Plusz

Dobd fel a nyarat üdítő programokkal a Fidelio júliusi számából!

2021.06.22. 13:25
Ajánlom
Már fellelhető országszerte a Fidelio legújabb lapszáma, amelyben az aktuális fővárosi és vidéki programkínálat mellett interjúkat, ajánlókat és túratippeket is találsz! Keresd az ismert terjesztési pontokan vagy lapozd át online!

Idén júniusban megújult külsővel tért vissza a Fidelio nyomtatott programmagazinja, és máris megérkezett a legújabb, júliusi szám, amelyben a főváros zenei, múzeumi és színházi kínálata mellett számos vidéki játszóhely programja is megtalálható, köztük a Szabadtéri Színházak Szövetségének tizenkét tagszínházának műsora. A nyári játszóhelyek kínálatát tartalmazó Fidelio különszám itt érhető el!

A kultúra a kivezető út – Elindult a szabadtéri színházak szezonja

Kapcsolódó

A kultúra a kivezető út – Elindult a szabadtéri színházak szezonja

A Szabadtéri Színházak Szövetségének 12 tagszervezete 12 különböző adottságú helyszínen 12 különböző műsorkoncepcióval – 50 új darab bemutatójával – várja a közönséget. A szezon kezdetén átadták a Gedeon József Amfiteátrum-díjat.

A júliusi számban a programbontások és ajánlók mellett változatos cikkeket találsz, köztük számos interjút. A járvány alapjaiban változtatta meg az életünket: nemcsak a fizikai egészségünkre, de a mentális jóllétünkre is fenyegetést jelentett. Holcsik Erzsébet pszichológust a járványhelyzet az emberi lélekre gyakorolt hatásairól kérdeztük.

Csaknem nyolc hónap után bemutatóval nyitott újra a Rózsavölgyi Szalon, Isabelle Le Nouvel drámáján keresztül idézve meg Greta Garbo és Winston Churchill alakját. A viszontlátásról, aorsszerű találkozásokról és a bizalomról beszélgettünk a Garbót alakító Nagy-Kálózy Eszterrel.

187136432_3843821052394604_7183166371717688501_n-095436.jpg

Churchill és Garbo (Fotó/Forrás: Molnár Miklós / Rózsavölgyi Szalon)

Rost Andrea több mint három évtizedes pályafutása során bejárta az opera legjelentősebb fellegvárait, és a zene különböző műfajai közt is szívesen kalandozott. A világhírű szopránnal a Szentendrei Teátrumban július 2-án rendezendő, jazzes hangvételű koncertjéről beszélgettünk.

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve ezt a nőt szolgálom.” És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Kapcsolódó

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.

A nyári hőségben legtöbbünk szívesen kirándulna a szabadban, hátrahagyva a forró városi környezetet. Papp János, a Centrál Színház színművésze szinte az egész országot bejárta már, ezért arra kértük, ajánljon néhány gyalogos és biciklitúrát azoknak, akik szabadidejüket a természetben töltenék.

A júliusi számban is megtalálod Vámos Miklós könyvajánlóját. Az író ebben a hónapban Barna Imre Kérdezd meg tőle (Európa Kiadó) című regényét ajánlja, mellette pedig a szerző kommentárja is elolvasható. Fáy Miklós zenekritikus állandó rovatában többek között a Vaszary Galéria Fortepan-kiállításával és a margitszigeti Verdi gálával foglalkozik. A Revizor kritikai portál ezúttal Kocsis Ágnes Éden című filmjéről közöl kritikaszemelvényt.

Az aktuális számot ide kattintva lapozhatod át elektronikusan:

>>> FIDELIO MAGAZIN 2021. JÚLIUS <<<

fidelio_2107_00-112715.jpg

Fidelio Magazin 2021. július (Fotó/Forrás: Fidelio)

A 2021. júliusi szám megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, valamint a Líra bolthálózatában.

A magazin borítóján a Nemzeti Táncszínház TáncPark című eseményének plakátja látható, a hátsó oldalon pedig a Klassz a pARTon zenei fesztivál plakátja.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10+1 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Tárlatvezetések, komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, táncelőadások, kézműves foglalkozások és még táncház is vár minket a 2022-es Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttünk 10+1 helyszínt, amelyet semmiképp sem érdemes kihagyni június 25-én. 
Vizuál

Bereményi Géza belemegy a játékba

Élvezetes, szerethető és szívet melengető portréfilm lett a Bereményi kalapja, amelyet elsősorban az irónia hat át, mintsem a túlzott komolyság és drámaiság. Mindazonáltal szép, őszinte pillanatoknak is szemtanúi lehetünk a napjaink egyik legnagyobb alkotójáról szóló filmben.
Klasszikus

Schiff András kapta az idei Bach-medált

A Lipcse városa által 2003-ban alapított díjat Johann Sebastian Bach műveinek kimagasló interpretációjáért ítélték oda Schiff Andrásnak. Korábban többek között Gustav Leonhardt, Sir John Eliot Gardiner, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt vagy Robert Levin munkásságát ismerték el a díjjal.
Klasszikus

Visszatérés a Walhallába

A Covid miatti kényszerű kihagyás miatt idén végre visszatérhetett a Budapesti Wagner-napok közönsége a Müpába, ahol már az első fanfárként felcsendülő Walhalla-motívum közben sokan érezték, ismét egy különleges utazás részesei lehetnek. Beszámoló az első Ring-sorozatról és a Rienziről.
Klasszikus

Baráth Emőke ad barokk koncertet a Müpában

Az évad művésze cím idei birtokosa, a nemzetközi hírű szoprán, Baráth Emőke a historikus zene egyik legkiemelkedőbb formációjával, a Fabio Biondi vezette Europa Galante zenekarral ad koncertet június 28-án.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Színházi időutazás az Epreskertben – Jön a Séták Hétvégéje

Kurtizánok, gyilkosok és Piszkos Fred nyomába eredhetünk, bejárhatjuk Gül Baba Türbéjét, vagy éppen az Epreskert meséit nézhetjük meg egyfelvonásos színházi előadás formájában a Séták Hétvégéjén július 1. és 3. között.
Plusz ajánló

Zene és sport már három tó mellett – kezdődik a Magyar Tavak Fesztiválja

Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz-zenei élet legnívósabb előadóit hozza el júniusban a Velencei-tó, júliusban a Tisza-tó, augusztusban pedig a Balaton partjára.
Plusz ajánló

Nyári pezsgés a Fidelióval

Megjelent a Fidelio 2022. július-augusztusi száma, benne a fővárosi játszóhelyek és koncerttermek részletes műsorával, könyv-, film- és kiállításajánlókkal, valamint számos szabadtéri színház kínálatával. Keresse az ismert terjesztési pontokon!
Plusz ajánló

„Képzelj el egy várost!” – elindult a Labor15 podcast

Képzelj el egy várost! – így indul a tizenötödik kerület új podcastjának, a Labor15-nek minden adása. A műsorvezető Marton Éva vendégeivel arra a keresi a választ, hogy mi kell a közös alkotáshoz. A műsor első adásának témája a Göncz100, de vendég lesz Merker Dávid és Korn Anita is.
Plusz hír

Joyce Ulyssese mint európai Odüsszeia – a Kreatív Európa pályázatán nyert Budapest is

Európa-szerte 18 város, köztük Budapest nyerte a Kreatív Európa program 1,78 millió eurós támogatását egy kétéves, nagyívű kulturális projekt megvalósítására, amely James Joyce Ulysses című művét helyezi mai kontextusba.