Plusz

Harmadik napzárta

2011.08.04. 03:14
Ajánlom
emberszeretet

Feleim, ma arról fogunk értekezni, hogy szeretem az embereket. Nem, ennyire nem megyek bele... Csak annyi, hogy mindenki annyira szeretetreméltó volt ma és ez megmelengette a kis szívemet. Reggel Borovi Dani kattogott körülöttünk a fényképezőgépével, miközben mi "isteni" (igencsak emberi) sorsokat tártunk fel és nevettünk rengeteget. Majd a Nemzeti Múzeum kertjében pózoltunk a kamerának. Légbefúvással is, a szellőzőrendszerből (vagy miből?), a föld alól feltörő levegőáramlat segítségével. :) Marilyn Monroe is megirígyelte volna.

Majd finom ebédet követően ének! Már nem azért, de egyre jobbak vagyunk! (dehogynem: azért!)

Este folytattuk az olvasópróbát. Előkerültek bizonyos karakterhangok bizonyos szerepekhez. Egészen új oldaláról ismertem meg néhány osztálytársamat :) Szóval jókedvmókakacagás és elemzés este 11-ig. És házifeladat! Meg kell írnunk vasárnapig az önéletrajzunkat. Mármint akit játszunk, azét! Ha jól értettem, ezek még lehet, hogy valamilyen formában bekerülhetnek az előadásba. Azt mondom: come on!

Próba után Dani, Sanyi és én meghoztunk egy nagy döntést. Párhuzamosan az Olympos-szal próbáltunk volna egy másik produkcióban is. Ezt ma visszamondtuk... Egyszerűen már látjuk, hogy nem férne bele a kettő együtt. Szerintem így elkerültünk egy "sokat akar a szarka..." effektust és így tudunk teljes gőzzel arra koncentrálni, ami a Vas utcában történik. Hm... szerintem meghoztunk egy "igazi felnőtt döntést", mert így mindenki jobban jár. Ez jó érzés. :)

A rendező ajándéka: szabad délelőtt!!! Piac, dinnye, kávé, vízipipa "Athénével" és "Poszeidónnal". Ez lesz! És üdén, ragyogva belibbenünk a próbára. :P

Csók!

Bejegyezte: I. T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

8 kirándulóhely a Balaton körül, ahová elmehetsz idén nyáron

A hazai turizmus idén késve ébredezik. Miközben a legnépszerűbb célpontokat ellepik a látogatók, érdemes a kevésbé ismert helyszíneket is felkeresni. Összegyűjtöttünk néhány balatoni kirándulóhelyet, hogy legyen miből válogatni.
Plusz

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Plusz hír

Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa

A legendás rocker életveszélyes állapotban volt. Mint mondja, most már ő is csatlakozott „a klubhoz”. Szerencsére jobban van.
Plusz aukció

Kulka János, Bereményi Géza és Alföldi Róbert aukcióra bocsátják értékes tárgyaikat

A Könyvhajlék elnevezésű árverésen neves művészek, alkotók ajánlják fel a számukra értékes tárgyaikat, a bevételekből hajléktalan embereken segítenek.
Plusz magazin

Milyen lenne Blaha Lujza vagy Mikszáth Insta-profilja?

Középiskolások bújnak történelmi alakok bőrébe, hogy modernizálják őket. Színészlegenda csap össze mecénással, vasminiszter küzd generálissal, újságíró néz farkasszemet innovátorral az Esterházy Magyarország Alapítvány által életre hívott Estöri Kreatív Történelmi Verseny negyedik évadjában.
Plusz hír

Ne térjünk vissza a „normálishoz”! – Nyilatkozat az emberiség védelmében

Több mint 150 magyar művész, tudós, értelmiségi csatlakozott ahhoz a pár nappal ezelőtt Párizsban megfogalmazott nemzetközi felhíváshoz, amely a vírus utáni időszakra készülő emberiséget szólítja meg.