvezhetik a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjét. A feltörekvő, fiatal könnyűzenészeket támogató Hangfoglaló Program Debrecenben szervez koncertet, az NKA által támogatott írók munkáiból pedig versszínházi előadás valósul meg Kaposváron. A filmesek az elmúlt 25 év minden évéből egy támogatott filmet kiválasztva 25 filmet vetítenek a Puskin Moziban.

Számos kiállítás is nyílik a rendezvénysorozat idején. A Mahart egyik hajóján a 2018/2019-es színházi évadban 25. életévüket betöltő alkotók műveiből nyílik tárlat, és ugyanitt tartják azt a könyvbemutatót is szeptember 24-én, ahol az Alap a 25. évfordulóra készülő, az elmúlt öt évet összegző összefoglaló kiadványát mutatják be.

Több konferenciát is szerveznek ebben az időszakban. Az NKA az Akvárium Klubban Pályázók és ítészek, avagy az NKA a pályázók szemével címmel rendezi meg programját, a Magyar Építőművészek Székházában Az építés, mint teremtés- építészet ma, virtuális térben címmel tartanak workshopot, az örökségvédők az Aquincumi Múzeumban találkoznak a Múltunk jövője jelen időben - Eredmények és lehetőségek - konferencián.

Részletes program

 

25 éves a Nemzeti Kulturális Alap

2018. szeptember 23. – október 17.

 • 09.23. 19:30

FESZTIVÁLNYITÓ GÁLAEST

Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Purcell-K-rus-Orfeo-Zenekar-151201.jpg

Orfeo Zenekar

Közreműködik többek között: Molnár Piroska, Balázs János, Novák János, Bíró Eszter, Novák Péter és a Fölszállott a páva fiatal tehetségei, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Győri Balett, a Sarjú Banda, az Orfeo Zenekar, az Etnofon Zenei Társulás valamint a Brasch Bence

Látvány: a Képzőművészet Kollégiuma és a Fotóművészet Kollégiuma nyertes alkotásainak vetítése

Szerkesztő: Lőrinczy György

Rendező: Káel Csaba

Vernisszázs előtt: a MÜPA előtti kikötőben, az NKA Fesztiválhajón a 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő alkotóművészek kiállításának megnyitóját megelőzően 17:30-tól 23:00-ig tekinthető meg a tárlat, a hivatalos megnyitót megelőző napon.

 • 09.24. 17:00-18:30

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Helyszín: NKA Fesztiválhajó (Müpa előtti kikötő)

A 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő alkotóművészek kiállításának megnyitója, és az „NKA 25” kötet ünnepélyes bemutatója.

 • 09.25. 19:30

A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR ÜNNEPI HANGVERSENYE

Helyszín: Pesti Vigadó Díszterme

A múlt és jelen magyar zeneszerzőinek műveit tűzi műsorára a világhírű kamarazenekar. A koncerten a fiatal zeneszerző Balogh Máté Melodiemusik című saját szerzeményét vezényli, Balog József zongoraművész Liszt: Maledictionját játssza. Emellett felcsendül Orbán György Búcsú Razumovszkij gróftól című nagysikerű kompozíciója, zárásként pedig Bartók Divertimentójának előadásával tiszteleg a zenekar a 73 évvel ezelőtt, szeptember 26-án elhunyt világhírű zeneszerző emléke előtt.

 • 09.26. 10:00 órától egész nap

NKA25 5X5 FILMFESZTIVÁL

Helyszín: Puskin mozi

Öt teremben összesen 25 film látható, felidézve az elmúlt 25 év - NKA támogatásával megvalósult - kiemelkedő filmjeit.

 • 09.27. 19:00

NAGYKONCERTARÉNA

Helyszín: Papp László Sportaréna

punnany-massif-koncert-original-70048-151200.jpg

Punnany Massif

Fellépnek többek között: Charlie, Bródy János, Caramel, Nagy Feró, Republic, Mező Misi, Karácsony János, Varga Lívius, Lovasi András, Punnany Massif, Hooligans, PASO, The Biebers, Magashegyi Underground, Brains, Margaret Island, Ivan & the Parazol, Blahalouisiana, Kelemen Kabátban.

