Plusz

Görög van a falóban

2011.08.03. 02:19
Ajánlom
Valóban.

Sikerült! Itt vagyok és blogot írok! Augusztus 3-án, hajnalban. Szép. Gyémántos... Na, de hát naaa! A mai (igen, tegnapi) kőkemény próbanapot is le kellett vezetni valahogy... Szóval nem olyan rég keveredtem haza és még mielőtt a "rózsásujjú Hajnal" /by Homérosz/ ténylegesen kikélne a ködből, összefoglalom, hogyan éltem meg az eddigi próbafolyamatot!

Szóval egy ideje tudjuk, hogy a "falovas csávó" /by Gimesi Dóra/ történetét fogjuk színpadra vinni. Így a hosszú nyári szünetben vad és heves Odüsszeia olvasásba kezdtünk, valamint görög mitológia-kutatásba. És most itt vagyunk, tulajdonképpen már nagy negyedévesekként :), és elkezdtünk próbálni. Szerencsére nincs az az érzés bennem, hogy "könyörgöm, oké, hogy munkamániások vagyunk és a színház mindenek előtt, de nyár van és én nyaralni akarok és miért kell ezt ilyen korán elkezdeni?" Szóval nincs. Ezt is a nyári programjaim egyikének fogom fel, egy nagy alkotótábornak, ahol lesz sok olyasmi, amit szeretek. Mert ahogy Gábor elmondta, ebben aztán lesz minden, mint a búcsúban! (Ő nem így mondta.) De lesz benne színművészet, bábművészet, énekművészet, táncművészet, képzőművészet. "Most megmutathatjuk, mit tudunk." :)) Valahogy tele vagyok jó érzésekkel. Biztos kemény lesz ez az alig egy hónap, de a harmadik szemem azt súgja, ebből valami nagyon izgalmas és újszerű fog kisülni. Olyan színház, amilyet szeretek és közel áll hozzám. Aztán ez így is legyen, kedves Alkotógárda, mert ha nem, meg fogom bánni azt a nagy doboz kókuszos sütit /by Anyukám/, amit beviszek reggel a próbára!

Czupi Dani olyan szépen összefoglalta már, hogy mivel foglalkoztunk ma és tegnap... Hm... Bizony, fegyelem és koncentráció szükségeltetik! A nyolc szólamban ránkszabott "Katy Perry - Rihanna - Britney Spears - Lady Gaga" dalok /by Peti/ tanulása vagy tanulásának elkezdése közben már rájöttünk, hogy ez nem érikaszőlőhajlikavessző. Ennek aztán bodoralevele! Inkább. De nagyon mókásak és mívesek! Párszor egész ígéretesen szóltunk már!

Visszaolvastuk a szöveget. Vicces! :) Az elsajátítása pedig nem annyi lesz, mint mondjuk a "Rágógumi" vagy a "Nekem kukim van, neked nunid van" című slágerek szövegének megtanulása. (Bár én azokon mérhetetlenül jól szórakozom mostanában.) Na, szóval, tetszik ez a Hádész nevű srác, aki leszek. Ma már dilemmát is okozott nekem! Melyik csaj jön be neki az osztályból valójában, melyikhez húz valójában, melyiknek mit mutat és mi lehet a valóság... Kíváncsi vagyok, erről mi fog kiderülni holnap (ma) az asztali próba közben.

Na irány az ágy!

Bejegyezte: Ivanics Tamás, továbbiakban I. T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Zenés színház

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz gasztro

A századfordulón házhoz is szállította kávéját Jacobs

A "kávékirálynak" is nevezett német üzletember jó orrának és üzleti érzékének köszönhette sikerét. Százötven éve, 1869. május 20-án született Johann Jacobs.
Plusz ZSIMÜ 2019

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Plusz magazin

Egyre népszerűbb a bakelitlemez, kár, hogy környezetszennyező anyagból készül

Nagyon jól fogynak a PVC-ből készült vinyl-lemezek, de az EU úgy tervezi, hogy betiltja az anyagot.
Plusz rádió

Tizenhat éves lett az A38 hajó

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása május 18-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Bognár Attilával, Horgas Eszterrel, Mihályi Gáborral és Fodor Zoltánnal.
Plusz Partitúra

Így készült a Partitúra egri adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be, ezúttal Egerbe és környékére kísértük el Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorát.