Plusz

histoire(s) - Olga de Soto

2011.01.23. 09:38
Ajánlom
A film-choreography from Spain.

To celebrate the Spanish, Belgian and Hungarian European Presidency, Presi-danses has invited three dancers-choreographers, among them the Spanish Olga de Soto to present a new creation in Barcelona, in Brussels and in Budapest.

What remains engraved in the memory of an audience long after the spectacle they saw one evening? Choreographer Olga de Soto went off in search of members of the audience in the Théâtre des Champs Elysées in Paris on 25 June 1946 for a première from a mythical ballet, based on a poem by Jean Cocteau. As she interviewed them, their memories and emotions resurfaced, bringing the spectacle to life once more , illuminated by recollections that had until now been buried in darkness. The choreographer composed a subjective impression from their recollections and emotions, projecting it onto screens on a theatre stage - its original setting. (Claire Diez, KunstenFESTIVALdesArts, Brussels)

De Soto tried to find out what had happened to the members of the original staff: Cocteau died in 1963. Roland Petit cannot be found. Georges Wakhevitch died in 1984. Karinska died in 1983. Jean Babilée is in good health. Nathalie Philippart is very difficult to find and very difficult to meet. Boris Kochno, then Director of the Ballets des Champs Elysées, died in 1990.

historie(s) - Merlin Theatre (District 5, Gerlóczy utca 5.)

26 January 8 pm (in French with Hungarian subtitles)

Concept, direction and choreography: Olga DE SOTO

With: Cyril ACCORSI and Olga DE SOTO

Video direction, camera and sound: Olga DE SOTO

Video editing: Montxo DE SOTO and Olga DE SOTO

With: Micheline HESSE, Suzanne BATBEDAT, Robert GENIN, Brigitte EVELLIN, Julien PLEY, Françoise OLIVAUX, Olivier MERLIN and Frédéric STERN

Music: Johann Sebastian BACH

Performed by: Angela HEWITT

Set design: Thibault VANCRAENENBROECK

Light design: Henri-Emmanuel DOUBLIER

Lighting: Geni DIEZ / Sarah SCOUARNEC

Sound design: Pierre GUFFLET

Technical director: Christophe GUALDE

 

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Én vagyok az igazmondó a zenekarban

Konrád Györgynek kilencvennégy évesen már nem kell kertelnie. Örökifjú, máig kezébe fogja a brácsát, a hegedűt, és olyan egyszerűséggel beszél a zenéről, hogy öröm hallgatni. A zene mellett egy másik szenvedélye is megmaradt egy életen át, a sport. Mellesleg a hosszú élet titkát is elárulta.
Klasszikus

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.
Zenés színház

Liliom hazatalál

Április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Molnár Ferenc színműből készült világhírű musicalt, a Carouselt. Béres Attila rendezővel a Liliom iránti rajongásáról és a készülő előadásról beszélgettünk.
Tánc

Így fog kinézni a kibővített Trafó előtere és kávézója!

A szeptemberben induló évadban új terekkel, kávézóval, pénztárral, ruhatárral várja látogatóit az intézmény. A tavaszi időszakban pedig a Liliom utca felől tudják megközelíteni a házat az érdeklődők.
Jazz/World

Budapesten játszik John McLaughlin, a gitárlegenda

John McLaughlin, olyan zenészóriásokkal játszott együtt, mint Miles Davis, Jimi Hendrix, vagy Jaco Pastorius, az ő nevéhez fűződik az első jazz-rock album, és a szimfonikus zene, a jazz és az indiai zene legelső fúziója. Ezúttal a The 4th Dimension nevű zenekarával lép fel április 20-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

Van-e élet a főtt sonkán túl?

A húsvéti menü az egyik legmasszívabb gasztronómiai hagyományunk, tízből tizenegy asztalon ugyanazok a tételek sorakoznak. De vajon van-e élet a főtt sonka-főtt tojás-kalács triászon túl? Segal Viktor csúcsséftől azt is megtudjuk, hogyan vásároljunk sonkát húsvétra, ha biztosra akarunk menni.
Plusz ajánló

Fidelio Klasszik: Hogyan jelenik meg a humor a klezmerben?

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adásában ez is kiderül. Április 20-án a 92.1-en interjú hallható Csadi Zoltánnal, Kovács Adriennel, Masa Tamással a Sabbathsong Klezmer Band vezetőjével, és Perjés Jánossal.
Plusz ajánló

Nyitott Ház – Május 18-án a Pesti Vigadóban

Hagyományok és modernkori igények, amelyeket a művészet és a kultúra kapcsol össze: koncertek, előadások, workshopok designerekkel felnőtteknek és kézművesfoglalkozások kicsiknek, idegenvezetések, kiállítások – ingyenes programok május 18-án egész nap a Pesti Vigadóban.
Plusz ajánló

A hosszú élet titka is kiolvasható a májusi Fidelióból

Az ingyenes programmagazin májusi számában az aktuális eseménynaptár mellett megtalálod Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, valamint számos interjút, többek között Udvaros Dorottyával, Volf Katalinnal, Konrád Györggyel és Krusovszky Dénessel. Lapozz bele online!
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Kult50 – A kultúra 50 arca

Megvan A kultúra 50 arca, a legújabbak, akik 2018-ban „pörgették a magyar kultúrát”, és jelentős teljesítményük miatt tíz kategóriában bekerültek az idei Kult50-be. A Fidelio kiadványát és egész évre kiterjedő programját ma délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban.