Plusz

Görög van a falóban

2011.08.03. 02:19
Ajánlom
Valóban.

Sikerült! Itt vagyok és blogot írok! Augusztus 3-án, hajnalban. Szép. Gyémántos... Na, de hát naaa! A mai (igen, tegnapi) kőkemény próbanapot is le kellett vezetni valahogy... Szóval nem olyan rég keveredtem haza és még mielőtt a "rózsásujjú Hajnal" /by Homérosz/ ténylegesen kikélne a ködből, összefoglalom, hogyan éltem meg az eddigi próbafolyamatot!

Szóval egy ideje tudjuk, hogy a "falovas csávó" /by Gimesi Dóra/ történetét fogjuk színpadra vinni. Így a hosszú nyári szünetben vad és heves Odüsszeia olvasásba kezdtünk, valamint görög mitológia-kutatásba. És most itt vagyunk, tulajdonképpen már nagy negyedévesekként :), és elkezdtünk próbálni. Szerencsére nincs az az érzés bennem, hogy "könyörgöm, oké, hogy munkamániások vagyunk és a színház mindenek előtt, de nyár van és én nyaralni akarok és miért kell ezt ilyen korán elkezdeni?" Szóval nincs. Ezt is a nyári programjaim egyikének fogom fel, egy nagy alkotótábornak, ahol lesz sok olyasmi, amit szeretek. Mert ahogy Gábor elmondta, ebben aztán lesz minden, mint a búcsúban! (Ő nem így mondta.) De lesz benne színművészet, bábművészet, énekművészet, táncművészet, képzőművészet. "Most megmutathatjuk, mit tudunk." :)) Valahogy tele vagyok jó érzésekkel. Biztos kemény lesz ez az alig egy hónap, de a harmadik szemem azt súgja, ebből valami nagyon izgalmas és újszerű fog kisülni. Olyan színház, amilyet szeretek és közel áll hozzám. Aztán ez így is legyen, kedves Alkotógárda, mert ha nem, meg fogom bánni azt a nagy doboz kókuszos sütit /by Anyukám/, amit beviszek reggel a próbára!

Czupi Dani olyan szépen összefoglalta már, hogy mivel foglalkoztunk ma és tegnap... Hm... Bizony, fegyelem és koncentráció szükségeltetik! A nyolc szólamban ránkszabott "Katy Perry - Rihanna - Britney Spears - Lady Gaga" dalok /by Peti/ tanulása vagy tanulásának elkezdése közben már rájöttünk, hogy ez nem érikaszőlőhajlikavessző. Ennek aztán bodoralevele! Inkább. De nagyon mókásak és mívesek! Párszor egész ígéretesen szóltunk már!

Visszaolvastuk a szöveget. Vicces! :) Az elsajátítása pedig nem annyi lesz, mint mondjuk a "Rágógumi" vagy a "Nekem kukim van, neked nunid van" című slágerek szövegének megtanulása. (Bár én azokon mérhetetlenül jól szórakozom mostanában.) Na, szóval, tetszik ez a Hádész nevű srác, aki leszek. Ma már dilemmát is okozott nekem! Melyik csaj jön be neki az osztályból valójában, melyikhez húz valójában, melyiknek mit mutat és mi lehet a valóság... Kíváncsi vagyok, erről mi fog kiderülni holnap (ma) az asztali próba közben.

Na irány az ágy!

Bejegyezte: Ivanics Tamás, továbbiakban I. T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.
Plusz balaton

Nyár, kultúra, Balaton

Magyarország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja 2018. június 22-én kezdődik, és egészen augusztus 26-ig tart.