Plusz

Fut a színház

2012.09.22. 09:02
Ajánlom
A tavalyi évhez hasonlóan a BSI idén is várja színházi csapatok nevezését a nemzetközi maratoni futásra.

Az alábbi versenykiírás színházak, színházi szakemberek és dolgozók, valamint színikritikusok részére szól a 27. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválon. Az ekiden futás 5 fős váltók csapatversenye, ahol a tagok egymást váltva, különböző távokat futva teljesíthetik a maratoni távot. A csapatok egyszerre rajtolnak és azonos útvonalon futnak az egyéni maratonistákkal. Rajt: Hősök tere, 2012. október 7. 9:30.

A teljesítendő távok: 11,4 km; 11,8 km; 5,1 km; 4,5 km; 9,4 km. A távok és váltóhelyek a fővárosi út- és hídépítések, valamint a 4-es metró építésének függvényében változhatnak. A teljes táv hossza: 42,195 km, cél az 56-osok tere. Egy színház több csapatot is indíthat, és minden csapat lehet díjazott is. A csapat első tagja egyéni maraton futó is lehet.

A BSI a színházi ekiden váltók által befizetett nevezési díjjal a Suhanj! Alapítványt támogatja. Nevezni 2012. szeptember 27-ig lehet. Az 1-3. helyezettet serleggel díjazzák, minden futó emblémázott pólót, baseballsapkát, befutócsomagot kap. A színházak közötti versenyben nevezett csapatok szerepelnek az ekiden összetett eredménylistájában és a külön elkészített kategóriánkénti eredménylistában is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Szabó István filmje nyitja a ma kezdődő Magyar Mozgókép Szemlét

A szombatig tartó rendezvényen 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet, valamint számos versenyen kívüli filmet vetítenek a Corvin moziban.
Vizuál

Szabó István nem veszi át életműdíját

Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták Szabó István ügynökmúltja miatt.
Klasszikus

A lipcsei kántor, aki mindannyiunkat összeköt – Jön a Bach Bridges fesztivál

Bach és Beethoven lesz a főszereplője az idei Bach Bridges Fesztiválnak március 31. és április 3. között a Budapest Music Centerben. A két korszakalkotó zseni munkássága a jelenkor perspektívájából és a nyugatitól eltérő esztétika fénytörésében is megmutatkozik a fesztivál változatos programjában.
Klasszikus

A mi Kodályunk – Zenés ismeretterjesztő film a mozikban

Március 6-a Kodály Zoltán, a világhírű zeneszerző és népzenekutató halálának évfordulója. A 20. század korszakalkotó zenetudósa előtt tisztelegve, március 11-től érkezik a mozikba A mi Kodályunk című rendhagyó dokumentumfilm, amely Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két kimagaslóan tehetséges ifjú muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Színház

Három alkotás szerzői kaptak idén Kortárs Magyar Dráma-díjat

Székely Csaba, Schwechtje Mihály, valamint Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya szövegét díjazták a Radnóti Zsuzsa által alapított elismeréssel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése szerint.
Plusz hír

Változtatási tilalmat rendeltek el a Városligetben

A Liget projekt által érintett területre vonatkozó tilalmat azért rendelték el, hogy a területet „további visszafordíthatatlan változtatások ne érjék”.
Plusz bűnügy

Feljelentették a horvát énekesnőt, mert „gúnyosan intonált” a himnusz közben

Egy dühös állampolgár szerint Josipa Lisac saját értelmezése sérti a horvát nemzeti himnuszt.
Plusz brit tudósok

Kilenc perc kell ahhoz, hogy a zene elűzze a szomorúságot

Brit kutatók már megint kutattak, és megállapították, hogy a zene boldogságot okozhat.
Plusz hír

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.