Plusz

Harmadik napzárta

2011.08.04. 03:14
Ajánlom
emberszeretet

Feleim, ma arról fogunk értekezni, hogy szeretem az embereket. Nem, ennyire nem megyek bele... Csak annyi, hogy mindenki annyira szeretetreméltó volt ma és ez megmelengette a kis szívemet. Reggel Borovi Dani kattogott körülöttünk a fényképezőgépével, miközben mi "isteni" (igencsak emberi) sorsokat tártunk fel és nevettünk rengeteget. Majd a Nemzeti Múzeum kertjében pózoltunk a kamerának. Légbefúvással is, a szellőzőrendszerből (vagy miből?), a föld alól feltörő levegőáramlat segítségével. :) Marilyn Monroe is megirígyelte volna.

Majd finom ebédet követően ének! Már nem azért, de egyre jobbak vagyunk! (dehogynem: azért!)

Este folytattuk az olvasópróbát. Előkerültek bizonyos karakterhangok bizonyos szerepekhez. Egészen új oldaláról ismertem meg néhány osztálytársamat :) Szóval jókedvmókakacagás és elemzés este 11-ig. És házifeladat! Meg kell írnunk vasárnapig az önéletrajzunkat. Mármint akit játszunk, azét! Ha jól értettem, ezek még lehet, hogy valamilyen formában bekerülhetnek az előadásba. Azt mondom: come on!

Próba után Dani, Sanyi és én meghoztunk egy nagy döntést. Párhuzamosan az Olympos-szal próbáltunk volna egy másik produkcióban is. Ezt ma visszamondtuk... Egyszerűen már látjuk, hogy nem férne bele a kettő együtt. Szerintem így elkerültünk egy "sokat akar a szarka..." effektust és így tudunk teljes gőzzel arra koncentrálni, ami a Vas utcában történik. Hm... szerintem meghoztunk egy "igazi felnőtt döntést", mert így mindenki jobban jár. Ez jó érzés. :)

A rendező ajándéka: szabad délelőtt!!! Piac, dinnye, kávé, vízipipa "Athénével" és "Poszeidónnal". Ez lesz! És üdén, ragyogva belibbenünk a próbára. :P

Csók!

Bejegyezte: I. T.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

Kultúra, három pilléren – beszélgetés Czigány Balázzsal

Képzőművészet, oktatás, zene: ebben a három pilléres kulturális jelenlétben gondolkodik az Esterházy Magánalapítvány. Eddigi magyarországi tevékenységükről, közeli és távlati terveikről, valamint a Budapesti Őszi Fesztivál keretein belül október 7-én bemutatott EP33 Haydn – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára című produkciójukról beszélt Czigány Balázs, az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettese.
Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!