Plusz

Az 1% most sokat segíthet!

2020.05.15. 16:35
Ajánlom
Május 20-a a személyijövedelemadó bevallásának határideje. És ez az a dátum, amíg rendelkezhet arról, hogy adójának 1 százalékát kinek ajánlja fel. A magyar kulturális élet egyik legnehezebb időszakát éli, ezért most különösen fontos, hogy mindenki rendelkezzen – szíve szerint – az 1 százalékáról. Hogy kicsit segítsünk a választásban, íme öt olyan kulturális „intézmény” akikről tudjuk, hogy a közönség kedvencei, és akinek felajánlhatja az adójának 1 százalékát.

 

Budapesti Fesztiválzenekar

1% adó, 100% zene

bfzlogo-160005.jpg

Budapesti Fesztiválzenekar (Fotó/Forrás: BFZ)

Öröm, játék, katarzis, minőség. A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai ebben a szokatlan, megváltozott világban is minden nap teljesen új zenei produkcióval készülnek a közönségnek Karanténestjeik és online Kakaókoncertjeik során. Ha teheti, támogasson minket adója 1%-ával, hogy tovább játszhassunk! Önnek két kattintás, nekünk komoly segítség.

Miért fontos, hogy rendelkezzen adója 1%-áról? Mert nagyobb szükségünk van rá, mint eddig bármikor. Mert Önnek egy forintjába sem kerül, hiszen arról dönt az 1% felajánlásakor, hogy az állam mire fordítsa az Ön adójának egy részét. Mert két perc alatt a Fesztiválzenekar fontos támogatójává válhat.

Az idén beérkező 1%-os adományt a világjárvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusaink támogatására fordítjuk.

Köszönjük, ha minket választ!

További segítség és információ itt.

Kedvezményezett: Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

Adószám: 18005488-2-41

BFZ-160935.jpg

Budapesti Fesztiválzenekar (Fotó/Forrás: Budapesti Fesztiválzenekar)

 

Concerto Budapest

Magyarország legdinamikusabban fejlődő és legfiatalabb nagyzenekara

concerto-161225.jpg

Concerto Budapest (Fotó/Forrás: Concerto Budapest)

A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű műsorszerkesztésével elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, 21. századi kortárs darabokig terjed.

Művészeti igazgatója 2007 óta a több mint 70 nemzetközi díjjal kitüntetett, érdemes művész, Keller András, a Keller Quartet alapítója. Vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Jevgenyij Koroljov, Boris Berezovsky, Isabelle Faust vagy Steven Isserlis. A zenekar évente több mint 80 koncertet ad, s az egyik legtermékenyebb magyar zenekar az évente játszott új művek és kortárs bemutatók tekintetében.

Támogassa a zenekar munkáját!

A jelenlegi, rendkívüli helyzetben nagy segítség, ha az adója 1%-át a Concerto Akadémia Nonprofit Kft.-nek, mint arra érdemes, a zenekart fenntartó szervezetnek ajánlja fel.

További információ a zenekarról itt.

Kedvezményezett: Concerto Akadémia Nonprofit Kft.

Adószám: 18312777-2-43

ConcertoBudapest_small-132242.jpg

Concerto Budapest (Fotó/Forrás: Concerto Budapest)

 

Kultkikötő

Víz tiszta kultúra

kultkikoto-105916.png

Kultkikötő (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

A Kultkikötő indulása óta egy bátran kísérletező, az értékekre nyitott játszóhely, így immár 15 éve sokszínű programkínálattal várja a balatoni közönséget: ebben a misszióban éppúgy helye van a humornak, és könnyed műfajoknak, mint ahogy az elgondolkodtató, komoly daraboknak, de a színházi előadások és koncertek mellett jól megférnek a gyerekprogramok, az irodalmi estek és a kiállítások is.

Tavaly 5 helyszínen szerveztünk igényes kulturális programokat: Balatonföldváron színházi előadások és nagykoncertek váltották egymást, Balatonbogláron gyerekeknek és felnőtteknek szóló színpadi előadások, zenés estek, ifjúsági- és felnőtt művészeti alkotótáborok, filmvetítések és kiállítások kaptak helyet. A balatonfenyvesi Kultúr-tér színpadán elsősorban a kisgyermekes családoknak kínáltunk programokat. Badacsonytomajon a frissTerasz különleges atmoszférája adott otthont a klubkoncerteknek.

