Plusz

Bús Balázs vezeti tovább a Nemzeti Kulturális Alapot

2020.12.31. 11:30
Ajánlom
Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke 2021. január 1-től, az Alap általános kuratóriumi tisztújításával egy időben, Bús Balázst nevezte ki az NKA alelnökének.

Kásler Miklós, megköszönve az előző alelnök, Lőrinczy György négy éves kiváló szakmai munkáját, felkérte őt, hogy 2021. április végéig tanácsadóként segítse a szakmai átadás-átvétel folyamatát és a zökkenőmentes munkát az NKA-ban - olvasható a kormány honlapján.

Bús Balázs (1966) 1998 óta Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője, 2006 és 2019 között Budapest III. kerületi (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt (Fidesz-KDNP).

 

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke 2021. január 1-től, az Alap általános kuratóriumi...

Posted by Bús Balázs on Thursday, December 31, 2020

Szintén mai hír, hogy a kormány Bús Balázst delegált az MMA felügyelő testületébe – olvasható a Magyar Közlönyben. A testület kormányzati delegáltját Orbán Viktor nevezte ki, megbízatása január 1-jétől 2025 végéig tart.

Az NKA leköszönő alelnöke, Lőrinczy György közösségi oldalán megjelenő közleményében így írt:

"2021. áprilisában négy éves mandátumom a Nemzeti Kulturális Alap alelnökként lejár. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr a kollégiumok teljes tisztújításával egyidejűleg , 2021. január 1-től Bús Balázs személyében új alelnököt nevez ki az Alaphoz. Hivatali időm hátralévő részében, tanácsadóként, széleskörű szakmai együttműködéssel biztosítjuk az NKA zökkenőmentes munkáját.

Amilyen az élet, Bús Balázs utódomat nagyon régoóta ismerem. Hasonló értékrenddel, együtt nőttünk fel a Szentimrevárosban. Biztos vagyok benne, hogy szakmai vezetésével az Alap kiválóan megfelel majd az új kihívásoknak és méltó lesz eddigi legjobb hagyományaihoz.

Új év, új élet. Pályafutásom azon megtisztelő , izgalmas - de rendkívüli próbatételekkel is színesített - periódusa, melyet az EMMI kötelékében intézményvezetői és kultúrafinanszírozási feladatokkal töltöttem, ma lejár. Számos megbízással, tervvel és ötlettel, boldogan térek vissza teljes egészében szeretett művészeti menedzseri és rendezvényszervezői szakmámhoz. Kívánom, hogy olyan bizakodással tekintsetek a jövőbe mint én most, az új esztendő küszöbén."

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Zenés színház

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.
Színház

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rasszista

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Vizuál

150 millió forintért kelt el egy Tihanyi-csendélet

A Kieselbach Galéria június 14-i aukcióján az egyik legdrágább tétel Tihanyi Lajos Csendélet cserepes virággal, kancsóval és citromokkal című festménye volt, melyet a festő 1909-ben készített.
Vizuál

Meghívták Rudolf Olivér diplomafilmjét a cannes-i fesztivál válogatásába

A FONICA M-120 című alkotást is beválogatták a cannes-i fesztivál Cinéfondation programja. A világ legnagyobb presztízsű filmes seregszemléje évről évre izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generáció munkáiból.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

A modern(ség) nem áll ellentétben a történelemmel

Éppen két évtizede, hogy Dr. Ottrubay István átvette az Esterházy Csoport irányítását. Nem mindennapi kihívás volt átszervezni és modernizálni az Esterházy család történelmi örökségét. E jeles évforduló alkalmából arról beszélgettünk, miként lehet jól ötvözni a hagyományost a modernnel, hogyan működik egy cégcsoport, amely saját nyereségéből finanszírozza a kulturális tevékenységeket és miként lehet mai, modern vezetőként úgy irányítani az egészet, mint egy futballcsapatot az edzője?
Plusz ajánló

125 éves a kontinens első földalattija, a „kisföldalatti” 

A népszerű budapesti „kisföldalatti”, a Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves történetét mutatja be a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum új, időszaki tárlata.
Plusz hír

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Plusz ajánló

Hommage a Széchényi Ferenc - Összművészeti fesztivál a Nemzeti Múzeumban

Összművészeti fesztivállal tiszteleg alapítója, Széchényi Ferenc előtt a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), ahol koncert, tárlatvezetések és egyéb programok várják az érdeklődőket június 18-19-én.
Plusz ajánló

Igazi kulturális koktélt kínál a „kultúrára szomjazóknak” a Várkert Bazár

Frissítő és tartalmas kikapcsolódást ígér az idei nyári szezonban a Várkert Bazár, amely ezúttal is műfaji sokszínűségre törekedett a programok kialakításánál. A Múzeumok Éjszakája mellett a szervezők irodalmi barangolásokkal, koncertekkel, kortárs táncelőadásokkal , kertmozival, sőt szabadtéri jógával is készülnek.