Plusz

Dobd fel a nyarat üdítő programokkal a Fidelio júliusi számából!

2021.06.22. 13:25
Ajánlom
Már fellelhető országszerte a Fidelio legújabb lapszáma, amelyben az aktuális fővárosi és vidéki programkínálat mellett interjúkat, ajánlókat és túratippeket is találsz! Keresd az ismert terjesztési pontokan vagy lapozd át online!

Idén júniusban megújult külsővel tért vissza a Fidelio nyomtatott programmagazinja, és máris megérkezett a legújabb, júliusi szám, amelyben a főváros zenei, múzeumi és színházi kínálata mellett számos vidéki játszóhely programja is megtalálható, köztük a Szabadtéri Színházak Szövetségének tizenkét tagszínházának műsora. A nyári játszóhelyek kínálatát tartalmazó Fidelio különszám itt érhető el!

A kultúra a kivezető út – Elindult a szabadtéri színházak szezonja

Kapcsolódó

A kultúra a kivezető út – Elindult a szabadtéri színházak szezonja

A Szabadtéri Színházak Szövetségének 12 tagszervezete 12 különböző adottságú helyszínen 12 különböző műsorkoncepcióval – 50 új darab bemutatójával – várja a közönséget. A szezon kezdetén átadták a Gedeon József Amfiteátrum-díjat.

A júliusi számban a programbontások és ajánlók mellett változatos cikkeket találsz, köztük számos interjút. A járvány alapjaiban változtatta meg az életünket: nemcsak a fizikai egészségünkre, de a mentális jóllétünkre is fenyegetést jelentett. Holcsik Erzsébet pszichológust a járványhelyzet az emberi lélekre gyakorolt hatásairól kérdeztük.

Csaknem nyolc hónap után bemutatóval nyitott újra a Rózsavölgyi Szalon, Isabelle Le Nouvel drámáján keresztül idézve meg Greta Garbo és Winston Churchill alakját. A viszontlátásról, aorsszerű találkozásokról és a bizalomról beszélgettünk a Garbót alakító Nagy-Kálózy Eszterrel.

187136432_3843821052394604_7183166371717688501_n-095436.jpg

Churchill és Garbo (Fotó/Forrás: Molnár Miklós / Rózsavölgyi Szalon)

Rost Andrea több mint három évtizedes pályafutása során bejárta az opera legjelentősebb fellegvárait, és a zene különböző műfajai közt is szívesen kalandozott. A világhírű szopránnal a Szentendrei Teátrumban július 2-án rendezendő, jazzes hangvételű koncertjéről beszélgettünk.

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve ezt a nőt szolgálom.” És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Kapcsolódó

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.

A nyári hőségben legtöbbünk szívesen kirándulna a szabadban, hátrahagyva a forró városi környezetet. Papp János, a Centrál Színház színművésze szinte az egész országot bejárta már, ezért arra kértük, ajánljon néhány gyalogos és biciklitúrát azoknak, akik szabadidejüket a természetben töltenék.

A júliusi számban is megtalálod Vámos Miklós könyvajánlóját. Az író ebben a hónapban Barna Imre Kérdezd meg tőle (Európa Kiadó) című regényét ajánlja, mellette pedig a szerző kommentárja is elolvasható. Fáy Miklós zenekritikus állandó rovatában többek között a Vaszary Galéria Fortepan-kiállításával és a margitszigeti Verdi gálával foglalkozik. A Revizor kritikai portál ezúttal Kocsis Ágnes Éden című filmjéről közöl kritikaszemelvényt.

Az aktuális számot ide kattintva lapozhatod át elektronikusan:

>>> FIDELIO MAGAZIN 2021. JÚLIUS <<<

fidelio_2107_00-112715.jpg

Fidelio Magazin 2021. július (Fotó/Forrás: Fidelio)

A 2021. júliusi szám megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, valamint a Líra bolthálózatában.

A magazin borítóján a Nemzeti Táncszínház TáncPark című eseményének plakátja látható, a hátsó oldalon pedig a Klassz a pARTon zenei fesztivál plakátja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Plusz ajánló

Október 2-tól érkeznek a Német Kulturális Napok

Az ALL-IN Debrecen égisze alatt 2023. október 2-6. között koncert, színházi előadás, mozifilmek, valamint a Német Egység Napja alkalmából szervezett ünnepi ülés és pódiumbeszélgetések várják a látogatókat.
Plusz hír

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Plusz hír

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Plusz ajánló

Őszi Irodalmi Gála a Pesti Vigadóban

Október 11-én a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának estjén neves művészek tolmácsolásában kerülhetünk közelebb nagyszerű írók és költők irodalmi világához.