Plusz

Ajánlatunk a versek szerelmeseinek

2016.04.07. 13:09
Ajánlom
Idén is tartalmas eseményekkel készülnek országszerte A költészet napjára. Válogatásunkban verses estet, pódiumbeszélgetést, verskoncertet és színházjegy akciót is ajánlunk olvasóinknak.

1.) Ünnepelje a 120 éves a Vígszínházat!

A kerek évforduló apropóján az elmúlt 120 év irodalmi terméséből válogatnak a Vígszínház társulatának tagjai, valamint meghívott vendégművészek egy verses est keretében. Az április 9-én 16 órakor a Pesti Színházban látható előadást Hegedűs D. Géza rendezi.

Hegedűs D. Géza

Hegedűs D. Géza

2.) Versmondásért színházjegyet

Április 11-én 10 és 18 óra között a Veszprémi Petőfi Színház bármely műsoron lévő előadására szóló színházjegyet kap ajándékba, aki elmond egy verset néhány fős nézőközönség előtt. A versmondók fejenként egy színházjegyet szerezhetnek, függetlenül az elhangzott versek számától.

3.) Hogyan halt meg József Attila?

Pódiumbeszélgetést rendeznek április 11-én 4 órától a Pinceszínházban, ahol József Attila halálának körülményeiről Garamvölgyi László kriminálpszichológus, Tarján Tamás irodalomtörténész és Dr. Németh Attila pszichiáter beszélget. A Kálvin téri aluljáróban egész nap megzenésített költemények hangzanak el, míg a Költészet Vására című rendezvényen kortárs költőkkel találkozhatunk.

4.) Juhász Ferenc emlékezete

Rendhagyó irodalomórával és beszélgetésekkel emlékeznek a tavaly elhunyt költőóriásra, Juhász Ferencre a Petőfi Irodalmi Múzeumban április 11-én. Az eseménysorozatot a Mondani, halálig című irodalmi est zárja, ahol barátok, pályatársak is megszólalnak. A vetítéssel, zenével egybekötött esten Galkó Balázs tolmácsolja Juhász Ferenc verseit és fellép a Vujicsics együttes is.

Petőfi Irodalmi Múzeum

Petőfi Irodalmi Múzeum (Fotó/Forrás: asztali.lutheran.hu)

5.) Kilógatott versek

Április 11-én 12:30-tól az egri Dobó téren idén is megrendezik a Versfüggő elnevezésű eseményt, amelyen rendhagyó módon oszthatjuk meg másokkal kedvenc versünket: a műveket a téren kifeszített kötelekre lehet majd felcsipeszelni. A délután folyamán lesz még papírszínház-bemutató, versismeretet próbára tevő Versformansz és koncert is. Az eseménysort közös táncos és énekes flashmob zárja.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Tánc

Élőben, a színpadon festenek majd a Feledi Project legújabb táncszínházi bemutatójában

Feledi János Csehov Sirályát állítja színpadra február 7-én a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt a színpadon fog festeni.
Zenés színház

Visszatérés a varázserdőbe – a Szentivánéji álom az Eiffel Műhelyházban

Január 28-tól újra látható az Opera műsorán Britten operája, a Szentivánéji álom. Az eredetileg operavizsgaként létrejött produkció csaknem hat év után kerül ismét színre.
Klasszikus

Mozart első műve

Mindenki tudja, hogy Wolfgang Amadeus Mozart csodagyerek volt, aki már egészen ifjú korában elbűvölte a zeneszerető közönséget. De melyik volt az ifjú komponista legelső darabja, és hány évesen alkotta meg?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Plusz ajánló

Már kézbe vehető a februári Fidelio Magazin

Az országszerte terjesztett, ingyenes kiadványban az aktuális programbontások mellett híreket, ajánlókat, magazinos anyagokat és számos interjút is talál. Keresse az ismert terjesztési pontokon, vagy lapozzon bele online!
Plusz hír

Egy koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda

Január 22-én egy exkluzív koncert erejéig ismét összeáll az Amadinda Ütőegyüttes, hogy a Műcsarnok Prima díjas kiállítója, Barabás Márton tárlatvezetését gazdagítsák a Magyar Kultúra Napján.
Plusz hír

Online emlékhely nyílt a budapesti gettó felszabadulásának 77. évfordulóján

Az évforduló alkalmából indult el a www.emlekezes77.hu online platform, ahol 77 órán keresztül holokauszt-túlélőkkel és megmentőikkel készült interjúk láthatók, mások mellett Bruck Edith-tel, Keleti Évával, Vitray Tamással, Fahidi Évával és Féner Tamással.
Plusz hír

Újcirkusz-előadás és Bartók arab népdalgyűjtései a Bartók Tavasz programján

Új fellépőket jelentettek be az idei Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programjából, a fesztiválhoz új helyszínként a Magyar Zene Háza is csatlakozik.