Plusz

Divatmodellnek állt Almodóvar, több másik rendezővel együtt

2023.01.05. 09:15
Ajánlom
Ütős, fekete-fehér reklámfilmeket forgatott tavaszi kampányához a Saint Laurent divatmárka olyan neves rendezőkkel, mint Pedro Almodóvar, David Cronenberg, Abel Ferrara és Jim Jarmusch – szúrta ki a 24. hu a Dazed oldalán. 

A Saint Laurent divatház tavaszi kampányában a művészeti irányításért felelős Anthony Vaccarello tervező

olyan rendezőket választott ki, akiket egyes kritikusok „a rossz ízlés” ikonjaiként tartanak számon.

Így a sorba jól beleillik a body-horror nagymestere, David Cronenberg, a provokatív és gyakran ellentmondásos tartalmairól ismert Abel Ferrara és az élet fájdalmas traumáit fekete humorral bemutató Pedro Almodóvar.

Utóbbi fekete bundában pózol, szigorú tekintettel néz a kamerába, a háttérzene pedig olyan, mintha épp egy Almodóvar film kezdődne. 

Nem ez az első alkalom, hogy a Saint Laurent divatház hollywoodi sztárokkal dolgozik: tavaly például Al Pacino pózolt David Sims brit divatfotós kamerája előtt.

(Sims készítette a videoshotokat az idei kampányhoz is.) Vaccarello azonban nemcsak hírességekkel, hanem esetenként feltörekvő művészekkel is együttműködik, így jelezvén a világnak, hogy a Saint Lauren sokkal több puszta divatmárkánál: értéket, minőséget és valami igazán egyedit képvisel. 

Fejléckép: Pedro Almodóvar (Foró/Forrás: Donato Sardella/Getty Images for SAINT LAURENT)

 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Ha az ember idős, már sokkal szabadabb” – születésnapi interjú a 80 éves Vidovszky Lászlóval

Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, március 2-án pedig a Zeneakadémia is koncerttel köszönti Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzőt. A jeles alkalom apropóján pályája indulásairól, zeneszerzői motivációiról és alapelveiről kérdeztük a komponistát.
Vizuál

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Klasszikus

„Egy álmom válik valóra” – interjú Mohai Bálint fagottművésszel

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar március 3-i Mozart-napjának nyitókoncertjén csendül fel az örök érvényű mester Esz-dúr sinfonia concertantéja oboára, klarinétra, kürtre és fagottra (K. 297b). Ennek apropóján beszélgettünk az együttes szólamvezetőjével.
Klasszikus

Meglett a Győri Filharmonikus Zenekar vadászkürtje

A rendőrség megtalálta azt a nagy értékű hangszert, amelyet januárban tulajdonított el valaki az együttestől. A kürt így visszakerülhetett jogos tulajdonosához.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Strukturális változások miatt bezár a magyarországi Észt Intézet

A Magyarországi Észt Intézet tagja volt az európai kulturális intézetek magyarországi hálózatának is. Február végén fejezik be magyarországi tevékenységüket a tallini anyaintézmény döntése alapján.
Plusz magazin

KÉP-regény: Hóesésben

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal szomorkás emlékeket oszt meg velünk, hóesésben.
Plusz gyász

Elhunyt Jan Assmann egyiptológus, vallástörténész

A világhírű német tudós nevéhez fűződik egyebek közt a kulturális emlékezet fogalma, amelyet feleségével közösen dolgoztak ki. 2018-ban a Német Könyvkereskedelem Békedíjával tüntették ki.
Plusz ajánló

Drehertől Dreherig – a kőbányai sörgyártás lenyűgöző története

Mi köze a sörnek a boszorkányokhoz? Hogyan kapcsolódnak a Dreherek a martonvásári Beethoven-szoborhoz? Mikor készült az első magyar partyhordó? Egyebek közt erre is választ kaphatunk március 1-jén Sziklainé Lengyel Zsófia előadásán.
Plusz interjú

Ez nem egy egyszemélyes történet – interjú Nagy Judit Évával

Nagy Judit Éva újságíró, kommunikációs és interkulturális tanácsadó hat év alelnökség után lett a Magyar–Kínai Baráti Társaság elnöke tavaly decemberben.