Tudjuk, hogy most nehéz. Nekünk is az. És ha ez az időszak egyszer véget ér, akkor szeretnénk szélesre tárni a Kultkikötő kapuját, hogy megint együtt lehessünk.

Ahhoz, hogy megtehessük, kérünk, támogass minket adód 1%-val!

További információ a Kultkikötőről itt.

Kedvezményezett: Kultkikötő Közhasznú Nonprofit Kft.

Adószám: 25068391-2-42

Kultkikoto_ado_1_06-161741.jpg

Kultkikötő (Fotó/Forrás: Kultkikötő)

 

Radnóti Színház

Minden morzsa számít

1sz-160046.jpg

Radnóti Színház (Fotó/Forrás: Radnóti Színház)

A Radnóti Színházat sokféleképpen lehet támogatni. Egyrészt minden adomány segítség, amivel az Alapítványunkat támogathatják. Másrészt vásárolhatnak székeket, melyekre örökösen felkerül a támogató neve. Vehetnek könyvet, melynek címe Maraton életre és halálra, így minden megvásárolt könyv árából a szerző, Gamplett Gábor 1.000 forintot ajánl fel a színház alapítványának. Végül a személyi jövedelemadójának 1%-ának felajánlásával is támogathatják az alapítvány tevékenységét.

A Radnóti Színházért Alapítvány bevételét a nem alkalmazotti státuszú kollégák megsegítésére fordítjuk, és gyűjtünk az 1%-on túl a számlánkra. A befolyt összeggel azokat a kollégákat támogatjuk, akiknek most rendkívül nehézzé vált a megélhetés.

Megkönnyítettük az 1% felajánlás menetét, ezen a linken két gombnyomással elindul a felajánlás hozzánk.

Köszönjük! Találkozzunk a színházban!

Kedvezményezett: Radnóti Színházért Alapítvány

Adószám: 18073874-2-42

Számlaszám: OTP Bank 11706016-20771490

radnoti_domolky_daniel-164917.jpg

A 10 című előadás jelenete (Fotó/Forrás: Dömölky Dániel / Radnóti Színház)

 

Rózsavölgyi Szalon

Több mint irodalom, színház

RZSV_logo_feheralap_02-132610.jpg

Rózsavölgyi Szalon (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

A Rózsavölgyi Szalon a pesti belváros egyik művészeti, közösségi központja. Művészeti gondolkodása megnyitása óta sem változott: a színház értelmet ad a mának, s igyekszik védelmet nyújtani a bizonytalan jövővel szemben.

Nálunk a hagyomány és az újító szándék teremti meg a műhelymunkát. Azt is valljuk: a szórakoztatásnál is a minőség az alapvetés. Első perctől igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek a mai kor kíváncsi, gondolkodó emberét érdeklik.

Kezdettől leginkább olyan darabokat tűzünk műsorra, amelyek értéket képviselnek a magyar és külföldi irodalomban, s amelyeket még nem mutattak be, vagy színpadi változatban még nem kerültek színre Magyarországon.

A színház az élő kapcsolatok platformja. Nincs állandó társulatunk, mégis olyan erős nálunk az összetartás, hogy maguk a művészek is azt érzik, állandó társulathoz tartoznak itt.

Ha szeretnek hozzánk járni, ha tetszettek Önöknek előadásaink, kérjük, támogassák a Rózsavölgyi Szalon működését adójuk 1%-ával!

További információ itt érhető el.

Kedvezményezett: Városi Színház Nonprofit Kft.

Adószám: 20977232-2-41

semmitsebanokadoegyszaz-162103.jpg

Rózsavölgyi Szalon (Fotó/Forrás: Rózsavölgyi Szalon)

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

KÉP-regény: Hajó-törés

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ki emlékszik még a Médiahajóra? Erről olvashatunk az e heti bejegyzésben.
Plusz kutatás

Juhok segítségével oldják meg a Holt-tengeri tekercsek rejtélyeit

A Holt-tengeri tekercsek DNS-vizsgálata fényt derített a pergamenek eredetére, arra, hogy milyen állat bőréből készítették őket, és ezzel választ kínál számos tudományos kérdésre - jelentette a helyi média.
Plusz hír

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz magazin

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Plusz vélemény

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.