Plusz

Hétvégézzen Vácott Ön is!

2012.07.26. 12:02
Ajánlom
A 20. Váci Világi Vigalom tizennégy helyszínen csaknem száz programot kínál ingyenesen július utolsó hétvégéjén.

A jubiláló fesztivál fő újdonsága idén az, hogy a 2011 óta felújított három belvárosi sétálóutcában is tartanak programokat, így bőven lesz hely például utcaszínházi előadásra, gólyalábas produkcióra vagy épp a tűzzsonglőrök fellépésére. Az eseménysoron négy színpadon várják koncertekkel az érdeklődőket, a vigalomban fellép többek között Charlie, a Hooligans, a Ghymes és a gyerekek kedvencei, az Alma együttes és Berecz András mesemondó is. A könnyű műfajok mellett a komolyzenei és templomi hangversenyek is kiemelt szerepet kapnak a három nap alatt: koncertet ad többek között a Váci Szimfonikus Zenekar és az Antonio Vivaldi Kamarazenekar is. A kirakodóvásárban vagy a kézműves foglalkozásokon megfáradt látogatósereg pedig a Duna-parti ökörsütésen csillapíthatja éhségét.

A testvérvárosi produkciókban is bővelkedő idei vigalom számos kísérő rendezvénye közül külön említést érdemelnek a Váci Értéktár tárlatai, de továbbra is látogatható Hincz Gyula Erdély című kiállítása, július 27-én pedig megnyílik Dávid Botond székelyudvarhelyi fotóművész I'm your man című tárlata. A városi galériában fotográfusok munkái lesznek láthatók, a belvárosi Margaréta kávéházban pedig a fesztivál húsz éves történetét feldolgozó fotókiállítás, mely augusztus 7-ig látogatható. A részletes program ezen a linken érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.
Plusz videó

Will Smith sokat tesz a magyar országimázsért

Ezúttal a Lánchíd tetején lejtett örömtáncot lejt, így búcsúzik Magyarországtól.
Plusz hír

Ritka, a zsidó háborúból származó érmére bukkantak

Nemcsak az a történelmi kor különleges, ahonnan az érme származik, hanem maga a lelet is. Egészen más felirat áll rajta, mint a korabeli pénzeken.
Plusz magazin

Egy póknak köszönhetik függetlenségüket a skótok

A skótok mitikus királyának, I. Róbertnek kalandos élete volt - a mesebeli történések pedig a halálával sem szakadtak meg.