Plusz

belecsapunk! (mindjárt...)

2011.08.08. 16:38
Ajánlom
... avagy a rendező nem akar senkit zavarni az éneklésben, de nem szeret egyedül mászkálni az épületben, ezért a virtuális közösséggel próbál kapcsolatba lépni - jelen esetben a blogon és a facebookon

épp énekpróba folyik, így kicsit ráérek írogatni.

ingázni fogunk a héten a saját helyünk és a padlás között, mert járdabontási és -burkolási munkálatok kezdődtek az ablakaink alatt... remek! a jó az, hogy csak négyig dolgoznak, így a délutáni/esti próbákat már normálisan meg lehet tartani.

méretvétellel kezdtük a mai próbát, készülnek a jelmezek.

ma megérkezett közénk kalüpszó, a gyönyörű nimfa poétikusan vicces bábja; egyelőre az asztalon lakik, de az énekés után őt is kipróáljuk majd.

(omg, elképesztően szép, ami lehallatszik ide az énekpróbából! a lótuszevők nótáján dolgoznak.)

tegnap éjjel fél 3-kor felhívott dóri, és kitalátunk egy elég jelentős változtatást megint (az egyik szerepet érinti, a struktúra továbbra is működni látszik!), ezt vezetem ma fel a színészeknek, és megpróbálunk előrehaladni a rendelkezésben is (egyelőre odüsszeusz bábja nélkül). a szövegkönyv stabilizálódik lassan, bele került már a változások egy része, hamarosan (amikor már teljesen elveszünk már a régiben) jön az új verzió! (ez jelenleg a 11-es sorszámot viseli...)

most pedig megyek, belehallgatok a próbába, majd szerzek egy kávét. (nem a zöldségestől, mert próba előtt onnan szereztem és romlott volt a tej, inkábbb a pizzériából...)

aztán meg belecsapunk!

bejegyezte: tg

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz Anna-bál

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!