Plusz

A legmodernebb technológiával újragondolt vidámpark

2022.11.23. 09:30
Ajánlom
A VR Vidámpark célkitűzései között volt a három évvel ezelőtti megnyitásakor a budapesti vidámpark hiányának enyhítése is, de az egyre növekvő érdeklődéshez igazítva, a Nyugati közelében elhelyezkedő intézmény, mára már szülinapi zsúroknak és piacvezető cégek csapatépítő rendezvényeinek egyaránt helyet ad.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

A Teréz körút Nyugatihoz közeli részén helyezkedik el a VR Vidámpark, amelyről kívülről nem is gondolnánk, hogy

mintegy 2000 négyzetméteren, három szinten ad helyet több, mint 40 különböző virtuális valóságban (VR) átélhető élménynek és játéknak.

Az ikonikus Szikra mozi helyén található élménykomplexum 2019 végétől várja látogatóit, és azóta alapjaiban nem, de mégis sok téren megújult a vendégek igényei és visszajelzései alapján.

Az évente több ezer látogatót vonzó parkban már nemcsak párok, családok találnak egyedülálló programlehetőséget, de a hétköznapokon osztálykirándulások adják egymásnak a kilincset, hétvégente gyerekzsúrok zajlanak akár párhuzamosan is, esténként pedig számos cég csapatépítéséhez szolgál helyszínként.

retus_9-092347.jpg

A VR Vidámpark (Fotó/Forrás: VR Park)

Hogy a VR miért ennyire  népszerű, azt sok irányból meg lehet közelíteni, de az biztos, hogy a VR Vidámpark komplexitásában és monumentalitásában is sokak figyelmét felkelti. Ráadásul itt nemcsak a legnépszerűbb és legismertebb VR-játékok találhatóak meg, de a legnagyobb népszerűségnek az üzemeltető, magyar tulajdonosok által létrehozott cég saját fejlesztésű élményei örvendenek, a Dino Safari vagy éppen a Dark Side of Anubis. A parkban ezeket a 4D-s hatásokkal (mint például hő vagy pára) dúsított, nemcsak virtuálisan, de a valóságban is „sétálós” élményeket időutazó kalandoknak hívják. Talán nem véletlen, mert

a szinte összes érzékszervre ható élmények valóban kiszakítanak minket a valóságból, a lehető legbiztonságosabb módon.

Akik pedig a legmagasabb technológiai szintet képviselő élményekre vágynak, azok további játékok közül is válogathatnak, amelyekben akár rezgőmellényeket is magukra húzhatnak, miközben kezükben fegyverrel nézhetnek szembe egy csapat tagjaként a virtuális ellenséggel.

retus_6-092528.jpg

A VR Vidámpark (Fotó/Forrás: VR Park)

A lehető legszélesebb célközönséghez azonban természetesen nem csak a magas szintű technológiai megoldások szükségesek, hiszen sokszor a legegyszerűbb szimulátorok nyújtják a kezdő VR-osok számára a legizgalmasabb kalandokat. A felejthetetlen élményhez pedig nem csak a grafikai részletességen vagy a technológiai összetettségen át vezet az út, sokszor elég csak visszanyúlni a gyerekkori kedvencekhez, a legelemibb vágyakhoz:

robogni egy klasszikus hullámvasúton vagy „csak” átugratni motorral szakadékokon.

A VR Vidámpark talán ezért létezhet és fejlődhet, mert úgy gondolták újra a vidámparkot, hogy az ne legyen se retró, se futurisztikus, de ezek szerelmesei egyaránt megtalálhassák a számukra fontos elemeket. Végeredményben pedig sokszor talán pont erre van szükségünk: hogy egy kicsit nosztalgiázhassunk, majd rácsodálkozhassunk, hogy hol is tart manapság a technológiai fejlődés.

A VR Vidámparkról bővebb információ ide kattintva.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A VR Vidámpark (Forrás: VR Park)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Strukturális változások miatt bezár a magyarországi Észt Intézet

A Magyarországi Észt Intézet tagja volt az európai kulturális intézetek magyarországi hálózatának is. Február végén fejezik be magyarországi tevékenységüket a tallini anyaintézmény döntése alapján.
Plusz magazin

KÉP-regény: Hóesésben

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal szomorkás emlékeket oszt meg velünk, hóesésben.
Plusz gyász

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Plusz ajánló

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.
Plusz interjú

Ez nem egy egyszemélyes történet – interjú Nagy Judit Évával

Nagy Judit Éva újságíró, kommunikációs és interkulturális tanácsadó hat év alelnökség után lett a Magyar–Kínai Baráti Társaság elnöke tavaly decemberben.