Plusz

Az 1% most sokat segíthet!

2020.05.15. 16:35
Ajánlom
Május 20-a a személyijövedelemadó bevallásának határideje. És ez az a dátum, amíg rendelkezhet arról, hogy adójának 1 százalékát kinek ajánlja fel. A magyar kulturális élet egyik legnehezebb időszakát éli, ezért most különösen fontos, hogy mindenki rendelkezzen – szíve szerint – az 1 százalékáról. Hogy kicsit segítsünk a választásban, íme öt olyan kulturális „intézmény” akikről tudjuk, hogy a közönség kedvencei, és akinek felajánlhatja az adójának 1 százalékát.

 

Budapesti Fesztiválzenekar

1% adó, 100% zene

bfzlogo-160005.jpg

Budapesti Fesztiválzenekar (Fotó/Forrás: BFZ)

Öröm, játék, katarzis, minőség. A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai ebben a szokatlan, megváltozott világban is minden nap teljesen új zenei produkcióval készülnek a közönségnek Karanténestjeik és online Kakaókoncertjeik során. Ha teheti, támogasson minket adója 1%-ával, hogy tovább játszhassunk! Önnek két kattintás, nekünk komoly segítség.

Miért fontos, hogy rendelkezzen adója 1%-áról? Mert nagyobb szükségünk van rá, mint eddig bármikor. Mert Önnek egy forintjába sem kerül, hiszen arról dönt az 1% felajánlásakor, hogy az állam mire fordítsa az Ön adójának egy részét. Mert két perc alatt a Fesztiválzenekar fontos támogatójává válhat.

Az idén beérkező 1%-os adományt a világjárvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusaink támogatására fordítjuk.

Köszönjük, ha minket választ!

További segítség és információ itt.

Kedvezményezett: Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

Adószám: 18005488-2-41

BFZ-160935.jpg

Budapesti Fesztiválzenekar (Fotó/Forrás: Budapesti Fesztiválzenekar)

 

Concerto Budapest

Magyarország legdinamikusabban fejlődő és legfiatalabb nagyzenekara

concerto-161225.jpg

Concerto Budapest (Fotó/Forrás: Concerto Budapest)

A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű műsorszerkesztésével elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, 21. századi kortárs darabokig terjed.

Művészeti igazgatója 2007 óta a több mint 70 nemzetközi díjjal kitüntetett, érdemes művész, Keller András, a Keller Quartet alapítója. Vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Jevgenyij Koroljov, Boris Berezovsky, Isabelle Faust vagy Steven Isserlis. A zenekar évente több mint 80 koncertet ad, s az egyik legtermékenyebb magyar zenekar az évente játszott új művek és kortárs bemutatók tekintetében.

Támogassa a zenekar munkáját!

A jelenlegi, rendkívüli helyzetben nagy segítség, ha az adója 1%-át a Concerto Akadémia Nonprofit Kft.-nek, mint arra érdemes, a zenekart fenntartó szervezetnek ajánlja fel.

További információ a zenekarról itt.

Kedvezményezett: Concerto Akadémia Nonprofit Kft.

Adószám: 18312777-2-43

ConcertoBudapest_small-132242.jpg

Concerto Budapest (Fotó/Forrás: Concerto Budapest)

 

Kultkikötő

Víz tiszta kultúra

kultkikoto-105916.png

Kultkikötő (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

A Kultkikötő indulása óta egy bátran kísérletező, az értékekre nyitott játszóhely, így immár 15 éve sokszínű programkínálattal várja a balatoni közönséget: ebben a misszióban éppúgy helye van a humornak, és könnyed műfajoknak, mint ahogy az elgondolkodtató, komoly daraboknak, de a színházi előadások és koncertek mellett jól megférnek a gyerekprogramok, az irodalmi estek és a kiállítások is.

Tavaly 5 helyszínen szerveztünk igényes kulturális programokat: Balatonföldváron színházi előadások és nagykoncertek váltották egymást, Balatonbogláron gyerekeknek és felnőtteknek szóló színpadi előadások, zenés estek, ifjúsági- és felnőtt művészeti alkotótáborok, filmvetítések és kiállítások kaptak helyet. A balatonfenyvesi Kultúr-tér színpadán elsősorban a kisgyermekes családoknak kínáltunk programokat. Badacsonytomajon a frissTerasz különleges atmoszférája adott otthont a klubkoncerteknek.

Tudjuk, hogy most nehéz. Nekünk is az. És ha ez az időszak egyszer véget ér, akkor szeretnénk szélesre tárni a Kultkikötő kapuját, hogy megint együtt lehessünk.

Ahhoz, hogy megtehessük, kérünk, támogass minket adód 1%-val!

További információ a Kultkikötőről itt.

Kedvezményezett: Kultkikötő Közhasznú Nonprofit Kft.

Adószám: 25068391-2-42

Kultkikoto_ado_1_06-161741.jpg

Kultkikötő (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

 

Radnóti Színház

Minden morzsa számít

1sz-160046.jpg

Radnóti Színház (Fotó/Forrás: Radnóti Színház)

A Radnóti Színházat sokféleképpen lehet támogatni. Egyrészt minden adomány segítség, amivel az Alapítványunkat támogathatják. Másrészt vásárolhatnak székeket, melyekre örökösen felkerül a támogató neve. Vehetnek könyvet, melynek címe Maraton életre és halálra, így minden megvásárolt könyv árából a szerző, Gamplett Gábor 1.000 forintot ajánl fel a színház alapítványának. Végül a személyi jövedelemadójának 1%-ának felajánlásával is támogathatják az alapítvány tevékenységét.