 • 09.28. 14:00-20:00

MESTEREK ÉS TANÍTVÁNYOK

Helyszín: Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed, M21 Galéria

Kiállításra kerülnek a Tervezőgrafikai Biennálék, a Graphifestek, az Aranyrajzszög kiállítások díjnyertes anyagai, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Metropolitan Egyetem, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak az NKA 25 éves jubileumához kötődő gondolataiból létrehozott alkotások.

Szeptember 28-án buszt indul Budapestről Pécsre, ahol a fiatal végzett illetve jelenleg is tanuló iparművészek találkoznak a helyszínen, és beszélgetést tartunk az NKA eltelt 25 évéről. Felkért előadó: Fekete György.

 • 09.29. 09:00-17:00

SZENT MIHÁLY-NAPI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Helyszín: Szentendre, Skanzen

Népzenei koncertek, kézműveskedés, táncos forgatag: Téged is vár Szent Mihály napján a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum! Az őszi termésekből népi játékok készülnek, lesz körhinta és ölbéli mondókázás. A koncerteken a Halmos Béla Program Kollégium által támogatott legkiválóbb magyarországi népzenekarok lépnek fel, Szent Mihály napjához kapcsolódóan pedig a pásztorkodáshoz, állattartáshoz köthető mesterségeket ismerhetjük meg, például Farkas Gergely nemezkészítőtől, Tóth Attila kovácsmestertől vagy Bese Botond hangszerkészítőtől.

A nap nagyszabású gálakoncerttel ér véget, amelyben 25 legendás előadó, a Népművészet Mestere és Népművészet Ifjú Mestere címmel rendelkező énekes, zenekar és táncos lép fel, mint a Szászcsávási zenekar, Hodorog András, Szabó Szilárd és Navratil Andrea. A gála különlegessége, hogy a mesterek és a „tanítványok” közös produkciókkal állnak a közönség elé.

 • 09.30. 14:00-21:00

25 ÉV - 25 TÁNCELŐADÁS

Helyszín: Millenáris

25 táncprogram szabadtéren és a Nemzeti Táncszínház új otthonában a Millenárison. Tánctanítás, táncos vonulások. Workshopok és showcase bemutatók várnak, a nagyteremben pedig teljes előadások tekinthetők meg.

 • 10.01. 10:00-16:00

NKA SZAKMAI KONFERENCIA

Helyszín: Akvárium Klub

Pályázók és ítészek, avagy az NKA a pályázók szemével - nyitott konferencia egykori, jelenlegi és leendő pályázók és kurátorok részvételével. Szakmai fórum tartalmas előadásokkal azoktól, akik a legjobb tanácsokat adhatják a sikeres pályázáshoz.

A részvétel regisztrációköteles: nka25konferencia@nka.hu

 • 10.02. 10:00

„AZ ÉPÍTÉS, MINT TEREMTÉS, ÉPÍTÉSZET MA, ÉPÍTÉSZET NEM VIRTUÁLIS TÉRBEN” - WORKSHOP

Helyszín: Magyar Építőművészek Székháza

Nincsen többé 21. századi virtuális tömegmagány, gyere és építs velünk újra olyan szabadon, akár egy gyermek! Nem szakmai rendezvény, sőt: minden építészet iránt érdeklődőt szeretettel várnak.

Beszélgetés szabadon az építészetről nem csak építészeknek, többek között Szomjas György (rendező), Mezei Dániel (riporter, producer), Marosi Miklós, Turányi Gábor (építész), Szarvas József (színész), Skardelli György (építész), Turi Attila (építész), Kiss Ferenc (népzenész), Sebő Ferenc, Csernyus Lőrinc (építész) részvételével.

 • 10.03. 10:00-24:00

MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK KECSKEMÉTI TALÁLKOZÓJA

Helyszín: Kecskemét, Ciróka Bábszínház

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója egyidős az NKA-val. Kecskeméten ezúttal is öt napig minden a bábművészetről szól. A megnyitó napján közreműködnek: a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész- és rendező szakos hallgatói, a Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a Hepp Trupp Családi Bábszínház, a Ruszt József Stúdiószínház, a Vojtina Bábszínház és a Tintaló Társulás.

 • 10.04. 18:00

„25 A NÉGYZETEN” 25 KIADÓ, 25 SZERZŐ ÉS KÖNYV - KÖNYVBEMUTATÓ

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum

25 szépirodalmi szerző antológiája - az NKA jubileumára kiválasztott korábbi nyertes pályaművekből. Könyvkiállítással egybekötött könyvbemutató annak, aki már mindent olvasott és annak, aki még nem.

