Plusz

Családi farsang a Várkert Bazárban

2022.02.24. 14:15
Ajánlom
Javában benne vagyunk a farsangi időszak sűrűjében, de még az utolsó februári hétvége is tartogat meglepetéseket. A Várkert Bazárban ingyenes gyerekjátékok, verses-táncos koncert, kézműveskedés és bábelőadás várja a kicsiket és nagyobbakat február 27-én.

Élmények színpompás karneváljával készül idén a Várkert Bazár farsangra. Február utolsó vasárnapján egész napos ingyenes kavalkád várja a családokat. Az interaktív játékok mellett jelmezversenyre is lehet készülni, de lesz fánkkóstolás, egyedi álarcot díszíthetnek a kézműveskedés kedvelői, és még farsangi karikatúra is készülhet arról, aki szeretné.

A családi mulatságok sorában délelőtt 11.00 órától látható a Belefér egy pici szívbe című verses-táncos gyerekkoncert.

Az előadás Grecsó Krisztián gyermekverseire épül, maga a szerző is színpadra lép a Csík zenekar válogatott művészeivel

(Majorosi Mariann, Makó Péter és Szabó Attila), hogy a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozzák el a gyerekekhez. Az énekeltető-kacagtató produkció a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. A belépés ingyenes, de előzetesen érdemes regisztrálni ITT.

_AA_5571-111917.jpg

Farsang a Várkert Bazárban (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

Szintén ingyenes lesz a délután 16.00 órakor látható Csongor és Tünde bábelőadás, Sramó Gábor rendezésében. A Pécsi Bóbita Bábszínház produkciója nagyobbaknak lesz élvezetes. A magyar irodalom egyik kötelező olvasmánya szórakoztató formában és a 30Y zenekar dalaival mutatja be, hogy

a sivár földi Édenben pénz, tudás és hatalom nem tesz halhatatlanná, csak az „egy szerelem” által ízlelhető meg az Élet aranyalmafájának gyümölcse.

A fa körül Csongor kering álmodozva – már amikor épp nem alszik ténylegesen. Útjának koncentrikus körein pedig vezeti, kíséri és kísérti számos alakban Tünde és Ilma, Mirigy és az Éj, az ördögfiak és Árki, emberek és marionettbábok. Az előadásra ITT lehet regisztrálni.

Egész nap farsangi kreatív játékok is várják a gyerekeket. Készülhet majd karneváli maszk, színes lampion, szerencsecica vagy színpompás quilling kép, de lesz arcfestés és jelmezverseny is.

_MG_6550-111916.jpg

Farsang a Várkert Bazárban (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

A farsangi forgatagban ki lehet majd próbálni az Alice Csodaországban sündisznós krokettjátékát, a gyerekek legkedveltebb varázslója mutatja meg, hogyan kell a varázspálcával tökéletes biztonsággal célba találni, a Szuperhősök csúcstalálkozóján pedig az égi kapuból zuhanó villámokat kell villámgyorsan elkapni. A játékokon való részvételért a gyerekek kupont kapnak, amit beválthatnak egy farsangi fánkra a Bárkert Bistróban.

További részletek: www.varkertbazar.hu

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Farsang a Várkert Bazárban (fotó/forrás: Várkert Bazár)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Színház

Oidipusz a politika útvesztőjében – bemutatták Szikszai Rémusz rendezését a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház legújabb előadásában Oidipusz egy idealista, ígéretes politikus, akinek szembe kell néznie a múlt terheivel. A produkció bemutatójára március 3-án került sor. A főszerepekben mások mellett Pál András, Kováts Adél és László Zsolt látható.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Strukturális változások miatt bezár a magyarországi Észt Intézet

A Magyarországi Észt Intézet tagja volt az európai kulturális intézetek magyarországi hálózatának is. Február végén fejezik be magyarországi tevékenységüket a tallini anyaintézmény döntése alapján.
Plusz magazin

KÉP-regény: Hóesésben

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal szomorkás emlékeket oszt meg velünk, hóesésben.
Plusz gyász

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Plusz ajánló

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.
Plusz interjú

Ez nem egy egyszemélyes történet – interjú Nagy Judit Évával

Nagy Judit Éva újságíró, kommunikációs és interkulturális tanácsadó hat év alelnökség után lett a Magyar–Kínai Baráti Társaság elnöke tavaly decemberben.