Plusz

Családi farsang a Várkert Bazárban

2022.02.24. 14:15
Ajánlom
Javában benne vagyunk a farsangi időszak sűrűjében, de még az utolsó februári hétvége is tartogat meglepetéseket. A Várkert Bazárban ingyenes gyerekjátékok, verses-táncos koncert, kézműveskedés és bábelőadás várja a kicsiket és nagyobbakat február 27-én.

Élmények színpompás karneváljával készül idén a Várkert Bazár farsangra. Február utolsó vasárnapján egész napos ingyenes kavalkád várja a családokat. Az interaktív játékok mellett jelmezversenyre is lehet készülni, de lesz fánkkóstolás, egyedi álarcot díszíthetnek a kézműveskedés kedvelői, és még farsangi karikatúra is készülhet arról, aki szeretné.

A családi mulatságok sorában délelőtt 11.00 órától látható a Belefér egy pici szívbe című verses-táncos gyerekkoncert.

Az előadás Grecsó Krisztián gyermekverseire épül, maga a szerző is színpadra lép a Csík zenekar válogatott művészeivel

(Majorosi Mariann, Makó Péter és Szabó Attila), hogy a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozzák el a gyerekekhez. Az énekeltető-kacagtató produkció a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. A belépés ingyenes, de előzetesen érdemes regisztrálni ITT.

_AA_5571-111917.jpg

Farsang a Várkert Bazárban (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

Szintén ingyenes lesz a délután 16.00 órakor látható Csongor és Tünde bábelőadás, Sramó Gábor rendezésében. A Pécsi Bóbita Bábszínház produkciója nagyobbaknak lesz élvezetes. A magyar irodalom egyik kötelező olvasmánya szórakoztató formában és a 30Y zenekar dalaival mutatja be, hogy

a sivár földi Édenben pénz, tudás és hatalom nem tesz halhatatlanná, csak az „egy szerelem” által ízlelhető meg az Élet aranyalmafájának gyümölcse.

A fa körül Csongor kering álmodozva – már amikor épp nem alszik ténylegesen. Útjának koncentrikus körein pedig vezeti, kíséri és kísérti számos alakban Tünde és Ilma, Mirigy és az Éj, az ördögfiak és Árki, emberek és marionettbábok. Az előadásra ITT lehet regisztrálni.

Egész nap farsangi kreatív játékok is várják a gyerekeket. Készülhet majd karneváli maszk, színes lampion, szerencsecica vagy színpompás quilling kép, de lesz arcfestés és jelmezverseny is.

_MG_6550-111916.jpg

Farsang a Várkert Bazárban (Fotó/Forrás: Várkert Bazár)

A farsangi forgatagban ki lehet majd próbálni az Alice Csodaországban sündisznós krokettjátékát, a gyerekek legkedveltebb varázslója mutatja meg, hogyan kell a varázspálcával tökéletes biztonsággal célba találni, a Szuperhősök csúcstalálkozóján pedig az égi kapuból zuhanó villámokat kell villámgyorsan elkapni. A játékokon való részvételért a gyerekek kupont kapnak, amit beválthatnak egy farsangi fánkra a Bárkert Bistróban.

További részletek: www.varkertbazar.hu

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Farsang a Várkert Bazárban (fotó/forrás: Várkert Bazár)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Tánc

Egyed Bea és Bozsányi Liliána győzelmével ért véget a X. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A különleges hangulatú és látványvilágú előadás mellett a nemzetközi táncszakma képviselői is tiszteletüket tették a Bethlen Téri Színházban.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Vizuál

Goya, Tiepolo, Canaletto – Újra láthatóak a Régi Képtár kincsei

Megújult terekben, újrarendezve nyílt meg a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának új állandó kiállítási egysége. Immár hat évszázad európai művészeti irányzatairól és a legfontosabb alkotóiról kaphatunk átfogó képet, a korai gótikától egészen a klasszicizmus korának művészetéig.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Játssz a hangokkal! – Bemutatkozik a Kreatív Hangtér a Magyar Zene Házában

Interaktív játékokkal várja a közönséget a Magyar Zene Háza új egysége, a Kreatív Hangtér. A május 18-án megnyíló új kiállításon mindenki szabadon kísérletezhet hang és tér, zene és látvány kapcsolatával.
Plusz hír

A Sziget nem hisz a kulturális embargóban

Sokszínű fesztivállal készülnek idén a két év kihagyás után visszatérő Sziget szervezői. Az augusztus 10. és 15. zajló eseményen orosz és ukrán fellépők is jelen lesznek.
Plusz ajánló

Kreativitás és környezetvédelem kapcsolódik össze az Eleven Tavasz fesztiválon

Megújult programözönnel várja a helyieket és a Bartók Béla Boulevard-ra látogatókat az Eleven Tavasz, ahol a workshopokon dolgozhatunk vadnövényekkel, készíthetünk skandináv fűzött szíveket, alkothatunk növényi tintákkal, elkészíthetjük első makettünket.
Plusz hír

31. alkalommal várja a közönséget a Művészetek Völgye

Július 22. és 31. között több mint 2000 programmal csalogat a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgye. Nagyszínpados koncertek, mesés panoráma, színház, újcirkusz, kortárs irodalom, izgalmas produkciók, beszélgetések, workshopok, kiállítások várnak idén is mindenkit.
Plusz hír

Május 10-én indul a Magyar Zene Háza szabadtéri szezonja

Feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada. Az ingyenes programok során DJ-szettek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok fogadják a látogatókat.