Plusz

A zongoránál: Darvas Ferenc

2012.02.25. 07:48
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és merüljön el az ’50-es, ’60-as évek kupléinak világában!

Darvas Ferenc édesapja, Darvas Szilárd az ötvenes évek egyik legnépszerűbb magyar művésze volt. Első szerzeménye 16 évesen Darvas Szilárd egyik verse, A pesti villamos megzenésítése volt, amelyet a Magyar Rádióban Mezey Mária előadásában mutattak be.

Az egyik legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, alkalmi együtteseivel közreműködő is. Munkássága egyik fontos részét képezik a színházi dalok: többek közt Bereményi Géza szövegeire írt zenét, de a legfontosabb szerzőtársa Várady Szabolcs. A Darvas-Várady szerzőpáros 2010-ben is írt új dalokat, a Radnóti Színház számára Heltai Jenő Naftalin cím darabjához. Számos filmhez, tévé- és rádiójátékhoz komponált zenét. Zongorarögtönzéseivel a némafilmek világát elevenítette meg több múltat idéző mozielőadáson.

Darvas Ferenc elismert zongorakísérő, mások mellett Csákányi Eszter, Koltai Róbert és Eszenyi Enikő partnere. Kissé bizarr, de minden bizonnyal szórakoztató hobbija a négyjegyű számok fejben szorzása.

Darvas Ferenc koncertjének a Budapesti Ügyvédi Kamara székházának Díszterme, a Szalay Szalon ad otthont. A megnyitás óta itt szólókoncertek, zenekari estek, különleges operaelőadások és kvalitásos könnyűzenei, illetve beszélgetős programok szórakoztatják a nagyérdeműt. A Szalay Művészeti Szalon programjainak házigazdája a neves „zenei hídépítő", számtalan televíziós zeneprogram szerkesztője és műsorvezetője, Juhász Előd.

Február 29-én belefeledkezhet egy kis időre az '50-es, '60-as ével kupléinak, dalainak világába, mintha csak megint egy hamisítatlan pesti presszóban ülne...

Ha helyes válaszát 2012. február 28-án 12 óráig beküldi, részt vehet Darvas Ferenc koncertjén a Szalay Szalonban február 29-én, eset hét órától.

Kérdésünk: Mióta várja programokkal a látogatókat a Szalay Művészeti Szalon?

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz magazin

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Plusz vélemény

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Plusz gyerek

Fidelio Matiné: Interaktív gyermeknap a Müpával

Vidám zenei válogatással, kreatív ötletekkel, gyermekeknek (is) ajánlott online tartalmakkal és egy izgalmas, letölthető foglalkoztatófüzettel teszi emlékezetessé ezt a hétvégét a Müpa.
Plusz magazin

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.