Plusz

Bús Balázs vezeti tovább a Nemzeti Kulturális Alapot

2020.12.31. 11:30
Ajánlom
Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke 2021. január 1-től, az Alap általános kuratóriumi tisztújításával egy időben, Bús Balázst nevezte ki az NKA alelnökének.

Kásler Miklós, megköszönve az előző alelnök, Lőrinczy György négy éves kiváló szakmai munkáját, felkérte őt, hogy 2021. április végéig tanácsadóként segítse a szakmai átadás-átvétel folyamatát és a zökkenőmentes munkát az NKA-ban - olvasható a kormány honlapján.

Bús Balázs (1966) 1998 óta Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője, 2006 és 2019 között Budapest III. kerületi (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt (Fidesz-KDNP).

 

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke 2021. január 1-től, az Alap általános kuratóriumi...

Posted by Bús Balázs on Thursday, December 31, 2020

Szintén mai hír, hogy a kormány Bús Balázst delegált az MMA felügyelő testületébe – olvasható a Magyar Közlönyben. A testület kormányzati delegáltját Orbán Viktor nevezte ki, megbízatása január 1-jétől 2025 végéig tart.

Az NKA leköszönő alelnöke, Lőrinczy György közösségi oldalán megjelenő közleményében így írt:

"2021. áprilisában négy éves mandátumom a Nemzeti Kulturális Alap alelnökként lejár. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr a kollégiumok teljes tisztújításával egyidejűleg , 2021. január 1-től Bús Balázs személyében új alelnököt nevez ki az Alaphoz. Hivatali időm hátralévő részében, tanácsadóként, széleskörű szakmai együttműködéssel biztosítjuk az NKA zökkenőmentes munkáját.

Amilyen az élet, Bús Balázs utódomat nagyon régoóta ismerem. Hasonló értékrenddel, együtt nőttünk fel a Szentimrevárosban. Biztos vagyok benne, hogy szakmai vezetésével az Alap kiválóan megfelel majd az új kihívásoknak és méltó lesz eddigi legjobb hagyományaihoz.

Új év, új élet. Pályafutásom azon megtisztelő , izgalmas - de rendkívüli próbatételekkel is színesített - periódusa, melyet az EMMI kötelékében intézményvezetői és kultúrafinanszírozási feladatokkal töltöttem, ma lejár. Számos megbízással, tervvel és ötlettel, boldogan térek vissza teljes egészében szeretett művészeti menedzseri és rendezvényszervezői szakmámhoz. Kívánom, hogy olyan bizakodással tekintsetek a jövőbe mint én most, az új esztendő küszöbén."

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10+1 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Tárlatvezetések, komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, táncelőadások, kézműves foglalkozások és még táncház is vár minket a 2022-es Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttünk 10+1 helyszínt, amelyet semmiképp sem érdemes kihagyni június 25-én. 
Vizuál

Bereményi Géza belemegy a játékba

Élvezetes, szerethető és szívet melengető portréfilm lett a Bereményi kalapja, amelyet elsősorban az irónia hat át, mintsem a túlzott komolyság és drámaiság. Mindazonáltal szép, őszinte pillanatoknak is szemtanúi lehetünk a napjaink egyik legnagyobb alkotójáról szóló filmben.
Klasszikus

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Klasszikus

Schiff András kapta az idei Bach-medált

A Lipcse városa által 2003-ban alapított díjat Johann Sebastian Bach műveinek kimagasló interpretációjáért ítélték oda Schiff Andrásnak. Korábban többek között Gustav Leonhardt, Sir John Eliot Gardiner, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt vagy Robert Levin munkásságát ismerték el a díjjal.
Vizuál

Nyári hangulat a Virág Judit Galériában

Egry József, Csók István, Vaszary János, Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát a Virág Judit Galéria legújabb kiállításán. Az idén huszonöt éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Színházi időutazás az Epreskertben – Jön a Séták Hétvégéje

Kurtizánok, gyilkosok és Piszkos Fred nyomába eredhetünk, bejárhatjuk Gül Baba Türbéjét, vagy éppen az Epreskert meséit nézhetjük meg egyfelvonásos színházi előadás formájában a Séták Hétvégéjén július 1. és 3. között.
Plusz ajánló

Zene és sport már három tó mellett – kezdődik a Magyar Tavak Fesztiválja

Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz-zenei élet legnívósabb előadóit hozza el júniusban a Velencei-tó, júliusban a Tisza-tó, augusztusban pedig a Balaton partjára.
Plusz ajánló

Nyári pezsgés a Fidelióval

Megjelent a Fidelio 2022. július-augusztusi száma, benne a fővárosi játszóhelyek és koncerttermek részletes műsorával, könyv-, film- és kiállításajánlókkal, valamint számos szabadtéri színház kínálatával. Keresse az ismert terjesztési pontokon!
Plusz ajánló

„Képzelj el egy várost!” – elindult a Labor15 podcast

Képzelj el egy várost! – így indul a tizenötödik kerület új podcastjának, a Labor15-nek minden adása. A műsorvezető Marton Éva vendégeivel arra a keresi a választ, hogy mi kell a közös alkotáshoz. A műsor első adásának témája a Göncz100, de vendég lesz Merker Dávid és Korn Anita is.
Plusz hír

Joyce Ulyssese mint európai Odüsszeia – a Kreatív Európa pályázatán nyert Budapest is

Európa-szerte 18 város, köztük Budapest nyerte a Kreatív Európa program 1,78 millió eurós támogatását egy kétéves, nagyívű kulturális projekt megvalósítására, amely James Joyce Ulysses című művét helyezi mai kontextusba.