Plusz

Gasztronómia Hegyi Barbarával és Grecsó Krisztiánnal

2012.03.05. 09:07
Ajánlom
Ízek a világ minden tájáról, 111 recept, elegáns menük stressz nélkül, Gordon Ramsay mesterkurzusa, gyerekekkel a konyhában, konyhai dizájn, szendvicslakoma – a felsorolás csupán ízelítő az első lapszám gazdag kínálatából.

A Kossuth Kiadói Csoport tagja, a Ventu Commerce Kft. 2012. február 29-én indította útjára a BBC GoodFood Világkonyha magazint. A Kossuth Kiadói Csoport a folyamatos profilbővítés részeként 2011 márciusában jelentette meg a BBC History világtörténelmi magazint, amely az elmúlt év sikermagazinja lett. A most megjelenő lap a hitelességéről és megbízhatóságáról közismert BBC lapcsalád második tagja, amely Angliában húsz éve jelenik meg igen magas példányszámban.

A színvonalas, közérthető, fantasztikus fotókkal illusztrált, könnyen, gyorsan és praktikusan elkészíthető recepteket tartalmazó magazin sok olvasót ösztönözhet arra, hogy kedvet kapjon a főzéshez és felfedezze az étellel való közvetlen kapcsolat örömét. A hónap utolsó péntekén megjelenő lap 108 oldalon mutatja be azt, ahogy a világ főz. A hazai gasztrovilág kiemelkedő egyéniségeiről szóló cikkek mellett rendszeresen megjelennek a világ leghíresebb sztárséfjeinek zseniális receptjei, ötletei.

Az első lapszámban Gordon Ramsay mutatja meg, hogyan lehet az ízletes és szemet gyönyörködtető tavaszi zöldséges sült csirkét elkészíteni. Hegyi Barbaráról megtudhatjuk: nem kérkedik azzal, hogy remek szakács. Egyszerűen csak főz. Szeretettel, lelkesedéssel és minden egyes falatban érezhető életörömmel. Szatmári Ferenc, a Borbíróság Étterem és a Hónap séfje is a várva várt tavasz ízeit, illatait komponálta bele négyfogásos ajánlatába. A tavaszt köszöntve a címoldalon a húsvéti ünnepi asztal királynője, a kalács szerepel - Egervári Erika cukrász-péktől megtanulhatják, miként lehet a fehérboros-medvehagymás kaláccsal még különlegesebbé tenni az ünnepet.

Grecsó Krisztián költő, író receptjeit és gasztronovelláját osztja meg az olvasókkal. A húsvét jegyében Gódor András, a "Sonkás", aki az ország leggazdagabb sonkaválasztékával dicsekedhet, három sonkareceptet kínál. A táplálékallergia témakörben Kovács Judit dietetikus szakértő segít eligazodni. Mautner Zsófia hónapról hónapra egy-egy nemzet gasztronómiai kultúráját és receptjeit mutatja be. Akik pedig könnyedén és lazán szeretnék elkápráztatni ismerőseiket, családtagjaikat, próbálják ki Kuurcz Attila, az Innio séfje receptjeit.

A lap főszerkesztője Izbéki Gábor, aki szerint a magazin kinyitja az ajtót, szélesre tárja az ablakot és megmutatja, milyen sokízű is a világkonyha. A lap legfőbb erényének a látványos, "beszédes" képanyagot, az egyszerű, közérthető tartalmat tartja, amely azt eredményezheti, hogy aki kézbe veszi, az bátran szemezget a receptek között és el is készíti azokat. A lényeg: szorítsanak neki helyet a konyhapulton, hogy mindig kéznél lehessen!

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Zenés színház

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Színház

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magyar irodalom

A Házsongárdi temető irodalmi emlékezetét kutatják szerdától Kolozsváron 

A Házsongárdi temetővel foglalkozó tanácskozást és költészeti minifesztivált május 22-én és 23-án rendezik Kolozsváron - közölte a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).
Plusz gasztro

A századfordulón házhoz is szállította kávéját Jacobs

A "kávékirálynak" is nevezett német üzletember jó orrának és üzleti érzékének köszönhette sikerét. Százötven éve, 1869. május 20-án született Johann Jacobs.
Plusz ZSIMÜ 2019

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Plusz magazin

Egyre népszerűbb a bakelitlemez, kár, hogy környezetszennyező anyagból készül

Nagyon jól fogynak a PVC-ből készült vinyl-lemezek, de az EU úgy tervezi, hogy betiltja az anyagot.
Plusz rádió

Tizenhat éves lett az A38 hajó

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása május 18-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Bognár Attilával, Horgas Eszterrel, Mihályi Gáborral és Fodor Zoltánnal.