Plusz

Bécsben csípheti el Jude Law-t

2017.05.16. 13:16
Ajánlom
Jude Law a magyaroknak is elérhető közelségbe kerül, ugyanis ő is fellép Bécsben, a Wiener Festwochen, az osztrák főváros legnagyobb tavaszi rendezvénysorozatán.

A 66. Wiener Festwochen elnevezésű kulturális fesztivált a sokszínűség, a nyitottság, a másság elfogadása és az életöröm ünnepe jellemzi, és 28 ország 44 produkciója biztosítja a műfajok teljes skáláját: film, színház, képzőművészet, zene, tánc és performanszok várják a közönséget május 12. és június 18. között.

Obsession - Halina Reijn és Jude Law

Obsession - Halina Reijn és Jude Law (Fotó/Forrás: Jan Verswe)

A rendezvény új intendánsa, Tomas Zierhofer-Kin nem kevesebbet ígér a látogatóknak mint "szellemi, érzelmi és társadalmi szükségállapotot", amikor a világ legkülönbözőbb tájairól érkező művészektől és vendégkurátoroktól hemzseg a város, akik a bécsiek lába elé helyezik a művészetet.

A harminc különböző helyszínen zajló fesztivál öt ősbemutatót és két Európa-premiert is tartogat. Minden jegy elkelt például az Obsession című darabra, amely Luchino Visconti Megszállottság című filmjének színpadi változata. A belga Ivo van Hove egy a társadalom peremére szorult szerelmespárról szóló darabjában Jude Law játssza az egyik főszerepet.

Teljesen új oldaláról mutatkozik be a zenés színház Chen Tianzhuo Ishvara című produkciójában, amelyben a kínai művész történelmi vonatkozásokat vegyít popesztétikával, operával és vallási rituálékkal, és az egészet látványos kosztümökkel fejeli meg. Space-operaként értelmezi újra Wagner Parsifalját Jonathan Messe és Bernhard Lang zeneszerző. Mohammad Al Attar és Omar Abusaada Amíg várok című darabja pedig belülről mutatja be a szíriai polgárháborút. A mai napig aktuális menekülttémával foglalkozik a Traiskirchen. Das Musical című darab.

Traiskirchen. Das Musical

Traiskirchen. Das Musical (Fotó/Forrás: Christian Stangl)

This is not America! címmel több produkció is foglalkozik a demokrácia állapotával és az ellenállás mai megnyilvánulásaival. A Wiener Festwochen legfrissebb intézménye, az Akademie des Verlernens (A tanultak elfelejtésének akadémiája) pedig a legkülönbözőbb célcsoportok bevonásával új értelmezési- és látásmódokat kínál egy olyan társadalomnak, amelyben olyan mélyen gyökerezik a fehérek vagy a férfiak privilegizálása, hogy az mindenki számára természetes.

A Wiener Festwochen részletes programjáról itt olvashat bővebben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.