Plusz

A fotós fotóz (meg blogol)

2011.08.05. 12:49
Ajánlom
BD bejelentkezik!

Szóval az úgy kezdődött, hogy lementem Győrbe (illetve kimentem Bécsbe, és hazafelé megálltam Győrben), megnézni Pelsőczy Réka Pecsenyehattyú-rendezését, mert hívott, hogy nézzem meg, ha épp arra járok. Megnéztem.

Nem is, az úgy volt, hogy a HOPPart immár állandó munkatársaként én terveztem Réka előző rendezésének, a SZERET...lek-nek a plakátját, és úgy alakult, hogy a promó-fotókat is én csináltam (aztán az egyiket jól megfestettem), és utóbb Réka hívott, hogy nézzek le Győrbe. Lenéztem.

Szóval lementem Győrbe, onnan ismerjük egymást Gáborral, a Tengellyel. Illetve azt hiszem, vagy akkor, vagy később Gábor látta a SZERET...lek-hez készült dolgaimat is, aztán egyszer csak megkért, hogy vegyek majd részt a következő rendezésében, az egyetemen fog a negyedéves bábosokkal egy Odüsszeia-verziót csinálni tinifilm-panelekkel, gyerekeknek, amihez majd blogot is akar csinálni (meg mindenféle, tizenévesek által használt csatornát is igénybevenni), mert nem volt még ehhez hasonló - de most majd lesz! - hogy egy bábelőadás elkészülését ilyen módon dokumentálták volna.

Úgyhogy én vagyok most a fotós - fotóművész, ahogy Gábor a szerdai próbán bemutatott, bár ezt utálom -; aki igyekszik úgy jelen lenni, mintha nem is lenne ott, olyan hangtalanul, amilyen hangtalanul egy tükörreflexes géppel lehetséges; aki igyekszik nem belemászni Senkinek [aka Odüsszeusz] a terébe, főleg miközben a másik (a Bábszínész :-)) épp a hexameterekkel küzd meg [Sen-ki-se öl meg csel-lel, sen-ki e-rő-vel], és aki igyekszik úgy fotózni a próbafolyamat elején még kissé tanácstalan tekintetű (báb)színészeket, hogy ne kelljen még azzal is foglalkozniuk, hogy fotózva vannak (Szolár Tibi bejegyzése szerint ez egész jól megy :-)).

Tegnap felálltak a bábművészek :-) az asztaltól, szóval mostantól kicsit változatosabb lesz a téma; az elmúlt másfél próba, amin bent voltam, épp elég volt arra, hogy megtanuljam a kilenc arcot (ebből hét teljesen új): kit hogyan lehet és/vagy érdemes fotózni, szóval mostantól kezdve már arra is jobban fogok tudni figyelni, mi is az, amit a csapat próbál. Valami görög téma, azt hiszem. :-P :-D
Szóval mostantól olykor képes is lesz a blog, a teljes albumok (eddig szám szerint kettő: egy szerdai és egy csütörtöki) a picasán és a facebookon (ahol hamarosan az OHS saját oldala is elkészül) lesznek megtekinthetők, addig is nálam.

Aztán majd jön egy komolyabb promó-fotózás is, Gáborral már agyalunk, hogyan fésüljük össze a görög vázaképeket a Glee világával, egyelőre a próbafotókon kívül egy "jajgyorsankellvalamicsoportképablogra" jellegű sorozat készült korinthoszi oszlopok között a Múzeumkertben...

Bejegyezte: Borovi Dániel (BD)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.
Plusz magazin

Egy póknak köszönhetik függetlenségüket a skótok

A skótok mitikus királyának, I. Róbertnek kalandos élete volt - a mesebeli történések pedig a halálával sem szakadtak meg.
Plusz

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Dés László-koncert és Molnár Ferenc sikerdarab

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Jónás Vera Duó, Szőke András, Dés László Nagy utazás koncertje és Molnár Ferenc sikerdarabja, A testőr. A Kultkikötő soron következő, negyedik hétvégéjén is gondoskodik a kulturális programokra szomjazó nyaralók és a Balaton-környékén élők szórakoztatásáról.
Plusz ajánló

Fáy Miklós: Irtó kínos, de várom a Mamma miát!

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. A júliusi szám tartalmából.