Plusz

Gasztronómia Hegyi Barbarával és Grecsó Krisztiánnal

2012.03.05. 09:07
Ajánlom
Ízek a világ minden tájáról, 111 recept, elegáns menük stressz nélkül, Gordon Ramsay mesterkurzusa, gyerekekkel a konyhában, konyhai dizájn, szendvicslakoma – a felsorolás csupán ízelítő az első lapszám gazdag kínálatából.

A Kossuth Kiadói Csoport tagja, a Ventu Commerce Kft. 2012. február 29-én indította útjára a BBC GoodFood Világkonyha magazint. A Kossuth Kiadói Csoport a folyamatos profilbővítés részeként 2011 márciusában jelentette meg a BBC History világtörténelmi magazint, amely az elmúlt év sikermagazinja lett. A most megjelenő lap a hitelességéről és megbízhatóságáról közismert BBC lapcsalád második tagja, amely Angliában húsz éve jelenik meg igen magas példányszámban.

A színvonalas, közérthető, fantasztikus fotókkal illusztrált, könnyen, gyorsan és praktikusan elkészíthető recepteket tartalmazó magazin sok olvasót ösztönözhet arra, hogy kedvet kapjon a főzéshez és felfedezze az étellel való közvetlen kapcsolat örömét. A hónap utolsó péntekén megjelenő lap 108 oldalon mutatja be azt, ahogy a világ főz. A hazai gasztrovilág kiemelkedő egyéniségeiről szóló cikkek mellett rendszeresen megjelennek a világ leghíresebb sztárséfjeinek zseniális receptjei, ötletei.

Az első lapszámban Gordon Ramsay mutatja meg, hogyan lehet az ízletes és szemet gyönyörködtető tavaszi zöldséges sült csirkét elkészíteni. Hegyi Barbaráról megtudhatjuk: nem kérkedik azzal, hogy remek szakács. Egyszerűen csak főz. Szeretettel, lelkesedéssel és minden egyes falatban érezhető életörömmel. Szatmári Ferenc, a Borbíróság Étterem és a Hónap séfje is a várva várt tavasz ízeit, illatait komponálta bele négyfogásos ajánlatába. A tavaszt köszöntve a címoldalon a húsvéti ünnepi asztal királynője, a kalács szerepel - Egervári Erika cukrász-péktől megtanulhatják, miként lehet a fehérboros-medvehagymás kaláccsal még különlegesebbé tenni az ünnepet.

Grecsó Krisztián költő, író receptjeit és gasztronovelláját osztja meg az olvasókkal. A húsvét jegyében Gódor András, a "Sonkás", aki az ország leggazdagabb sonkaválasztékával dicsekedhet, három sonkareceptet kínál. A táplálékallergia témakörben Kovács Judit dietetikus szakértő segít eligazodni. Mautner Zsófia hónapról hónapra egy-egy nemzet gasztronómiai kultúráját és receptjeit mutatja be. Akik pedig könnyedén és lazán szeretnék elkápráztatni ismerőseiket, családtagjaikat, próbálják ki Kuurcz Attila, az Innio séfje receptjeit.

A lap főszerkesztője Izbéki Gábor, aki szerint a magazin kinyitja az ajtót, szélesre tárja az ablakot és megmutatja, milyen sokízű is a világkonyha. A lap legfőbb erényének a látványos, "beszédes" képanyagot, az egyszerű, közérthető tartalmat tartja, amely azt eredményezheti, hogy aki kézbe veszi, az bátran szemezget a receptek között és el is készíti azokat. A lényeg: szorítsanak neki helyet a konyhapulton, hogy mindig kéznél lehessen!

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Kulka János, Péterfy Bori és Reisz Gábor az idei Ördögkatlanon

Félezernél is több színházi, könnyű-, világ- és klasszikus zenei, táncszínházi, filmes, irodalmi és egyéb programmal várja a látogatókat július 30. és augusztus 3. között a 12. Ördögkatlan Fesztivál, ahol idén a Fidelio Színpad is a helyszínek között szerepel.
Plusz Partitúra

Zala megyében kalandozik a Partitúra

Néprajz, olaj, történelem és zene. A Partitúra kulturális időutazása ezúttal a pannon dombok alatt folytatódik szerdán este a Duna televízióban. A műsor ősi dallamok nyomába ered, méghozzá különleges nők főszereplésével. 
Plusz Partitúra

Így készült a Partitúra szentendrei adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be, ezúttal Szentendrére, Kisorosziba és a Pilisbe kísértük el Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorát.
Plusz hír

Negyven év elteltével bizonyították, hogy meggyilkolták az ukrán zeneszerzőt

Pletyka szinten évek óta vitatták az öngyilkosságot, bizonyítani azonban csak most sikerült a Kijevi Törvényszéki Tudományos Kutatóintézet munkatársainak, hogy Volodimir Ivaszjuk nem önkezével vetett véget az életének, hanem megölték, majd öngyilkosságnak állították be halálát.
Plusz hír

Engedett a kormány, megmarad az ismétlések utáni jogdíj

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a kormány neves magyar előadóművészek véleményét figyelembe véve módosítja a korábbi törvényjavaslatot.