Plusz

Gólyalábasok, maskarások és zenészek várják a farsangolókat a XV. kerületben

2023.02.16. 13:10
Ajánlom
Február 18-án nagyszabású farsangi fiestán vehetnek részt mindazok, akik szeretnék a telet jelmezbe bújva, énekelve és táncolva elkergetni. A Pestújhely és Újpalota együttműködésben létrejövő mulatságon utcaszínház, zene, fánk és kiszebábégetés gondoskodik majd a jó hangulatról.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Pestújhelyen évek óta szerveznek farsangi felvonulást, Újpalotán tavaly, hagyományteremtő szándékkal, a Kikötő munkatársai rendeztek egy hatalmas mulatságot. Az idén Pestújhely és Újpalota összefogásával egy

kerületrészeken átívelő, hatalmas farsangi fiestára várják az érdeklődőket gólyalábasokkal, maskarásokkal, zenészekkel és táncosokkal.

A fergeteges hangulatról az Ort-Iki Báb és Utcaszínház művészei, Elek Ányos színművész és játékmester, Csobay Bence színművész, Dóra Fruzsina és Babinecz Sándor táncosok, Fehérváry Lilla és Mocskonyi „Bramsz” Péter zenészek gondoskodnak. Újpalotáról Pestújhelyre Háry Pista bácsi lovaskocsin viszi a szerencséseket. A szervezők várnak mindenkit, aki szeretne jelmezbe bújni, zörögni, énekelni, táncolni, közösen elkergetni a telet.

Pestujhelyi_farsang_21_f-NB-111613.jpg

Farsangi mulatság Pestújhelyen (Fotó/Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

Útvonal, program:

  • Kikötőnél: gyülekezés és 1. attrakció
  • Szerencs utcai játszótérnél: fánkkínálás és 2. attrakció
  • Templom téren: álesküvő: újpalotai menyasszony-pestújhelyi vőlegény
  • Sztáray Mihály téren: 4. attrakció
  • Pestújhelyi út – Aranyeső presszónál: 5. attrakció
  • Pestújhelyi Közösségi Ház kertjében: kiszebáb- és bánatégetés, forralt bor, fánk, zene, tánc, vigalom

Gyülekező 15:30-kor: Kikötő Ifjúsági Sziget (Száraznád u. 5.). Végállomás: Pestújhelyi Közösségi Ház (Szűcs István u. 45.)

 

Bővebb információ ide kattintva.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Farsangi mulatság Pestújhelyen (Forrás: Csokonai Nonprofit Kft.)

Az alkotás képessége mindenkiben ott van – művészetterápiás workshopra hív a Csokonai

Kapcsolódó

Az alkotás képessége mindenkiben ott van – művészetterápiás workshopra hív a Csokonai

Február 11-én és 18-án izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház: Terenyei Tímea grafikusművész művészetterápiás workshopjain mindenki kipróbálhatja, hogyan lehet átültetni a zenét a színek és formák világába.

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Zenés színház

Számos jelentkező pályázik a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

A Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatára március 28-ig lehet jelentkezni, a napokban megjelent hírek szerint több jelentkező, énekes, karmester és rendező is megméretteti magát.
Színház

Újabb akadály gördült Eszenyi Enikő budapesti visszatérése elé

Eszenyi Enikő február végén eltörte a csuklóját a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás fotóspróbáján. Emiatt májusra kellett halasztani az előadás premierjét a Játékszínben, most pedig Pásztor Erzsi jelentette be, hogy visszaadja a szerepét.
Vizuál

Felszabadított női testek, tabuk nélkül

Saját testüket médiumként használva fogalmazták meg a női lét kérdéseit azok az művészek, akiknek munkáit a Liget Galéria „Lerántjuk a leplet” című kiállításán láthatjuk még április 6-ig.
Vizuál

Ha ezt a tekintetet látja, jobb, ha menekül

Ha nem is hallott még a Kubrick-nézésről, egész biztosan látta már valamelyik filmben az amerikai rendező védjegyévé vált megoldást, amely minden egyszerűsége ellenére vérfagyasztóan hatásos.
Klasszikus

Benjamin Appl, a bársonyos hangú dalkirály, akit muszáj hallani

Végtelen szín áramlik a hangjában, és szinte elviselhetetlenül megindító, ahogy énekel. Így vélekednek a nemzetközi kritikusok a német–brit lírai sztárbaritonról, Benjamin Applről.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

A két évtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Plusz ajánló

Fesztiválokkal nyílik a tavasz – itt az áprilisi Fidelio

Számos fesztiválajánlóval, interjúkkal, kritikákkal és részletes programbontásokkal megjelent a 2023. áprilisi Fidelio.
Plusz hír

Mesepályázatot hirdetnek Méhes György emlékére

A Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség csaknem egymillió forint összdíjazással Méhes György-mesepályázatot hirdet magyar gyermekirodalmi művek születésének ösztönzésére.
Plusz interjú

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Plusz hír

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.