Plusz

belecsapunk! (mindjárt...)

2011.08.08. 16:38
Ajánlom
... avagy a rendező nem akar senkit zavarni az éneklésben, de nem szeret egyedül mászkálni az épületben, ezért a virtuális közösséggel próbál kapcsolatba lépni - jelen esetben a blogon és a facebookon

épp énekpróba folyik, így kicsit ráérek írogatni.

ingázni fogunk a héten a saját helyünk és a padlás között, mert járdabontási és -burkolási munkálatok kezdődtek az ablakaink alatt... remek! a jó az, hogy csak négyig dolgoznak, így a délutáni/esti próbákat már normálisan meg lehet tartani.

méretvétellel kezdtük a mai próbát, készülnek a jelmezek.

ma megérkezett közénk kalüpszó, a gyönyörű nimfa poétikusan vicces bábja; egyelőre az asztalon lakik, de az énekés után őt is kipróáljuk majd.

(omg, elképesztően szép, ami lehallatszik ide az énekpróbából! a lótuszevők nótáján dolgoznak.)

tegnap éjjel fél 3-kor felhívott dóri, és kitalátunk egy elég jelentős változtatást megint (az egyik szerepet érinti, a struktúra továbbra is működni látszik!), ezt vezetem ma fel a színészeknek, és megpróbálunk előrehaladni a rendelkezésben is (egyelőre odüsszeusz bábja nélkül). a szövegkönyv stabilizálódik lassan, bele került már a változások egy része, hamarosan (amikor már teljesen elveszünk már a régiben) jön az új verzió! (ez jelenleg a 11-es sorszámot viseli...)

most pedig megyek, belehallgatok a próbába, majd szerzek egy kávét. (nem a zöldségestől, mert próba előtt onnan szereztem és romlott volt a tej, inkábbb a pizzériából...)

aztán meg belecsapunk!

bejegyezte: tg

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.
Klasszikus

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Jazz/World

Libabőrösek lettünk Freddie Mercury elveszettnek hitt felvétele hallatán

A Time című dal egyetlen zongorával előadott, elveszettnek hitt változata Time Waits For No One címen jelent meg csütörtökön.
Klasszikus

Alexander Pereira távozik a milánói Scalából

Az osztrák szakembernek már 2014-es érkezése is nagy viharokat kavart, távozásában egy meghiúsult szponzori szerződés játszhatott közre. Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke közölte kedden az operaház felügyelőtanácsának három órás tanácskozását követően, hogy nem hosszabbítják meg az intendáns szerződését. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz kutatás

A zene, amitől kevésbé csípnek a szúnyogok

A zene hatásáról különféle helyzetekben már számtalan kutatást végeztek, tudjuk, hogy a muzsika a bűnözőktől a kutyákig mindenkire jó hatással van. A szúnyogokról nem is beszélve.
Plusz hír

Kulka János, Péterfy Bori és Reisz Gábor az idei Ördögkatlanon

Félezernél is több színházi, könnyű-, világ- és klasszikus zenei, táncszínházi, filmes, irodalmi és egyéb programmal várja a látogatókat július 30. és augusztus 3. között a 12. Ördögkatlan Fesztivál, ahol idén a Fidelio Színpad is a helyszínek között szerepel.
Plusz Partitúra

Zala megyében kalandozik a Partitúra

Néprajz, olaj, történelem és zene. A Partitúra kulturális időutazása ezúttal a pannon dombok alatt folytatódik szerdán este a Duna televízióban. A műsor ősi dallamok nyomába ered, méghozzá különleges nők főszereplésével. 
Plusz Partitúra

Így készült a Partitúra szentendrei adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be, ezúttal Szentendrére, Kisorosziba és a Pilisbe kísértük el Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorát.
Plusz hír

Negyven év elteltével bizonyították, hogy meggyilkolták az ukrán zeneszerzőt

Pletyka szinten évek óta vitatták az öngyilkosságot, bizonyítani azonban csak most sikerült a Kijevi Törvényszéki Tudományos Kutatóintézet munkatársainak, hogy Volodimir Ivaszjuk nem önkezével vetett véget az életének, hanem megölték, majd öngyilkosságnak állították be halálát.