MészárSteak
- Cím: Hegyvidék Bevásárlóközpont (Bp. XII. ker., Apor Vilmos tér 11-12.)
Sok vendéglátós és gasztroarc jár például Gál Józsihoz, a nagyszájú hentesutánzatához húsért és néhány jó szóért is. Csontos darabolt parasztsonkáért, kötözött sonkáért, tarjáért is lehet menni hozzájuk, a minőség és a profizmus garantált. Józsinak nincs hentesvégzettsége, mégis ő az, aki először árult tisztességes, sütni való marhahúst. Megfelelő gyakorlat szerint bontott marhát, tanítja a vevőt, miközben ő is tanul a séfektől. Kizárólag szintetikus hormonoktól, antibiotikumoktól, növényvédő szerektől és vegyszermaradványoktól mentes hústerméket árusítanak.
A Sonkás
- Cím: Fény utcai piac IV/25 (Bp. II. ker., Lövőház utca 12.)
Gódor András, a Sonkás 2006 óta árul sonkát Budapesten, a Fény utcai piac felső szintjén. Kínálatának gerincét 30-féle szárított, hatféle füstölt, valamint számos főtt és sült sonka adja, de a Sonkásnál mangalicasonka is kapható. Olasz, spanyol, mediterrán, szlovén sonkákat, nemzetközi összehasonlításban is helytálló főtt-füstölt mangalicasonkát lehet kapni – természetesen a Sonkás saját készítménye.
Steak Shop
- Cím: Vásárcsarnok alagsor (Bp. IX. ker., Vámház krt. 1–3.)
A város egyik legtutibb húsforrása a Vásárcsarnok alagsorában, az Aldi mellett található Steak Shop. Mindegy, hogy karajt, tarját, rib eye-t, fillet mignon steaket vagy éppen füstölt sonkát keresünk, az áru biztosan prémiumminőségű, és a kiszolgálás is hozzáértő. Vágó Ákosék eligazítják a vevőt a húsfajták között, ajánlanak is, ha elárulja nekik, hogy milyen vacsorát tervez.
Fejléckép: Pexels