 • 10.05. 15:30-02:00

HANGFOGLALÓ MINI FESZTIVÁL

Helyszín: Debrecen, Víztorony

A Víztorony Poptörténeti Emlékponttá válik. Az ünnepélyes táblaavatást követően Somló Tamás emlékkiállítás nyílik, 19 órától pedig koncertek minden mennyiségben. A fellépők között ott lesz a Bohemian Betyars és a Péterfy Bori & Love Band is.

Jozsef-Attila-szobra-P8230156-151200.jpg

József Attila szobra a Duna-parton

 • 10.06. 14:00 órától

VERSSZÍNHÁZI FELOLVASÓEST

Helyszín: Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ

Az NKA Alkotói ösztöndíjasainak felolvasóestje, versszínház, fényfestés és jazzimprovizációk - szinte minden érzékszerv le lesz nyűgözve. A műsor után kötetlen beszélgetés az alkotókkal az Agórában.

 • 10.07. 10:00-18:00

FESZTIVÁLOK FESZTIVÁLJA

Helyszín: Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ

CSALÁDI MINIFESZTIVÁL A ZSOLNAY NEGYED TERÜLETÉN
Játszóház, táncház, tánctanítás, báb és egyéb interaktív előadások

FESZTIMÁZS - kiállítás a hazai és határon túli fesztiválok által küldött anyagokból

Bemutatkoznak a pécsi fesztiválok - Zsolnay Kulturális Negyed (E78, Bóbita Bábszínház)

A nap során az NKA honlapján és FB oldalán élő internetes közvetítésben (stream line) kapcsolódnak be az NKA által 2016-ban támogatott kisebb és nagyobb fesztiválok határon innen és túlról, mint például az Ördögkatlan Fesztivál, a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, a szabadkai Interetno Fesztivál, a VeszprémFest, az Ars Sacra Fesztivál vagy a Gyöngy Nemzetközi Folklór Fesztivál.

 • 10.07. 18:00-19:30

NKA FESZTIVÁL GÁLA

Helyszín: Pécs, Kodály Központ

NKA FANFÁR: Márta István a Pécsi Tudományegyetem fúvós tanszakának hallgatóival lép színpadra, majd külön erre az alkalomra készült produkció látható a Pécsi Balett előadásában. Énekel a Bartók Férfikar, fellépnek a Felszállott a páva, valamint a Virtuózok tehetségkutató műsoraiból ismert ifjú művészek.

KÖNNYEBB ZENE NKA-performance: Zsoldos Béla / Kisszabó Gábor / Tóth Csaba és Beck Zoltán - 30Y) MOZGÁS NKA-performance: Harangozó Gyula / Kiss János / Bozsik Yvette / Szigetvári József / Kovács Gerzson Péter / Pártai Lilla / Vincze Balázs

HALMOS NKA-performance: Eredics Gábor / Sipos Mihály / Liber Endre / Berán István

Élő bejelentkezés a Nyugat-kanadai Magyar Néptánc Fesztiválról

 • 10.08. 19:00-20:00

HATÁRTALAN KULTÚRA - MEGTARTÓ KÖZÖSSÉGEK

Helyszín: Művelődési ház, Nagyszelmenc (Szlovákia)
valamint további 25, határon belüli és túli helyszínen

Határtalan kultúra - megtartó közösségek és az ezerarcú művelődés 25 helyszínen, kistelepüléseken és nagyvárosokban a közművelődés legszínesebb kulturális produkcióinak bemutatásával. Színpadon kórusok, hangszeres zene, néptáncegyüttesek, színjátszás, mellette játszóházi foglalkozások, táncházak, mini kiállítások, gasztronómiai bemutatók.

Közreműködnek többek között: a Kecskeméti Képzőművészek Közössége, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Ifjúsági Otthon Játéktár, a Balaton Kamarakórus, a Re-Folk Zenekar, a Bodrog Néptáncegyüttes, a Lorántffy Zsuzsanna Hímző Műhely, a Csabai Színistúdió, a Megyeri Kézműves Falu, a Márvány fotóműhely a Forgórózsa Népművészeti Egyesület, a Sziluett Balett Együttes és még sokan mások.

 • 10.09. 18:00

VÁLOGATÁS 25 ÉV FOTÓMŰVÉSZETI ÉRTÉKEIBŐL

Helyszín: Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ

A kiállítás nyitva: október 6-20.

