Plusz

Ezeket a karácsonyi dalokat töltötték le a legtöbben

2016.12.04. 09:58
Ajánlom
Egy novemberi napon egy műszaki cikkeket árusító üzletben volt dolgom, és elcsíptem egy beszélgetést két bolti eladó között. Az egyik arról panaszkodott kollégájának, hogy mennyire utálja azt a számot, ami épp akkor szólt az áruházban.

Mire a másik támogatóan, ugyanakkor egy kicsit lemondóan így válaszolt; "Élvezd ki ezt, mert pár nap múlva ugyanazt a tíz karácsonyi dalt fogjuk hallgatni naphosszat másfél hónapon keresztül."

Az advent időszakában - ha kell, ha nem - mindenhol karácsonyi dalokat sugároznak, amik kellemetlen dallamtapadást is okozhatnak a gyanútlan járókelőnek; az üzleteket járva karácsonyi ajándékok után kajtatva nagy valószínűséggel az alábbi listán szereplő dalok bármelyikébe belefuthatunk.

Legyen szó üzletről, rádióról, vagy egyéb helyszínről, a karácsonyi „tracklistákon”, kb húsz éve, kiirthatatlanul ugyanaz a tíz szám hallható. De melyek ezek a dalok konkrétan? Melyek azok a karácsonyi dalok, amiket a legtöbbször letöltöttek? A Nielsen Music összegyűjtötte azt a tíz karácsonyi dalt, amit 2003 óta a legtöbbször töltöttek le. Íme a lista;

10. Last Christmas - Wham! (751,000+ letöltés)

9. Jingle Bell Rock - Bobby Helms (780,000+ letöltés)

8. Feliz Navidad - José Feliciano (808,000+ letöltés)

7. Where Are You Christmas? - Faith Hill (897,000+ letöltés)

6. Christmas Canon - Trans-Siberian Orchestra (918,000+ letöltés)

5. Rockin' Around the Christmas Tree - Brenda Lee (1 millió+ letöltés)

4. Mistletoe - Justin Bieber (1.1 millió+ letöltés)

3. Christmas Eve (Sarajevo 12/24) - Trans-Siberian Orchestra (1.3 millió+ letöltés)

2. Do You Want to Build a Snowman? - Kristen Bell, Agatha Lee Monn, & Katie Lopez (1.6 millió+ letöltés)

1. All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey (3.2 millió+ letöltés)

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Plusz

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!
Plusz ajánló

Színészek kalauzolnak végig a Szépművészeti terein

Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt félbeszakadt a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel futó Textúra című sorozat. A tervezett kilenc előadásból csupán kettőt láthatott a nagyközönség, de október 19-től újra folytatódik a különleges összművészeti program, amely változatlan tartalommal és színészi gárdával várja az érdeklődőket.