Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

2019.01.17. 11:45
Ajánlom
Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

Először nézhette meg a sajtó a kínai techóriás, a Huawei újonnan épült központját, az Ox Horn Campust, ahol több mint 9 négyzetkilométeren mintegy 25 ezren fognak dolgozni. Nem is ez az érdekes a komplett várost kitévő Huawei-hadiszálláson, hanem az, hogy a területen 12 városrészt alakítanak ki, és mindegyik egy-egy európai várost mintáz, Heidelberg, Oxford, Brugge és Luxemburg mellett Budapestet is. Budapestről az ikonikus Szabadság hidat nyúlták le a kínaiak. Sőt, a hídon villamos is jár, erről készült ez a fotó.

A kínaiak lemásolták a Szabadság hidat (is). Villamossal együtt, természetesen. Beengedték a sajtót az egyik kínai tech...

Posted by VEKE on Wednesday, January 16, 2019

A nagyszabású városépítés mintegy 1,5 milliárd dollárjába került a Huaweinek. Összehasonlításképpen ez annyi, mint 112 darab Pancho Aréna költsége. Kérdés, hogy megérte-e ennyi pénzt feccölni a dologba, ha a világ nagy része számára ez az egész nem több, mint a Panaskodik rádióerősítők, a Bugo Hoss ruhaboltok és egyéb gagyi kínai koppintások kivitelezése nagyban.

A mi Szabadság hidunk 1896-ban épült, tervezője Feketeházy János. A háborúban ezt is lebombázták a németek, az újjáépítés tervezője Sávoly Pál volt 1946-ban. Igaz, a mi 47-49-es villamosaink nem a világ egyik legnagyobb techgyárába szállítják az embert, hanem a Fővám téri piacra. Ott viszont olyan pirospaprika és mangalica szalonna kapható, amiért a kínaiak is hozzánk járnak.

Itt lehet több képet megnézni a városról. (CNBC, 24.hu)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Klasszikus

Milyen tempóban játsszuk a Kilencedik szimfóniát?

Őrületesen gyors Kilencediket játszott az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián, egy órán belül végeztek a szimfóniával. Beethoven nem forog a sírjában, sőt, valószínűleg ezzel lenne elégedett.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

Belekóstolnánk egymás emlékeibe?

Van-e ízük az emlékeknek? Vagy fordítva, milyen emlékek kapcsolódnak egy „egyszerű” vasárnapi ebédhez? Hívhat-e időutazásra egy desszert, egy süti? Góg Angéla food designer nem egyszerűen ételeket tervez, hanem a hozzájuk kapcsolható/kapcsolódó szociális attitűdöket is vizsgálja projektjeiben. Most éppen a jövő ételeit kutatja.
Plusz videó

Flashmob segített a szegedi egyetemistáknak a vizsgaidőszakban

Az egyetemi könyvtárban magoló diákok közé egy teljes rézfúvós zenekar rejtőzött el. A videón megnézhetik, hogy reagáltak a hirtelen kialakult bulira.
Plusz grammy

Nagyot nyert a This Is America a Grammyn

Rendőri brutalitásról és rasszizmusról szól az év dala, de a Grammy bírái felfedeztek nekünk egy kortárs hegedűversenyt is.
Plusz hír

A POKET lett a közönség kedvence a Highlights-on

Hatodik alkalommal díjazták a legizgalmasabb hazai, kreatív projekteket és példaértékű történeteket a Highlights of Hungary-n.
Plusz magazin

Fáy Miklós: Ma a művészet termék

Fáy Miklós kritikus ezúttal a Jurányi Házban látahó Csáó! című előadással, az Alita című filmmel, a Magyar nemzeti galériában látható Korniss Dezső-tárlattal, valamint a Margaret Island közelgő koncertjével foglalkozik rovatában.