Válogatás 25 év fotóiból. Fotóművészeti kiállítás az NKA támogatásával megvalósult 25 kiemelt alkotásból.

 • 10.10. 19:00

BEMUTATKOZNAK AZ IMRE ZOLTÁN PROGRAM NYERTESEI

Helyszín: Nagyvárad, Szigligeti Színház (Románia)

Az NKA évforduló határon túli ünnepe Nagyváradon. A program két nyertes pályakezdő táncszínházi alkotójának előadását tekinthetik meg a nézők.

Ugyanitt 11:00 órától táncszakmai konferencia várja az érdeklődőket.

 • 10.11. 17:00

25 ÉV 25 KÉPZŐMŰVÉSZETI ALKOTÁS

Helyszín: Balmazújváros, Semsey Kastély

„Egy év egy művész” - az elmúlt 25 év jellegzetes művészi atmoszféráját, kísérletező kedvét, műfaji sokszínűségét tekinthetjük át az NKA támogatásával létrejött legjobb képzőművészeti munkák által örökül hagyott korlenyomaton keresztül.

A nagyok közül Aknay János, Csurka Eszter, Ef Zámbó István, Váli Dezső, Kelemen Károly, Klimó Károly, Konok Tamás és Pincehelyi Sándor, a legifjabbak közül Hermann Zsófia is szerepelnek a támogatott alkotók munkáiból megrendezett tárlaton. Kuriózumként egy elismert művészcsalád munkáiból is ízelítőt kaphatunk, ahol mindenki kapott támogatást az évek során: Kányási-Holb Margit textilművész, Fátyol Zoltán festőművész és gyermekük Fátyol Viola fotóművész.

 • 10.12. 10:00

MÚLTUNK JELEN IDŐBEN - EREDMÉNYEK ÉS LEHETŐSÉGEK - KONFERENCIA

Helyszín: Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Regisztráció 09:30-tól

Szakmai konferencia a „magyar Pompei-ben”. Az NKA által támogatott régészeti, műemléki és egyéb eredmények ismertetése, jövőbeni célként megfogalmazva a hazai örökségvédelem területén működő intézmények, építészek, fenntartók együttműködésének erősítését a minőségi kultúraközvetítésért.

 

 • 10.13. 13:00-18:00

FÖLD MÉLYÉTŐL A CSILLAGOKIG - BARLANGTÚRA

Helyszín: Baradla barlang, Aggtelek

Egész napos gyerekbarát ismeretterjesztő programokkal várja a természetvédő családokat Magyarország leglátogatottabb cseppkőbarlangja. Különleges barlangtúra rövid barlangi koncerttel, interaktív mini-előadások barlangkutatásról, természetvédelemről, őshonos gyümölcsfák ültetése a Tündérkert program keretében.

 • 10.14. 9:00-17:00

SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ - KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG TÚRA ’25

Országszerte több helyszínen

Nyitóesemény: 11 órakor a Diósgyőri Várban

Arborétum, bencés kolostor, múzeum, műemlékkönyvtár vagy vár. Országosan számos helyszínen 25 km-es kerékpáros és gyalogos túrákat szervezünk kulturális és természeti örökségi helyszínekre. Az NKA 25. évfordulójához kapcsolódó távok teljesíthetőek egyénileg vagy akár közösségi programként is. Rövidebb, 2,5 km-es séták is várnak a településeken belüli kulturális örökség felfedezésére. A túrák kapcsolódnak a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, az egyes útvonalak letölthetőek lesznek a www.oszifesztival.hu honlapról.

 • 10.15. 10:00-16:00

HUNGARICANA - KONFERENCIA

Helyszín: Miskolc, Városháza és Herman Ottó Múzeum

25 év támogatásaiból megvalósult értékmentés - a XXI. századi színvonalú Hungaricana virtuális közgyűjteményi portál digitalizálási eredményeinek bemutatása, ami a továbbiakban vándorkiállításra indul. A könyvtári, levéltári és múzeumi terület közös szervezésében megvalósuló konferencia elsősorban a szakmai érdeklődők számára foglalja össze a 25 év legfontosabb eredményeit. Délután 15 órától kiállítás nyílik a nagyközönség számára, amely novembertől vidéki helyszínekre, könyvtárakba, levéltárakba, múzeumokba „vándorol” tovább, kiegészítve az NKA támogatásokból megvalósult helyi értékek bemutatásával.

