Plusz

And then - Eszter Salamon

2011.01.24. 09:56
Ajánlom
A film-choreography.

To celebrate the Spanish, Belgian and Hungarian European Presidency, Presi-danses has invited three dancers-choreographers, among them the Hungarian Eszter Salamon to present a new creation in Barcelona, in Brussels and in Budapest.

Imagine picking up a photo album on the street. You open it and see people you don't know: pictures of holidays, familiar poses and gestures, faces of strangers smiling at you as if you were a relative or close friend who was meant to see the photos... Isn't it strange and rather uncanny, to peek into another person's life when one has come across the evidence of it by pure chance?

On a stage that contracts and expands, folds and unfolds in two or three dimensions between here and elsewhere, eight people speak and sing a soundtrack of their unrelated lives and times. What brings them together? What makes them talk like everyone else, as a singular but not a particular person? What does it mean to meet another person whose being doesn't concern you in any particular way? What makes the expressions of each of them seem unconcerning for us, and yet being such that they always matter?

And then

28, 29 January 8 pm - Trafó - House of Contemporary Arts (Budapest, District 9, Liliom utca 41.)

With: Aude LACHAISE, SALAMON Eszter, BOJANA Cvejic

Concept, dramaturgy: Eszter SALAMON, Bojana CVEJIC

Camera & editing: Minze TUMMESCHEIT

Editing assistant: Arne HECTOR

Light design: Sylvie GAROT

Sound design: Peter LENAERTS, Peter CONNELLY

Music: Peter LENAERTS/ 'aisikl

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.
Plusz magazin

Egy póknak köszönhetik függetlenségüket a skótok

A skótok mitikus királyának, I. Róbertnek kalandos élete volt - a mesebeli történések pedig a halálával sem szakadtak meg.
Plusz

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Dés László-koncert és Molnár Ferenc sikerdarab

Jazz és a Bor Fesztivál, Petri György-est, Jónás Vera Duó, Szőke András, Dés László Nagy utazás koncertje és Molnár Ferenc sikerdarabja, A testőr. A Kultkikötő soron következő, negyedik hétvégéjén is gondoskodik a kulturális programokra szomjazó nyaralók és a Balaton-környékén élők szórakoztatásáról.
Plusz ajánló

Fáy Miklós: Irtó kínos, de várom a Mamma miát!

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. A júliusi szám tartalmából.