Plusz

Advent a Várkert Bazárban

2021.11.28. 07:20
Ajánlom
Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Várkert Bazár az adventi programsorozatát. Az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget.

Belefér egy pici szívbe – A Várkert Bazár ingyenes gyerekkoncertje minden adventi vasárnap

Idén adventkor, először november 28-án délelőtt 11 órakor lép színpadra Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar egy varázslatos gyermekprodukcióval a Várkert Bazárban. A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő előadás a Csík zenekar művészeivel a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez. Az interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja majd az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.

A koncert után további programok, változatos kézműves foglalkozások színesítik az ünnepi várakozás időszakát.

Az itt töltött alkotó időben mindenki találhat kedvére valót. Ha pedig minden elkészült kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik interaktív karácsonyi játékainkat.

Az adventi hétvégéken Iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétákkal is várjuk a közönséget.

Iparmuveszeti_vasar-121131.jpg

Iparművészeti vásár (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • November 27.

Bohém Kiskarácsony, avagy operamesék a padlásszobából

A varázslatos történetben a gyerekek elé tárul Puccini csodákkal teli birodalma. A Bohémélet egykori szereplőinek padlásszobájában megtörténik a csoda, megjelenik a Karácsony Tündére és mindent átjár az Ünnep varázsa.

 

  • November 28.

Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával

Ugyan Csajkovszkij karácsonyi dallamait sosem lehet megunni, de kíváncsiak rá hogyan zajlott és legfőképp hogyan szólt egy karácsony évszázadokkal ezelőtt? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának zenészeivel és Mona Dániel zenetörténész könnyed történetmesélésével betekinthetnek a régmúlt karácsonyaiba.

BudapestiFilharmoniaiTarsasagZenekara_forrasBFTZ-120626.jpg

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • December 5.

Modern Art Orchestra feat. Pocsai Kriszta, Harcsa Veronika - Our Daily Moods

A hazai és nemzetközi jazz és a kortárs zene kiemelkedő társulata feledhetetlen, könnyed estét varázsol az ünnepi készülődésbe Pocsai Krisztina és Harcsa Veronika énekesnők vendégszereplésével.

 

  • December 14.

A szeretetnek csillagára nézek - Ünnepi est a Várkert Irodalommal

A Várkert Irodalom sorozatban a karácsonyhoz közeledő, szezonzáró estre Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna író közös meghívására érkeznek a művész vendégek. Az idei ünnepi est a családról, az alkotásról és a művészi generációk közös értékeiről szól.

 

  • December 18.

Budapest Bár adventi koncert

A zenekar idén adventkor lép először a Várkert Bazár színpadára, új lendülettel, kicsit megújított repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel tartanak két előadást is vendégeikkel.

BudapestBar_adventikoncert_estivendegekkel-120816.png

Budapest Bár adventi koncert (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

 

  • December 19.

Ünnep, újra együtt! - Tóth Vera & Budapest Jazz Orchestra

Különleges adventi koncert csendül fel a Várkert Bazárban, hiszen mára már hagyománnyá vált, hogy Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra együtt ünnepli a karácsonyt, amelyhez idén is csodálatos vendégek csatlakoznak.

 

A részletes program ide kattintva érhető el! >>>

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Wilheim András zenetörténész

Január 20-án, hetvenhárom éves korában elhunyt Wilheim András, a 20. századi zene szakértője – tette közzé a Editio Musica Budapest.
Vizuál

„A traumatizált ember nem tud meggyőző lenni” – új magyar film az erőszak hatásáról

Aktuális és fontos kérdéseket feszeget Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első játékfilmje, a Legjobb tudomásom szerint. Az év vége meglepetésfilmje a szexuális bántalmazás hatásait állítja középpontba – rendhagyó módon nem az áldozat, hanem annak férje szemszögéből. Interjú az alkotókkal.
Klasszikus

Kulcsok a hétvégi Richard Strauss-maratonhoz

A 20. század egyik legnépszerűbb zeneszerzője, Richard Strauss bőségesen merített a mitológia és az irodalom legfontosabb történeteiből. Kik is voltak azok a személyek, valós és kitalált alakok, akik a komponista legnépszerűbb műveit ihlették? Kislexikonunk a Müpa hétvégi Richard Strauss-maratonjához is vezérfonalul szolgálhat.
Vizuál

Szombat estig szabadon nézhető a Serge Gainsbourg-ról készült életrajzi film

Joann Sfar 2010-es filmje Serge Gainsbourg, a minden ízében rendhagyó és polgárpukkasztó művész, énekes, dalszerző, költő, filmrendező életútját eleveníti fel. A sok-sok zenei betéttel és letagadhatatlanul franciás hangulattal készült alkotás január 22-ig látható a Médiaklikk.hu oldalán.
Zenés színház

59 éves korában elhunyt Rafael Rojas tenor

A mexikói operaénekes több évadon át a Stefano Poda-féle Otellóban énekelt címszerepet a Magyar Állami Operaházban, ezt megelőzően pedig a Simándy100 gálát mentette meg a beugrásával Jonas Kaufmann helyett. Halálhírét az Opera közölte.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Egy koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda

Január 22-én egy exkluzív koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda Ütőegyüttes, hogy a Műcsarnok Prima díjas kiállítója, Barabás Márton tárlatvezetését gazdagítsák a Magyar Kultúra Napján.
Plusz hír

Online emlékhely nyílt a budapesti gettó felszabadulásának 77. évfordulóján

Az évforduló alkalmából indult el a www.emlekezes77.hu online platform, ahol 77 órán keresztül holokauszt-túlélőkkel és megmentőikkel készült interjúk láthatók, mások mellett Bruck Edith-tel, Keleti Évával, Vitray Tamással, Fahidi Évával és Féner Tamással.
Plusz hír

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.
Plusz hír

Meghirdették a Magyar Zene Háza első félévi programjait

A legkülönbözőbb műfajokkal, hazai és külföldi előadókkal várja a közönséget a januárban megnyíló Magyar Zene Háza, amely a tervek szerint a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek kínál programokat.
Plusz hír

Elhalasztják a Grammy-díjak 2022-es átadóját

A szervezők közleménye szerint az omikron variáns növekvő esetszámai miatt nem tartják biztonságosnak a díjátadó január 31-i időpontját.