Plusz

Ezeket a meséket szerte a világban jól ismerik

2013.11.25. 17:35
Ajánlom
December 13. és 15. között ismét Budapestre látogat a nagyszabású Disney on Ice, ezúttal a Fantázia Birodalma című produkcióval. A közelgő eseményről Vikár Dórával, az előadás egyik magyar szereplőjével beszélgettünk.

- Decemberben Fantázia világával érkeztek Budapestre. Mi lesz ennek az estnek a különlegessége?

- A Disney on ice-nak nyolc különböző produkciója fut párhuzamosan szerte a világban, mindegyikben más és más, a Disney rajzfilmekből ismerős alakok tűnnek fel. Ez most a Verdákkal fog kezdődni, amit egy Kis Hableány rész követ, utána Csingiling lesz látható, ami tulajdonképpen a Pán Péter sztorit jelenti, majd az est második felében a Toy Story 3 hőseivel találkozhatnak a nézők. 

- Te hogyan kerültél be a Disney On Ice produkcióba?

- Tizenkét éven át versenyszerűen korcsolyáztam. Amikor ennek vége lett, tudtam, hogy szeretnék még kezdeni valamit a megszerzett tapasztalatommal, ezért elrepültem Londonba és felvételiztem a Disney-hez. A felvételin különböző figurákat kértek, ugrásokkal, lépésekkel. Két hónappal később szóltak, hogy szeretettel várnak a karban.

- Gyerekkorodban Disney-rajongó voltál?

- Szerettem a rajzfilmjeiket, de alapvetően nem voltam egy Disney-fanatikus, nem láttam az összes mesét.  Talán mind közül Micimackót szerettem legjobban, de zömében azért én is inkább olyanokat  néztem, mint például A nagy ho-ho-horgász, meg az ehhez hasonlók. Azóta persze rengeteg Disney-t kellett megnéznem, már csak az előadásaink miatt is.

- Számodra mi jelenti a legnagyobb kihívást egy produkcióban?

Nyilván valami színészileg is hozzá kell adnunk az előadáshoz, ezek mellett pedig hibátlanul kell teljesítenünk azokat az elemeket, amiket legtöbbünk a műkorcsolya világából hozott magával. A legnehezebb talán ennek a kettőnek az ötvözése.

- Rengeteg helyen jártál már a Disney-vel, Ázsiától kezdve Dél-Amerikán át Európáig. Mit tapasztaltál, mennyire különbözőek a nézői reakciók?

- Szerencsére ezeket a meséket elég jól ismerik a szerte a világban. Ettől függetlenül eltérőek a reakciók: a japánok például sokkal visszafogottabbak, ők inkább csak a végén szoktak tapsolni, ezzel szemben a latin országokban már a második ütem után úgy érezzük magunkat, mintha világsztárok lennénk, ovációval, vastapssal, mindennel. Sokszor mi magunk is meglepődünk, hogy mi váltja ki a közönség rajongását.

- 2012-ben a Disney felvásárolta az egész Star Wars franchise-t. Szerinted elképzelhető, hogy egy nap Darth Vader is jégre lép?

- Erről sajnos még nem hallottam, viszont a közeljövőben beindul majd egy új sorozat, amiben a Marvel Univerzum képregényhősei fognak felvonulni.  Ez utóbbit egyébként én is nagyon várom már.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz művészet

Művészettel az orvostan hallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.