A Radnóti Színházért Alapítvány bevételét a nem alkalmazotti státuszú kollégák megsegítésére fordítjuk, és gyűjtünk az 1%-on túl a számlánkra. A befolyt összeggel azokat a kollégákat támogatjuk, akiknek most rendkívül nehézzé vált a megélhetés.

Megkönnyítettük az 1% felajánlás menetét, ezen a linken két gombnyomással elindul a felajánlás hozzánk.

Köszönjük! Találkozzunk a színházban!

Kedvezményezett: Radnóti Színházért Alapítvány

Adószám: 18073874-2-42

Számlaszám: OTP Bank 11706016-20771490

radnoti_domolky_daniel-164917.jpg

A 10 című előadás jelenete (Fotó/Forrás: Dömölky Dániel / Radnóti Színház)

 

Rózsavölgyi Szalon

Több mint irodalom, színház

RZSV_logo_feheralap_02-132610.jpg

Rózsavölgyi Szalon (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

A Rózsavölgyi Szalon a pesti belváros egyik művészeti, közösségi központja. Művészeti gondolkodása megnyitása óta sem változott: a színház értelmet ad a mának, s igyekszik védelmet nyújtani a bizonytalan jövővel szemben.

Nálunk a hagyomány és az újító szándék teremti meg a műhelymunkát. Azt is valljuk: a szórakoztatásnál is a minőség az alapvetés. Első perctől igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek a mai kor kíváncsi, gondolkodó emberét érdeklik.

Kezdettől leginkább olyan darabokat tűzünk műsorra, amelyek értéket képviselnek a magyar és külföldi irodalomban, s amelyeket még nem mutattak be, vagy színpadi változatban még nem kerültek színre Magyarországon.

A színház az élő kapcsolatok platformja. Nincs állandó társulatunk, mégis olyan erős nálunk az összetartás, hogy maguk a művészek is azt érzik, állandó társulathoz tartoznak itt.

Ha szeretnek hozzánk járni, ha tetszettek Önöknek előadásaink, kérjük, támogassák a Rózsavölgyi Szalon működését adójuk 1%-ával!

További információ itt érhető el.

Kedvezményezett: Városi Színház Nonprofit Kft.

Adószám: 20977232-2-41

semmitsebanokadoegyszaz-162103.jpg

Rózsavölgyi Szalon (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Díjat nyert Cserhalmi György és Dunai Tamás Los Angelesben – Nézd meg közös kisfilmjüket!

Az Independent Short Awards online gáláján havi szinten díjazza a fesztiválra beküldött, hazájukban már sikerrel bemutatott alkotásokat. A véletlenszerűen kiválasztott és meghívott szakértők a nagy kitüntetésekhez hasonlóan itt is különböző kategóriákban értékelik a műveket, amikkel a világ minden tájáról lehet pályázni.
Plusz

„Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát” – Feldmár András 80 éves

Úgy véli, szabadságra vagyunk ítélve, és ez nehéz dolog. Hiszen ez nem a saját szabadságunkat jelenti, hanem elsősorban az élet szabadságát. És ha bántanak, akkor szabad arrébb menni. Sőt, kell. Születésnapját ünnepli a Kanadában élő pszichoterapeuta és gondolkodó, Feldmár András.
Színház

Szüleik ellen lázadó fiatalokról szól Vidnyánszky új rendezése a Nemzetiben

Shakespeare Rómeó és Júlia című művét tűzi műsorra a Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila rendezésében; a szerelem mindenhatóságáról szóló darab olvasópróbáját kedden tartotta meg a társulat, a bemutatót december elejére tervezik.
Klasszikus

A Concertgebouw tiszteletbeli karmestere lett Fischer Iván

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító-karmestere 2021 szeptemberétől az amszterdami Concertgebouw zenekarával is dolgozik.
Plusz

Állami kitüntetéseket kaptak művészeink október 23. alkalmából

Állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, a tárca közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz koronavírus

Minden kulturális intézményt bezárnak Németországban a járvány rohamos terjedése miatt

November 2-tól szinte minden kulturális intézmény bezár egy hónapra Németországban. A részletekről Angela Merkel kancellár tájékoztatja a lakosságot. A bevételkiesés 75%-át megtérítik.
Plusz magazin

„Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát” – Feldmár András 80 éves

Úgy véli, szabadságra vagyunk ítélve, és ez nehéz dolog. Hiszen ez nem a saját szabadságunkat jelenti, hanem elsősorban az élet szabadságát. És ha bántanak, akkor szabad arrébb menni. Sőt, kell. Születésnapját ünnepli a Kanadában élő pszichoterapeuta és gondolkodó, Feldmár András.
Plusz hír

Állami kitüntetéseket kaptak művészeink október 23. alkalmából

Állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, a tárca közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten.
Plusz kult50

Petőfi menedzsere – Takács Ákos a Kult50-ben

Ezreket mozgat meg, százezreket ér el. A Red Bull Pilvaker ötletes performance-ként indult, mára viszont komoly misszióvá vált, amely kreatív módon népszerűsíti a magyar irodalmat a fiatalok körében. Ötletgazdája, Takács Ákos talán maga sem gondolta az elején, hova jut majd el a kezdeményezésük.
Plusz felhívás

Szerkesztő-újságírót keres a Fidelio

A Fidelio Magazint és a fidelio.hu-t kiadó Programmagazin Kiadó Kft. a hazai és nemzetközi kulturális életben jártas munkatársat keres szerkesztő-újságíró pozícióba.