Plusz

2.nap

2011.08.02. 20:11
Ajánlom
Makra Viki beköszön

Sziasztok!

Ünnepélyesen megkezdem blogom írását :)

Makra Viktória vagyok, az előadásban Aphroditét játszom majd, többek között. Ehhez jó lenne, ha kockás hassal, párductesttel és lobogó szőke hajjal rendelkeznék. Ez (ne reménykedjetek!) nem így van - a hajam a bemutatóig már valószínűleg sem lobogó, sem szőke nem lesz...

De a kockás hason dolgozom! :D 10napja becsületesen felülésezek, konyhapadlón, kórházkövön, Balaton-parton, tanteremben, ahol épp lehet. Ettől persze még nem leszek egy Rubint Réka, de igyekszik az ember... :) Igaz, ami igaz, a mai adagom például még nem volt meg. Hajaj... Ilyenkor szoktam azzal nyugtatgatni magam, hogy van még időm...

Szövegkönyvet ma kaptunk, az olvasópróba vicces volt, jó hangulatban telt. Úgy éreztem, mindenki felszabadult és ilyen légkörben a legjobb dolgozni. Ilyenkor még a gigantikus megfelelési kényszerem is csillapodik kissé... :) Most alá kéne húznom a szövegemben a hangsúlyokat, azaz hogy hogyan hangsúlyoznám a mondatokat, szavakat. Ettől máris befeszülök persze, mert, ami természetesen jön elsőre, az nem biztos, hogy sok agyalás után is természetesen működik. Nálam. Amúgy is hajlamos vagyok agyalni: "Jaj, biztos jól csináltam? Inkább kiradírozom!", vagy "Jesszusom, nem is tudok beszélni!", és hasonlók....

Az énekléstől egyelőre annyira félek, hogy arról még írni sem merek. Eddig sikerült megállítanom a negatív gondolatokat és azt ismételgetem: el tudod énekelni, el tudod énekelni... Hátha végül elhiszem és akkor tényleg el tudom majd! :)

Mindenesetre ma szerintem Katy Perry-vel (vagy hogy hívják...) fogok álmodni.

bejegyezte: Viki

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.