 • 10.16. 18:00-22:00

KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZS

Helyszín: NKA Fesztiválhajó (Várkertbazár előtt)

A 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő alkotóművészek kiállításának finisszázsa.

Várkert bazár

Várkert Bazár

 • 10.17. 19:00

KÖZÖS SZÜLETÉSNAP. MI IS 25!

Helyszín: Várkert Bazár

A 2018/2019-es művészeti évadban 25. életévüket betöltő alkotó- és előadóművészek gálaestje, amely egyben a fesztivál záróünnepsége.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Bellini-operát énekelnek az erdő állatai egy cuki videoklipben

Az olasz bel canto-stílus egyik alapművének részletéből, Vincenzo Bellini Norma című operájának egyik számából készült bájos animációs film.
Színház

Megvan, hová költözik az SZFE a Vas utcából

Közleményt adott ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése, amelyben az új oktatási helyszíneken túl az átalakuló intézeteket is bemutatják. A három helyszínen folyó képzés megújult, modern struktúrát ígér.
Klasszikus

Megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar

Egy december 23-i hivatalos értesítést szerint legkésőbb 2021. május 31-én megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar – tudta meg a Zene-Kar.hu. A levél szerint az ügy mögött Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének döntése áll, aki Alapítói Határozatában ezt a dátumot jelölte meg.
Vizuál

9+1 műalkotás az amszterdami Rijksmuseumból, amit egyszer újra látni akarunk

Rembrandt, Vermeer és Avercamp festményei, több korszak fajanszkerámiái, babaházak és csendéletek sajttal, gyümölccsel. Szabadon böngészhető az amszterdami Rijksmuseum gyűjteménye az interneten. Tíz must-see műalkotást válogattunk össze az alábbi cikkben, amiket látni akarunk az újranyitás után.
Színház

Szarka Gábor az SZFE-ről: „Egészen megdöbbentő állapotokat találtunk”

Péntek este Szarka Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában reagált az elmúlt napok SZFE-vel kapcsolatos híreire és vádjaira, hangsúlyozva, hogy minden intézkedés a hallgatók érdekeit szolgálja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Online rendezik meg az éves szinkronszemlét

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Szinkron Alapszervezete (SziA) ősszel rendezte volna meg a hagyományos Szinkronünnepet és a Szinkronikum Díjátadó gálát, viszont a járványhelyzet miatt az esemény elmaradt. A szervezet azonban fontosnak tartja, hogy – habár most nincs lehetőség a személyes találkozásra – díjazza a tavalyi év legjobb szinkronos alkotásait és a legkiemelkedőbb művészeket.
Plusz hír

Gyönyörű, zöld kertté alakul Párizs legendás sugárútja, a Champs-Élysées

Átalakul a francia főváros leghíresebb sugárútja, miután Anne Hidalgo polgármester zöldutat adott a zöld elképzelésnek. 2030-ra már teljesen új fényben tündökölhet a ma még brutális autóforgalommal terhelt Champs-Élysées.
Plusz hír

A franciák már tesztkoncerteket szerveznek a hangversenyélet újraindulásáért

Jóllehet a kulturális intézmények januárban még nem nyithatnak ki Franciaországban, a zenei világ képviselői tesztkoncertek szervezését tervezik annak felmérésére, hogy mekkora a vírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. A kísérlet legfőbb célja a nyári fesztiválszezon megmentése.
Plusz képzés

A művészet értéke a vállalati világ számára

Idén tavasszal először, olyan vállalati szakemberek és magánszemélyek számára nyílik képzési lehetőség, akik keresik az egyedi, kreatív megoldásokat és ehhez nyitottan állnak a művészvilággal való együttműködésre. A 7M – a művészet értéke szponzorációs képzés során a résztvevők megismerkedhetnek hét művészeti ág világával és a bennük található lehetőségekkel. A 12 hetes kurzuson a szcéna kiváló szakemberei nemcsak betekintést nyújtanak a kulturális területekre, hanem valós kooperációs lehetőségekre is rámutatnak.
Plusz hír

Lego-musical készült a West End leghíresebb darabjából

A Broadway-színpadok után a West Endet vette célba egy amerikai előadóművész, Henry Lee, hogy megalkossa a legismertebb előadások színpadképeit. Idei első londoni kötődésű makettje pedig mi más lenne, mint a Wicked.