Plusz

Filmes és kulturális projekteket támogat az Európai Unió Kreatív Európa programja

2021.08.12. 20:15
Ajánlom
2021-ben folytatódik a Kreatív Európa, az Európai Bizottság támogatási programja a kulturális és kreatív szektor szervezetei számára. A program 2021 és 2027 között közel 2,5 milliárd eurós költségvetéssel támogatja az európai kulturális, audiovizuális és kreatív ipart.

A MEDIA ág pályázatai filmes és audiovizuális szakembereknek, cégeknek szólnak, a Kultúra ág területei pedig a teljes kulturális szektort lefedik. A szektorközi ág felhívásaira innovatív, a kultúra és a technológia összefonódásából létrejövő projektekkel, valamint újságírói együttműködésekkel lehet jelentkezni.

A felhívások a magyar pályázók számára is nyitva állnak. A 2014-2020 közötti időszakban a magyar szervezetek összesen csaknem 20 millió euró támogatást nyertek el nemzetközi projektjeikre.

Az alábbi területeken lehet pályázatot benyújtani:

MEDIA:

Kultúra:

Szektorközi ág:

A pályázatokat elektronikusan, a Funding & Tender Opportunities Portal online felületén lehet benyújtani. Itt érhetőek el a pályázáshoz szükséges dokumentumok is.

Azoknak is érdemes figyelemmel követniük a programot, akik 2021-ben nem jelentkeznek egyik felhívásra sem, hiszen a legtöbb területen a 2027-ig tartó időszak minden évében lehetőség lesz pályázatot benyújtani.

A Kreatív Európa magyarországi koordinációját ellátó Kreatív Európa Iroda munkatársai az érdeklődők számára magyar nyelvű tájékoztatást és adminisztratív segítséget nyújtanak telefonon és e-mailben. Előre egyeztetett időpontban konzultációra is lehetőség van, személyes vagy online formában.

A pályázati területekről és a felhívásokról magyar nyelvű információ található a MEDIA és a Kultúra alprogramok honlapján, Facebook-oldalunkon, valamint a MEDIA és a Kultúra ingyenes hírleveleiben.

Támogatott Tartalom.

Fejléckép: A 2019-es Múzeumok Éjszakája (fotó: Lantos Zsuzsanna)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Színház

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Zenés színház

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalaival érkezik a Pinokkió a Vígszínházba

A padlás óta először dolgozott együtt zenés előadáson a két alkotó. A Keresztes Tamás rendezésében készült produkciót december 9-én és 10-én mutatják be. Az alkotók az eredeti Collodi-regényre támaszkodtak.
Plusz

Visszakerült a kereszt a Notre-Dame csúcsára

A 2019-es tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépített huszártornyára december 6-án került vissza a kereszt.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Visszakerült a kereszt a Notre-Dame csúcsára

A 2019-es tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépített huszártornyára december 6-án került vissza a kereszt.
Plusz hír

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Plusz magazin

Mit keresett James Bond zsebében a Müpa egykori igazgatója?

A legnagyobb szakmai elismerésnél is többet érnek azok a történetek, amelyek túlélnek minket, és amelyek olykor-olykor akár több száz kilométert is beutaznak. A Müpa egykori igazgatójára, a november 25-én tizenegy éve elhunyt Kiss Imrére emlékezünk. 
Plusz ajánló

Összművészeti divatbemutatót tart a XV. kerületben a Romani Design

A világ első roma divatstúdiója a 27. Anno Művészeti Hónap keretei közt mutatja be egyedi tervezésű ruháit, ékszereit és kiegészítőit. A programot a Varga Helena Band élőzenével kíséri. 
Plusz ajánló

Adventi feltöltődés a Várkert Bazárban

Érdemes végig böngészni a Várkert Bazár decemberi programkínálatát: számos neves zenekar ad karácsonyi koncertet, ingyenes családi programok lesznek, de reflektorfénybe kerül az irodalom is, az iparművészeti vásáron pedig gyönyörű ajándékokra lelhetünk.