Plusz

A fotós fotóz (meg blogol)

2011.08.05. 12:49
Ajánlom
BD bejelentkezik!

Szóval az úgy kezdődött, hogy lementem Győrbe (illetve kimentem Bécsbe, és hazafelé megálltam Győrben), megnézni Pelsőczy Réka Pecsenyehattyú-rendezését, mert hívott, hogy nézzem meg, ha épp arra járok. Megnéztem.

Nem is, az úgy volt, hogy a HOPPart immár állandó munkatársaként én terveztem Réka előző rendezésének, a SZERET...lek-nek a plakátját, és úgy alakult, hogy a promó-fotókat is én csináltam (aztán az egyiket jól megfestettem), és utóbb Réka hívott, hogy nézzek le Győrbe. Lenéztem.

Szóval lementem Győrbe, onnan ismerjük egymást Gáborral, a Tengellyel. Illetve azt hiszem, vagy akkor, vagy később Gábor látta a SZERET...lek-hez készült dolgaimat is, aztán egyszer csak megkért, hogy vegyek majd részt a következő rendezésében, az egyetemen fog a negyedéves bábosokkal egy Odüsszeia-verziót csinálni tinifilm-panelekkel, gyerekeknek, amihez majd blogot is akar csinálni (meg mindenféle, tizenévesek által használt csatornát is igénybevenni), mert nem volt még ehhez hasonló - de most majd lesz! - hogy egy bábelőadás elkészülését ilyen módon dokumentálták volna.

Úgyhogy én vagyok most a fotós - fotóművész, ahogy Gábor a szerdai próbán bemutatott, bár ezt utálom -; aki igyekszik úgy jelen lenni, mintha nem is lenne ott, olyan hangtalanul, amilyen hangtalanul egy tükörreflexes géppel lehetséges; aki igyekszik nem belemászni Senkinek [aka Odüsszeusz] a terébe, főleg miközben a másik (a Bábszínész :-)) épp a hexameterekkel küzd meg [Sen-ki-se öl meg csel-lel, sen-ki e-rő-vel], és aki igyekszik úgy fotózni a próbafolyamat elején még kissé tanácstalan tekintetű (báb)színészeket, hogy ne kelljen még azzal is foglalkozniuk, hogy fotózva vannak (Szolár Tibi bejegyzése szerint ez egész jól megy :-)).

Tegnap felálltak a bábművészek :-) az asztaltól, szóval mostantól kicsit változatosabb lesz a téma; az elmúlt másfél próba, amin bent voltam, épp elég volt arra, hogy megtanuljam a kilenc arcot (ebből hét teljesen új): kit hogyan lehet és/vagy érdemes fotózni, szóval mostantól kezdve már arra is jobban fogok tudni figyelni, mi is az, amit a csapat próbál. Valami görög téma, azt hiszem. :-P :-D
Szóval mostantól olykor képes is lesz a blog, a teljes albumok (eddig szám szerint kettő: egy szerdai és egy csütörtöki) a picasán és a facebookon (ahol hamarosan az OHS saját oldala is elkészül) lesznek megtekinthetők, addig is nálam.

Aztán majd jön egy komolyabb promó-fotózás is, Gáborral már agyalunk, hogyan fésüljük össze a görög vázaképeket a Glee világával, egyelőre a próbafotókon kívül egy "jajgyorsankellvalamicsoportképablogra" jellegű sorozat készült korinthoszi oszlopok között a Múzeumkertben...

Bejegyezte: Borovi Dániel (BD)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.
Klasszikus

Ők részesülnek állami zenei ösztöndíjban

Idén 23 fiatal részesül állami zenei ösztöndíjba: Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjban tizenhárman, Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban heten, Lakatos Ablakos Dezső dzsessz-előadóművészeti ösztöndíjban hárman.
Könyv

Nem véleményezheti az új érettségi vizsgamodellt a Magyartanárok Egyesülete

Növekszik a magolandó anyag mennyisége az új érettségi vizsgamodellben, az olvasás öröme helyett a „műcímek bemagolása” lesz a cél a Magyartanárok Egyesülete szerint. Hiába mondanák el a véleményüket, nem kaptak erre lehetőséget.
Színház

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.
Vizuál

Itt nézheti meg a Természetes fény első előzetesét!

Megérkezett a Závada Pál regényéből készült film első előzetese. Nagy Dénes filmje a Berlinale versenyprogramjában is szerepel. Egy II. világháborús alakulatról szól, amely a keleti fronton teljesít szolgálatot.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Beépítés helyett erdősítés Buda természetvédelmi területén

A Mocsáros-dűlő a hetvenes években beépíthető terület lett, de végül nem lett panelpark. Budapest vezetése most honos növényeket ültet a természetvédelmi területen az élhető, zöld főváros programjának jegyében.
Plusz hír

Bowie dala szólt a marsi landolás közben, de nem Bowie énekelt

Több mint 470 millió kilométer megtétele után sikeresen landolt a Marson a NASA Perseverance marsjárója közép-európai idő szerint csütörtök este. Közben Yungblud feldolgozásában David Bowie Life on Mars című dala szólt.
Plusz hír

Óriási lila pulóver díszíti a bécsi Stephansdomot

A bécsi Stephansdom idén egy rendhagyó böjti lepellel, egy hatalmas, kötött lila pulóverrel készült a húsvétig tartó böjti időszakra. A kortárs képzőművészeti alkotást Erwin Wurm osztrák művész tervezte, akinek nem ez az egyetlen alkotása a székesegyházban.
Plusz ajánló

Szenvedélybetegek rehabilitációs otthonát támogatja a Quimby koncertfilmje

Február 27-én több mint 24 órán át elérhető a Quimby újonnan rögzített koncertfilmje, amelyben meghívott vendégművészek énekelnek. Kiss Tibi még nincs a zenekarral, segítségre van szüksége.
Plusz ajánló

Tanuljon az Isteni színjátékról Nádasdy professzor úr fordításából!

Hoványi Márton, az ELTE TÓK adjunktusa vezetésével február 24-én nyilvános mesterkurzust indít a Műgond Dante Isteni színjáték című művéről. Az előadók között van a mű legújabb fordítója, Nádasdy Ádám is.