Plusz

Gólyalábasok, maskarások és zenészek várják a farsangolókat a XV. kerületben

2023.02.16. 13:10
Ajánlom
Február 18-án nagyszabású farsangi fiestán vehetnek részt mindazok, akik szeretnék a telet jelmezbe bújva, énekelve és táncolva elkergetni. A Pestújhely és Újpalota együttműködésben létrejövő mulatságon utcaszínház, zene, fánk és kiszebábégetés gondoskodik majd a jó hangulatról.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Pestújhelyen évek óta szerveznek farsangi felvonulást, Újpalotán tavaly, hagyományteremtő szándékkal, a Kikötő munkatársai rendeztek egy hatalmas mulatságot. Az idén Pestújhely és Újpalota összefogásával egy

kerületrészeken átívelő, hatalmas farsangi fiestára várják az érdeklődőket gólyalábasokkal, maskarásokkal, zenészekkel és táncosokkal.

A fergeteges hangulatról az Ort-Iki Báb és Utcaszínház művészei, Elek Ányos színművész és játékmester, Csobay Bence színművész, Dóra Fruzsina és Babinecz Sándor táncosok, Fehérváry Lilla és Mocskonyi „Bramsz” Péter zenészek gondoskodnak. Újpalotáról Pestújhelyre Háry Pista bácsi lovaskocsin viszi a szerencséseket. A szervezők várnak mindenkit, aki szeretne jelmezbe bújni, zörögni, énekelni, táncolni, közösen elkergetni a telet.

Pestujhelyi_farsang_21_f-NB-111613.jpg

Farsangi mulatság Pestújhelyen (Fotó/Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

Útvonal, program:

  • Kikötőnél: gyülekezés és 1. attrakció
  • Szerencs utcai játszótérnél: fánkkínálás és 2. attrakció
  • Templom téren: álesküvő: újpalotai menyasszony-pestújhelyi vőlegény
  • Sztáray Mihály téren: 4. attrakció
  • Pestújhelyi út – Aranyeső presszónál: 5. attrakció
  • Pestújhelyi Közösségi Ház kertjében: kiszebáb- és bánatégetés, forralt bor, fánk, zene, tánc, vigalom

Gyülekező 15:30-kor: Kikötő Ifjúsági Sziget (Száraznád u. 5.). Végállomás: Pestújhelyi Közösségi Ház (Szűcs István u. 45.)

 

Bővebb információ ide kattintva.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Farsangi mulatság Pestújhelyen (Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

Az alkotás képessége mindenkiben ott van – művészetterápiás workshopra hív a Csokonai

Kapcsolódó

Az alkotás képessége mindenkiben ott van – művészetterápiás workshopra hív a Csokonai

Február 11-én és 18-án izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház: Terenyei Tímea grafikusművész művészetterápiás workshopjain mindenki kipróbálhatja, hogyan lehet átültetni a zenét a színek és formák világába.

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Épülettörténeti séta naplementével koronázva 

A Pesti Vigadó terei csodálatos történeteket rejtenek a 19-20. századi Budapest életéből, amelyeket május 24-én mi is átélhetünk az intézmény épülettörténeti sétája során. 
Plusz ajánló

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Plusz hír

Szerenáddal búcsúztak pályaelhagyó és kirúgott tanáraiktól a diákok a Radnóti Színházban – Videó

A társulat Istentelen ifjúság című előadása végén a közönségben ülő tanárok saját volt diákjaikat pillanthatták meg a színpadon, akik a Valaki mondja meg című dallal köszöntötték őket. A megható találkozásról felvétel is készült. 
Plusz ajánló

Idén is ingyenes programok tucatjaival hívogat a Református Zenei Fesztivál

Három nap alatt hat helyszínen, negyven ingyenes programmal érkezik pünkösd hétvégéjén Budapest egyik legnagyobb zenei eseménye. Ezúttal is több ezer résztvevőre számítanak a szervezők.
Plusz ajánló

Közel háromezer programmal várja a közönséget a Művészetek Völgye

A július 19. és 28. között, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein megvalósuló fesztivál ezúttal is számos újdonsággal készül, köztük új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal és saját színdarabbal.