Plusz

Dobd fel a nyarat üdítő programokkal a Fidelio júliusi számából!

2021.06.22. 13:25
Ajánlom
Már fellelhető országszerte a Fidelio legújabb lapszáma, amelyben az aktuális fővárosi és vidéki programkínálat mellett interjúkat, ajánlókat és túratippeket is találsz! Keresd az ismert terjesztési pontokan vagy lapozd át online!

Idén júniusban megújult külsővel tért vissza a Fidelio nyomtatott programmagazinja, és máris megérkezett a legújabb, júliusi szám, amelyben a főváros zenei, múzeumi és színházi kínálata mellett számos vidéki játszóhely programja is megtalálható, köztük a Szabadtéri Színházak Szövetségének tizenkét tagszínházának műsora. A nyári játszóhelyek kínálatát tartalmazó Fidelio különszám itt érhető el!

A kultúra a kivezető út – Elindult a szabadtéri színházak szezonja

Kapcsolódó

A kultúra a kivezető út – Elindult a szabadtéri színházak szezonja

A Szabadtéri Színházak Szövetségének 12 tagszervezete 12 különböző adottságú helyszínen 12 különböző műsorkoncepcióval – 50 új darab bemutatójával – várja a közönséget. A szezon kezdetén átadták a Gedeon József Amfiteátrum-díjat.

A júliusi számban a programbontások és ajánlók mellett változatos cikkeket találsz, köztük számos interjút. A járvány alapjaiban változtatta meg az életünket: nemcsak a fizikai egészségünkre, de a mentális jóllétünkre is fenyegetést jelentett. Holcsik Erzsébet pszichológust a járványhelyzet az emberi lélekre gyakorolt hatásairól kérdeztük.

Csaknem nyolc hónap után bemutatóval nyitott újra a Rózsavölgyi Szalon, Isabelle Le Nouvel drámáján keresztül idézve meg Greta Garbo és Winston Churchill alakját. A viszontlátásról, aorsszerű találkozásokról és a bizalomról beszélgettünk a Garbót alakító Nagy-Kálózy Eszterrel.

187136432_3843821052394604_7183166371717688501_n-095436.jpg

Churchill és Garbo (Fotó/Forrás: Molnár Miklós / Rózsavölgyi Szalon)

Rost Andrea több mint három évtizedes pályafutása során bejárta az opera legjelentősebb fellegvárait, és a zene különböző műfajai közt is szívesen kalandozott. A világhírű szopránnal a Szentendrei Teátrumban július 2-án rendezendő, jazzes hangvételű koncertjéről beszélgettünk.

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve ezt a nőt szolgálom.” És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Kapcsolódó

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.

A nyári hőségben legtöbbünk szívesen kirándulna a szabadban, hátrahagyva a forró városi környezetet. Papp János, a Centrál Színház színművésze szinte az egész országot bejárta már, ezért arra kértük, ajánljon néhány gyalogos és biciklitúrát azoknak, akik szabadidejüket a természetben töltenék.

A júliusi számban is megtalálod Vámos Miklós könyvajánlóját. Az író ebben a hónapban Barna Imre Kérdezd meg tőle (Európa Kiadó) című regényét ajánlja, mellette pedig a szerző kommentárja is elolvasható. Fáy Miklós zenekritikus állandó rovatában többek között a Vaszary Galéria Fortepan-kiállításával és a margitszigeti Verdi gálával foglalkozik. A Revizor kritikai portál ezúttal Kocsis Ágnes Éden című filmjéről közöl kritikaszemelvényt.

Az aktuális számot ide kattintva lapozhatod át elektronikusan:

>>> FIDELIO MAGAZIN 2021. JÚLIUS <<<

fidelio_2107_00-112715.jpg

Fidelio Magazin 2021. július (Fotó/Forrás: Fidelio)

A 2021. júliusi szám megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, valamint a Líra bolthálózatában.

A magazin borítóján a Nemzeti Táncszínház TáncPark című eseményének plakátja látható, a hátsó oldalon pedig a Klassz a pARTon zenei fesztivál plakátja.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.
Vizuál

Pazar Vaszary-válogatás a Kieselbach Galéria nyári tárlatán

Vaszary Jánostól nyolc kiváló olajfestmény és több jelentős grafika is látható a Kieselbach Galéria A legnagyobbak - Főművek és fontos képek Munkácsytól Kondorig címmel nyílt reprezentatív nyári tárlatán.
Könyv

„Digitális boomot várok” – beszélgetés Rózsa Dáviddal, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatójával

Az OSZK új főigazgatója tavaly márciusban lépett hivatalba, azóta felgyorsultak a digitalizációs folyamatok a nemzeti könyvtárban. Erről, és az augusztus elején nyíló, Babits Mihály és Török Sophie több mint 6600 dokumentumból álló levelezését feldolgozó adatbázisról is kérdeztük Rózsa Dávidot. 
Klasszikus

Klasszikus zene szólt „a magyar Salzburgban” - Beszámoló Tatáról

Egy hete ért véget Tatán a Klassz a pARTon fesztivál, a Cimbora Alapítvány rendezvényét támogatta és második alkalommal fogadta be a város. A szervezőket nemcsak a kisváros festői Öreg-tavának szépsége vonzotta Tatára, hanem a város múltja is, hiszen itt is, mint minden Esterházy-birtokon a zenének is fontos szerepe volt. A tatai Esterházyak is igen sokat tettek a helyi zenei élet fellendüléséért, a kastély történeti múltja és a kortárs zenei élet így mára összeért.
Klasszikus

Olasz, spanyol turnén járt a Fesztiválzenekar

Olaszországban és Spanyolországban játszott óriási sikerrel a Budapesti Fesztiválzenekar július végén. A turné utolsó állomásán, az újabb lezárások előtti utolsó pillanatban, Kodály zenéje szólt az Adán Martín Auditórium fantasztikus épületében.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.
Plusz magazin

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Plusz Kőfeszt

A nyugalom fesztiválja vár a Káli-medencében

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál tíz településen, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
Plusz ajánló

Ami a nyárból még hátra van: megjelent a Fidelio augusztusi száma!

Augusztusra is segítünk változatos programokkal megtölteni a nyarat. Ingyenes programmagazinunk legújabb számát megtalálod az ismert terjesztési pontokon!
Plusz hír

Jankovics Marcell ihlette grafikával készült számítógépes játék a magyar népmesékből

A Behind the Beyond nevű videójáték a magyar népmesékből inspirálódva kínál izgalmas kikapcsolódást a játékosoknak, miközben megismertet a magyar folklór jellemző elemeivel.