Plusz

A vírushelyzet miatt élő közvetítésben nézheti a marosvásárhelyi színház előadását

2020.03.11. 10:45
Ajánlom
A Sirály előadását az interneten is nézheti március 12-én. Közben Bécsben is megállt az élet, és a hazai helyzet sem rózsás.

Miután február végén Ausztriát is elérte a koronavírus-járvány, Bécsben megáll a kulturális élet is. A Bécsi Állami Operaház közleménye szerint az osztrák kormány döntését követve az intézmény március 10-től 31-ig zárva tart, a megvásárolt jegyeket június 30-ig visszaváltják.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban élő közönség nélkül, az internetes nézőknek adják elő Csehov Sirályát Keresztes Attila rendezésében. A március 12-én 19 órakor kezdődő élő adást is lehet követni. A színházban márciusban több előadás elmarad, a megvásárolt jegyek március 26-ig visszaválthatók a jegypénztárban.

 

Bár a koronavírus-járványügyi intézkedések megtiltják, hogy közönséget érintő tevékenységet folytassunk, mi úgy...

Posted by Tompa Miklós Társulat - Marosvásárhelyi Nemzeti Színház on Tuesday, March 10, 2020

 

A New York-i Metropolitan Opera bejelentette, nyitva maradnak, a Juilliard Schoolban felfüggesztették a face-to-face tanórákat, a müncheni Bajor Állami Opera és a berlini Állami Opera is bezárt. Csehországban szintén zárva van minden iskola, színház és koncertterem.

Itthon március 11-én reggelre 13-ra nőtt a regisztrált, magyarországi koronavírus betegek száma, az operatív törzs pedig vészhelyzet elrendelését javasolja.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Felmondások és tiltakozás az SZFE-n Vidnyánszky Attila kinevezése miatt

Zsámbéki Gábor rendező 41 év tanítás után hagyja ott az Egyetemet, és követi példáját Gáspár Máté megbízott intézetvezető is, aki lemondásával az SZFE modellváltásának elve és gyakorlati megvalósítása ellen is tiltakozik. Mindez azután, hogy a minisztérium bejelentette: Vidnyánszky Attila vezetheti az Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát.
Zenés színház

Először vezényel női karmester a Salzburgi Ünnepi Játékokon

A világ legnagyobb komolyzenei fesztiváljának, az idén százéves Salzburgi Ünnepi Játékok programsorozatának szervezői a koronavírus-járvány árnyékában számos biztonsági intézkedést rendeltek el a fellépők és a nézők egészségének megóvása érdekében.
Színház

Otthagyja a Nemzetit Bánsági Ildikó

A színésznő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felmondott a Vidnyánszky Attila vezette teátrumban.
Zenés színház

Pietro Mascagni sosem tudta felülmúlni a Parasztbecsület sikerét

Mascagni számos műfajban alkotott: első fia emlékére írt gyászmisét, komponált zongoradarabot, szimfóniát, kantátát, egyházi zenét, dalokat, operettet, sőt filmzenét is, ennek ellenére szinte csak erről az operájáról ismert. Hetvenöt éve, 1945. augusztus 2-án halt meg Pietro Mascagni olasz zeneszerző, a Parasztbecsület komponistája. 
Jazz/World

Barabás Lőrinc: Úgy énekelsz, amilyen ember vagy

Hajlamos egyedül maradni a színpadon, a zenéjét is belső utazásnak tartja. Barabás Lőrinc trombitáján úgy szól a jazz, hogy arra a popra éhes fülek is megnyílnak. Augusztus 13-án a Kultkikötő badacsonyi színpadán lép fel a Random Szerda. Csütörtökön.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz galéria

Hangolódj galériánkkal az Ékszerek Éjszakájára!

Idén is lesz Ékszerek Éjszakája a tematika pedig 0- / Zero negative. A nyitásig mutatunk egy kis ízelítőt!
Plusz hír

Augusztus 15. után sem lehet zenés-táncos rendezvényeket tartani

Bármilyen változtatás kockázatos - indokolta a csütörtök reggeli bejelentést Gulyás Gergely.
Plusz ajánló

Éjszakai távcsöves csillagnézés

Az érdeklődők az Agóra hídján végigsétálva “bejárhatják” a Naprendszert, majd távcsövön keresztül csodálhatják meg a Jupitert, a Szaturnuszt, a Holdat és egy távolodó üstököst is.
Plusz ajánló

Minden szombaton épülettörténeti séták féláron!

Augusztus 31-ig minden szombaton felkészült idegenvezetőkkel sétálhatnak a látogatók a Pesti Vigadóban.
Plusz hír

HVG: „A kulturális életnek is kampó lehet az idén”

A HVG hetilap információi szerint Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami a nyári színházaknak is komoly gondot okozna.