Plusz

Advent a Várkert Bazárban

2021.11.28. 07:20
Ajánlom
Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Várkert Bazár az adventi programsorozatát. Az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget.

Belefér egy pici szívbe – A Várkert Bazár ingyenes gyerekkoncertje minden adventi vasárnap

Idén adventkor, először november 28-án délelőtt 11 órakor lép színpadra Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar egy varázslatos gyermekprodukcióval a Várkert Bazárban. A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő előadás a Csík zenekar művészeivel a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez. Az interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja majd az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.

A koncert után további programok, változatos kézműves foglalkozások színesítik az ünnepi várakozás időszakát.

Az itt töltött alkotó időben mindenki találhat kedvére valót. Ha pedig minden elkészült kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik interaktív karácsonyi játékainkat.

Az adventi hétvégéken Iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétákkal is várjuk a közönséget.

Iparmuveszeti_vasar-121131.jpg

Iparművészeti vásár (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • November 27.

Bohém Kiskarácsony, avagy operamesék a padlásszobából

A varázslatos történetben a gyerekek elé tárul Puccini csodákkal teli birodalma. A Bohémélet egykori szereplőinek padlásszobájában megtörténik a csoda, megjelenik a Karácsony Tündére és mindent átjár az Ünnep varázsa.

 

  • November 28.

Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával

Ugyan Csajkovszkij karácsonyi dallamait sosem lehet megunni, de kíváncsiak rá hogyan zajlott és legfőképp hogyan szólt egy karácsony évszázadokkal ezelőtt? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának zenészeivel és Mona Dániel zenetörténész könnyed történetmesélésével betekinthetnek a régmúlt karácsonyaiba.

BudapestiFilharmoniaiTarsasagZenekara_forrasBFTZ-120626.jpg

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • December 5.

Modern Art Orchestra feat. Pocsai Kriszta, Harcsa Veronika - Our Daily Moods

A hazai és nemzetközi jazz és a kortárs zene kiemelkedő társulata feledhetetlen, könnyed estét varázsol az ünnepi készülődésbe Pocsai Krisztina és Harcsa Veronika énekesnők vendégszereplésével.

 

  • December 14.

A szeretetnek csillagára nézek - Ünnepi est a Várkert Irodalommal

A Várkert Irodalom sorozatban a karácsonyhoz közeledő, szezonzáró estre Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna író közös meghívására érkeznek a művész vendégek. Az idei ünnepi est a családról, az alkotásról és a művészi generációk közös értékeiről szól.

 

  • December 18.

Budapest Bár adventi koncert

A zenekar idén adventkor lép először a Várkert Bazár színpadára, új lendülettel, kicsit megújított repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel tartanak két előadást is vendégeikkel.

BudapestBar_adventikoncert_estivendegekkel-120816.png

Budapest Bár adventi koncert (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • December 19.

Ünnep, újra együtt! - Tóth Vera & Budapest Jazz Orchestra

Különleges adventi koncert csendül fel a Várkert Bazárban, hiszen mára már hagyománnyá vált, hogy Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra együtt ünnepli a karácsonyt, amelyhez idén is csodálatos vendégek csatlakoznak.

 

A részletes program ide kattintva érhető el! >>>

Támogatott tartalom.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Meghalt Andrew Davis karmester

A világhírű angol karmestert, a Chicagói Lyric Opera korábbi zeneigazgatóját és számos neves operaház gyakori vendégét hosszú betegség után, nyolcvanéves korában érte a halál.
Klasszikus

Új operáján dolgozik Kurtág György

A kilencvennyolc éves zeneszerző a Klubrádiónak számolt be arról, hogy második operáját írja, amelyet a hetvenéves német szoprán, Maria Husmann számára komponál.
Színház

„A kutatóknak szükségük van inspirációt meríteni a művészetekből” – Karikó Katalin ellátogatott a Rózsavölgyi Szalon Nobel-díjról szóló előadására

Krausz Ferenc után újabb Nobel-díjas tudós, Karikó Katalin is megtekintette a Rózsavölgyi Szalon február közepén bemutatott A Díj című előadását, amely az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát meséli el.
Színház

128. születésnapját ünnepli a Vígszínház – idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.
Könyv

Irodalom a Margitszigeten – jön a tavaszi Margó!

A fesztiválon mutatja be új kötetét mások mellett Háy János, Erdős Virág, Krusovszky Dénes és Cserna-Szabó András is. A közönség idén élő podcastfelvételeken is részt vehet a három nap során. 

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Stresszoldás, nyugalom, béke – hangtálterápiás jóga workshop a Pesti Vigadóban

FlowbyAnna hangtálterápiás jógaoktató segítségével hagyhatjuk hátra a hétköznapok fáradalmait április 27-én a Pesti Vigadó foglalkozásán. A workshopon bemutatott gyakorlatok előképzettség nélkül elvégezhetőek.
Plusz beszámoló

A roma kultúrát ünnepelték a K11-ben

Harmadik alkalommal rendezték meg a Roma Világnapot a K11 Művészeti és Kulturális Központban, ahol kézműves workshopokkal, zenés meseelőadással, filmvetítéssel és koncerttel várták az érdeklődőket.
Plusz ajánló

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Plusz ajánló

Dömösön folytatódik a Szeláví! Fesztivál története

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb településén, Dömösön. Sátrazás a csillagok alatt, három nap önfeledt szabadság: idén is várja a kikapcsolódni vágyókat a Szeláví! Fesztivál.
Plusz ajánló

Nyitott Ház – ismét kitárja kapuit a Pesti Vigadó

Tízéves a Magyar Művészeti Akadémia székháza, ez alkalomból május 11-én ismét megrendezik a Nyitott Ház elnevezésű programjukat, amely során egyebek közt kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, kulturális előadásokkal vagy épp táncházzal várják az érdeklődőket ingyenesen.