Plusz

Fiatal muzsikusok a Sziget Fesztiválon

2011.08.13. 14:05
Ajánlom
A Fidelio Octopus színpad pénteken látta vendégül a 2011. évi országos és megyei zenei versenyek Fidelio különdíjasait.

A különdíjas fiatal zenészek mindegyike kivételes egyéniség. Kreativitásuk és tehetségük a pénteki fellépés alkalmával több műfajban is megmutatkozott. Elsőként a Drums ütőegyüttes előadását hallhattuk. Hangos, lüktető és figyelemfelkeltő kezdésükkel odavonzották a környéken sétálgató összes Sziget-vendéget. Az együttest 2004-ben Stefán Tivadar alapította növendékeiből. Előadásukat lágyabb hangvételű dallamok követték, hiszen a következő fellépő Béres Enikő, a 13 éves gitárművész volt, aki a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola tehetségprogramjának a résztvevője. Tanárai szerint és eredményei alapján a hazai gitárművészet új csillaga lehet. A klasszikus muzsika vizein tovább hajózva élvezhettük Horti Lilla ének előadását, melyet Kerényi Mariann zongorajátéka tett még különlegesebbé. A programot a Weiner Leó Zeneiskora és Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeiből alakult ütőegyüttes, a Sound of Sreets zárta. A formáció tagjai Czírják Ráhel, Cseh Zsombor, Szijártó Mátyás és Várhegyi Tamás. Festékes dobozokon, boros üvekeken játszva olyan komplex hangzást hoztak létre, amely az egész közönséget lázba hozta.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz Anna-bál

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!