Plusz

Harmadik napzárta

2011.08.04. 03:14
Ajánlom
emberszeretet

Feleim, ma arról fogunk értekezni, hogy szeretem az embereket. Nem, ennyire nem megyek bele... Csak annyi, hogy mindenki annyira szeretetreméltó volt ma és ez megmelengette a kis szívemet. Reggel Borovi Dani kattogott körülöttünk a fényképezőgépével, miközben mi "isteni" (igencsak emberi) sorsokat tártunk fel és nevettünk rengeteget. Majd a Nemzeti Múzeum kertjében pózoltunk a kamerának. Légbefúvással is, a szellőzőrendszerből (vagy miből?), a föld alól feltörő levegőáramlat segítségével. :) Marilyn Monroe is megirígyelte volna.

Majd finom ebédet követően ének! Már nem azért, de egyre jobbak vagyunk! (dehogynem: azért!)

Este folytattuk az olvasópróbát. Előkerültek bizonyos karakterhangok bizonyos szerepekhez. Egészen új oldaláról ismertem meg néhány osztálytársamat :) Szóval jókedvmókakacagás és elemzés este 11-ig. És házifeladat! Meg kell írnunk vasárnapig az önéletrajzunkat. Mármint akit játszunk, azét! Ha jól értettem, ezek még lehet, hogy valamilyen formában bekerülhetnek az előadásba. Azt mondom: come on!

Próba után Dani, Sanyi és én meghoztunk egy nagy döntést. Párhuzamosan az Olympos-szal próbáltunk volna egy másik produkcióban is. Ezt ma visszamondtuk... Egyszerűen már látjuk, hogy nem férne bele a kettő együtt. Szerintem így elkerültünk egy "sokat akar a szarka..." effektust és így tudunk teljes gőzzel arra koncentrálni, ami a Vas utcában történik. Hm... szerintem meghoztunk egy "igazi felnőtt döntést", mert így mindenki jobban jár. Ez jó érzés. :)

A rendező ajándéka: szabad délelőtt!!! Piac, dinnye, kávé, vízipipa "Athénével" és "Poszeidónnal". Ez lesz! És üdén, ragyogva belibbenünk a próbára. :P

Csók!

Bejegyezte: I. T.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.
Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz Partitúra

Zala megyében kalandozik a Partitúra

Néprajz, olaj, történelem és zene. A Partitúra kulturális időutazása ezúttal a pannon dombok alatt folytatódik szerdán este a Duna televízióban. A műsor ősi dallamok nyomába ered, méghozzá különleges nők főszereplésével. 
Plusz Partitúra

Így készült a Partitúra szentendrei adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be, ezúttal Szentendrére, Kisorosziba és a Pilisbe kísértük el Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorát.
Plusz hír

Negyven év elteltével bizonyították, hogy meggyilkolták az ukrán zeneszerzőt

Pletyka szinten évek óta vitatták az öngyilkosságot, bizonyítani azonban csak most sikerült a Kijevi Törvényszéki Tudományos Kutatóintézet munkatársainak, hogy Volodimir Ivaszjuk nem önkezével vetett véget az életének, hanem megölték, majd öngyilkosságnak állították be halálát.
Plusz hír

Engedett a kormány, megmarad az ismétlések utáni jogdíj

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a kormány neves magyar előadóművészek véleményét figyelembe véve módosítja a korábbi törvényjavaslatot.
Plusz interjú

Vidám és borzongató programokkal vár ezen a hétvégén Szentendre

A hazai palettán unikális programkínálattal várja a hétvégén, június 15-16-án a látogatókat Szentendre városa. A fesztivál zenei, vízisport, látványos, vidám és borzongató mediterrán programokat ötvöz képzőművészeti, kreatív eseményekkel.