Plusz

Bús Balázs vezeti tovább a Nemzeti Kulturális Alapot

2020.12.31. 11:30
Ajánlom
Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke 2021. január 1-től, az Alap általános kuratóriumi tisztújításával egy időben, Bús Balázst nevezte ki az NKA alelnökének.

Kásler Miklós, megköszönve az előző alelnök, Lőrinczy György négy éves kiváló szakmai munkáját, felkérte őt, hogy 2021. április végéig tanácsadóként segítse a szakmai átadás-átvétel folyamatát és a zökkenőmentes munkát az NKA-ban - olvasható a kormány honlapján.

Bús Balázs (1966) 1998 óta Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője, 2006 és 2019 között Budapest III. kerületi (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt (Fidesz-KDNP).

 

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke 2021. január 1-től, az Alap általános kuratóriumi...

Posted by Bús Balázs on Thursday, December 31, 2020

Szintén mai hír, hogy a kormány Bús Balázst delegált az MMA felügyelő testületébe – olvasható a Magyar Közlönyben. A testület kormányzati delegáltját Orbán Viktor nevezte ki, megbízatása január 1-jétől 2025 végéig tart.

Az NKA leköszönő alelnöke, Lőrinczy György közösségi oldalán megjelenő közleményében így írt:

"2021. áprilisában négy éves mandátumom a Nemzeti Kulturális Alap alelnökként lejár. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr a kollégiumok teljes tisztújításával egyidejűleg , 2021. január 1-től Bús Balázs személyében új alelnököt nevez ki az Alaphoz. Hivatali időm hátralévő részében, tanácsadóként, széleskörű szakmai együttműködéssel biztosítjuk az NKA zökkenőmentes munkáját.

Amilyen az élet, Bús Balázs utódomat nagyon régoóta ismerem. Hasonló értékrenddel, együtt nőttünk fel a Szentimrevárosban. Biztos vagyok benne, hogy szakmai vezetésével az Alap kiválóan megfelel majd az új kihívásoknak és méltó lesz eddigi legjobb hagyományaihoz.

Új év, új élet. Pályafutásom azon megtisztelő , izgalmas - de rendkívüli próbatételekkel is színesített - periódusa, melyet az EMMI kötelékében intézményvezetői és kultúrafinanszírozási feladatokkal töltöttem, ma lejár. Számos megbízással, tervvel és ötlettel, boldogan térek vissza teljes egészében szeretett művészeti menedzseri és rendezvényszervezői szakmámhoz. Kívánom, hogy olyan bizakodással tekintsetek a jövőbe mint én most, az új esztendő küszöbén."

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

KVÍZ: Felismered a musicaleket az első mondatuk alapján?

Talán nem is gondolnánk, hogy az első jelenet mennyire meghatározhatja egy darab egészét: megadja a hangulatát, előrevetíti a cselekményt, még talán a végkifejletre is utal.
Zenés színház

Új Örökös Tagokat avattak a Budapesti Operettszínházban

Négy új tagot választott Örökös Tagjai közé a Budapesti Operettszínház január 22-én, a Magyar Kultúra Napján. Az ünnepségen, amely ezúttal a járványügyi szabályok betartásával, szűk körben zajlott, Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója méltatta a kitüntetetteket.
Klasszikus

Sosem hallott Mozart-mű csendül fel a zeneszerző születésének évfordulóján

A salzburgi mester születése után 265 évvel nem mindennapi alkalom egy ősbemutató. Egy újonnan előkerült zenemű csendül fel Mozart születésnapján.
Színház

Íme az adakozók névsora, akik Gergye Krisztián-festménnyel gazdagodtak

10 független színházi dolgozót segít Gergye Krisztián nagyköveti kampánya.
Színház

Balázs Péter 14 év után távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Nem pályázott újra Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház jelenlegi igazgatója, így 14 év után új vezetője lesz az intézménynek. A Kossuth-díjas színész-rendező 2019-ben egyedüli indulóként kapott bizalmat a közgyűléstől, megbízatása 2021 júniusáig szól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz mti

Hallotta már Blaha Lujza hangját? Most csak egy kattintásra van!

Több mint 2600 digitalizált hangfelvételt tett online elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a Hangtár elnevezésű digitális adatbázisban. A legkorábbi felvételeken a legendás színésznőt, Blaha Lujzát hallhatják az érdeklődők.
Plusz hír

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

Ötödik alkalommal adták át Magyarország egyik legrangosabb könnyűzenei díját, a Petőfi Zenei Díjat. A jeles eseményen, melyen az év zenekara mellett kitüntették a legjobb férfi, illetve női előadót is, a Bagossy Brothers Company triplázott: három kategóriában is átvehették a Petőfi Sándort formázó szobrot.
Plusz magazin

Lady Gagának szabadott, amit Radics Giginek nem

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van annak, hogy az új elnököt popsztárok körében eskessék fel. Tegnap Joe Bidennek Lady Gaga énekelt himnuszt, tizenkét éve Aretha Franklin tette felejthetetlenné Obama beiktatását. De Barbra Streisand, Ricky Martin és Gene Kelly egyaránt mutatkoztak hasonló szerepben. És mi az, amiért Radics Gigit tetemre hívták, Lady Gagát viszont nem?
Plusz galéria

Két ember, akik a világ legmagasabb fáit fényképezik, hogy unokáik is láthassák őket

Az egyre nagyobb mértékben végrehajtott erdőirtások miatt veszélyben vannak a világ legmagasabb fái. Steven Pearce és Jennifer Sanger elhatározták, hogy lefényképezik őket, hátha észbe kapnak az erdőirtók: hatalmas értéket készülnek elpusztítani.
Plusz hír

Bach és Händel művei szólnak az oltóközponttá alakított Salisbury Székesegyházban

Ideiglenes oltóközpont lett a 800 éves délnyugat-angliai Salisbury Katedrálisból. Az orvosok dolgoznak és orgonazene szól, miközben a 80 év felettiek megkapják a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech vakcinát.