Plusz

Advent a Várkert Bazárban

2021.11.28. 07:20
Ajánlom
Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Várkert Bazár az adventi programsorozatát. Az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget.

Belefér egy pici szívbe – A Várkert Bazár ingyenes gyerekkoncertje minden adventi vasárnap

Idén adventkor, először november 28-án délelőtt 11 órakor lép színpadra Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar egy varázslatos gyermekprodukcióval a Várkert Bazárban. A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő előadás a Csík zenekar művészeivel a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez. Az interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja majd az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.

A koncert után további programok, változatos kézműves foglalkozások színesítik az ünnepi várakozás időszakát.

Az itt töltött alkotó időben mindenki találhat kedvére valót. Ha pedig minden elkészült kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik interaktív karácsonyi játékainkat.

Az adventi hétvégéken Iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétákkal is várjuk a közönséget.

Iparmuveszeti_vasar-121131.jpg

Iparművészeti vásár (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • November 27.

Bohém Kiskarácsony, avagy operamesék a padlásszobából

A varázslatos történetben a gyerekek elé tárul Puccini csodákkal teli birodalma. A Bohémélet egykori szereplőinek padlásszobájában megtörténik a csoda, megjelenik a Karácsony Tündére és mindent átjár az Ünnep varázsa.

 

  • November 28.

Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával

Ugyan Csajkovszkij karácsonyi dallamait sosem lehet megunni, de kíváncsiak rá hogyan zajlott és legfőképp hogyan szólt egy karácsony évszázadokkal ezelőtt? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának zenészeivel és Mona Dániel zenetörténész könnyed történetmesélésével betekinthetnek a régmúlt karácsonyaiba.

BudapestiFilharmoniaiTarsasagZenekara_forrasBFTZ-120626.jpg

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • December 5.

Modern Art Orchestra feat. Pocsai Kriszta, Harcsa Veronika - Our Daily Moods

A hazai és nemzetközi jazz és a kortárs zene kiemelkedő társulata feledhetetlen, könnyed estét varázsol az ünnepi készülődésbe Pocsai Krisztina és Harcsa Veronika énekesnők vendégszereplésével.

 

  • December 14.

A szeretetnek csillagára nézek - Ünnepi est a Várkert Irodalommal

A Várkert Irodalom sorozatban a karácsonyhoz közeledő, szezonzáró estre Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna író közös meghívására érkeznek a művész vendégek. Az idei ünnepi est a családról, az alkotásról és a művészi generációk közös értékeiről szól.

 

  • December 18.

Budapest Bár adventi koncert

A zenekar idén adventkor lép először a Várkert Bazár színpadára, új lendülettel, kicsit megújított repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel tartanak két előadást is vendégeikkel.

BudapestBar_adventikoncert_estivendegekkel-120816.png

Budapest Bár adventi koncert (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • December 19.

Ünnep, újra együtt! - Tóth Vera & Budapest Jazz Orchestra

Különleges adventi koncert csendül fel a Várkert Bazárban, hiszen mára már hagyománnyá vált, hogy Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra együtt ünnepli a karácsonyt, amelyhez idén is csodálatos vendégek csatlakoznak.

 

A részletes program ide kattintva érhető el! >>>

Támogatott tartalom.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Egy hallgató azt írta, ha nem lett volna a Notturno, végzett volna magával” – Interjú Némethy Attilával

Némethy Attila zongoraművésszel, a Zeneakadémia tanárával a Bartók Rádiónál vezetett műsorairól, a közönség érdeklődéséről és a hagyományok átadásáról beszélgettünk.
Vizuál

Túl a barátságon – kritika A sziget szellemeiről

Martin McDonagh új filmje a tisztességről szól. Arról, hogy bárhogy is viseljük a ránk mért sorsot, egymással szemben nem szabad kegyetlennek lennünk. A sziget szellemei joggal érdemelte ki a kilenc Oscar-jelölést.
Zenés színház

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Vizuál

Kern András előtt tiszteleg a FILMIO

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján négy napig ingyenesen láthatunk három, Kern András főszereplésével készült magyar filmet.
Klasszikus

A 82 éves Kobajasi Kenicsiró vezényelte a Nemzeti Filharmonikusokat Japánban

Beethoven, Bruch, Dvořák és Csajkovszkij műveit adta elő a magyar együttes tizenkét napos turnéja során. A japán közönség szívélyesen fogadta a zenekart, valamennyi koncert teltház előtt zajlott.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Több mint kétszáz év után visszakerülnek az elhurcolt Parthenón-márványok Athénba

Még idén visszakerülnek Athénba a több mint kétszáz éve a londoni British Múzemban őrzött, az Akropoliszról származó ókori márványszobrok és reliefek – szúrta ki a Magyar Hang a The Times oldalán.
Plusz beszámoló

A vöröscsillag, amely rock’n’rollt köhög – a Magyar Zene Háza új, poptörténeti kiállításán jártunk

Január 22-én nyílt meg a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása „Nekünk írták a dalt!” címmel, ahol 1957-től egészen az első Sziget fesztiválig, 1993-ig járhatjuk végig a magyar pop-rock zene történeti állomásait.
Plusz lapszemle

Zoboki Gábor: „A művészeti intézményeknek általában Kelet-Európában az a legnagyobb bajuk, hogy művészemberek állnak az élén”

Hosszú interjúban nyilatkozott a ma hatvanéves Zoboki Gábor építészi munkájáról, zenei kötődéseiről, és azt is elárulta, miért gondolja, hogy egy építész ideális jelölt lenne a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára.
Plusz ajánló

Egy körkép négyszögesítése a februári Fidelióban

Állandó tartalmaink mellett mostantól rendszeresen megtalálja a Fidelio magazinban a szerkesztőség rövid recenzióit is. A februári számot keresse az ismert terjesztési pontokon!
Plusz hír

Elmarasztalta Litvániát az EJEB egy LMBTI témájú mesekönyv cenzúrázása miatt

Elítélte az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) hétfői határozatában Litvániát amiatt, hogy egy LMBTI témájú mesekönyvet cenzúrázott. A bírói testület úgy ítélte meg, hogy a szerző véleménynyilvánításhoz való joga ezzel sérelmet szenvedett.