Plusz

A vírushelyzet miatt élő közvetítésben nézheti a marosvásárhelyi színház előadását

2020.03.11. 10:45
Ajánlom
A Sirály előadását az interneten is nézheti március 12-én. Közben Bécsben is megállt az élet, és a hazai helyzet sem rózsás.

Miután február végén Ausztriát is elérte a koronavírus-járvány, Bécsben megáll a kulturális élet is. A Bécsi Állami Operaház közleménye szerint az osztrák kormány döntését követve az intézmény március 10-től 31-ig zárva tart, a megvásárolt jegyeket június 30-ig visszaváltják.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban élő közönség nélkül, az internetes nézőknek adják elő Csehov Sirályát Keresztes Attila rendezésében. A március 12-én 19 órakor kezdődő élő adást is lehet követni. A színházban márciusban több előadás elmarad, a megvásárolt jegyek március 26-ig visszaválthatók a jegypénztárban.

 

Bár a koronavírus-járványügyi intézkedések megtiltják, hogy közönséget érintő tevékenységet folytassunk, mi úgy...

Posted by Tompa Miklós Társulat - Marosvásárhelyi Nemzeti Színház on Tuesday, March 10, 2020

 

A New York-i Metropolitan Opera bejelentette, nyitva maradnak, a Juilliard Schoolban felfüggesztették a face-to-face tanórákat, a müncheni Bajor Állami Opera és a berlini Állami Opera is bezárt. Csehországban szintén zárva van minden iskola, színház és koncertterem.

Itthon március 11-én reggelre 13-ra nőtt a regisztrált, magyarországi koronavírus betegek száma, az operatív törzs pedig vészhelyzet elrendelését javasolja.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz videó

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.
Plusz fidelio magazin

Legyen a kultúra most is a hétköznapok része! – Megjelent a Fidelio decemberi száma

Az utolsó pillanatban hívtuk vissza a decemberi lapszámot, de – ha egy hét csúszással is – megjelent a Fidelio Magazin, amelynek hasábjain online közvetítéseket, lemezeket, könyveket ajánlunk és érdekes írásainkat osztjuk meg Olvasóinkkal.
Plusz hír

Hiába van rendezvénytilalom, az előadóművészeknek most is fizetniük kell a KATA-t

A Music Hungary Szövetség a pénzügyminiszterhez fordult, kérve, hogy a rendezvénytilalom idején a KATA-s előadóművészek is mentesüljenek a tételes adófizetési kötelezettség alól.
Plusz ajánló

Advent Szentendrén – online programokkal is készülnek idén

A Szentendrei Kulturális Központ idén rendhagyó módon szervezi meg az Advent Szentendrén programsorozatot 2020. november 28. és 2021. január 10. között.
Plusz magazin

KÉP-regény: 10 000 hosszúlépés

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak sztoriját – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a napokban elhunyt Benkő Lászlóról hoz egy kedves történetet.