Plusz

Időutazás a dinóktól a robotokig – közeleg a debreceni Galiba Gyermekfesztivál

2023.08.04. 10:10
Ajánlom
A Debreceni Virágkarnevál családokra fókuszáló eseménye, a Galiba Gyermekfesztivál négy napon keresztül közel 200 ingyenes, izgalmas és interaktív programot biztosít a gyerekek számára az ország egyetlen klasszikus Vidámparkjában augusztus 17. és 20. között.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Az időutazás tematikája köré épülő kalandok során a gyermekek részt vehetnek dínóshow-n, kipróbálhatják a történelmi korszakokat megidéző játékokat, és részt vehetnek izgalmas, jövőt idéző programokon is. Nem maradnak el a kézműves foglalkozások, a sportbemutatók, a színpadi produkciók és a koncertek sem, melyeket a 65 éves Nagyerdei Kultúrpark vidámparkjának különleges atmoszférája tesz garantáltan emlékezetessé.

A programok nyújtotta időutazás során a gyerekek visszacsöppennek a régmúlt eseményeibe, miközben bepillantást nyernek a jövőbe, így megtalálhatják a kapcsolatot a múlt, a jelen és a jövő között.

A Galiba Gyermekfesztivál legmenőbb programeleme a történelem előtti időkbe repíti vissza a résztvevőket: a Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW-n megelevenedik egy 4 méter hosszú és 2 méter magas egykori gigantikus élőlény,

a Jurassic World: Blue VR által pedig az új filmszéria legbarátságosabb ragadózójának társaságában lehet felfedezni a virtuális őslényparkot.

Ugyanebben a tematikában egészen biztosan a gyerekek kedvence lesz a 10D dínós mozi vagy a dínófestés, sőt a Marnevall támogatásával létrejövő Ripp-Ropp mini étterem dínós falatkái is a gyerekek kedvenceivé válhatnak.

„A legcukibb program” cím várományosa a Tranzit-Food által támogatott Csibém Csibefutam nevet viselő futóbicikli-verseny, ahol a 2-5 éves totyogók két kerékre pattannak, és összemérik ügyességüket a Vidámpark KRESZ pályáján. A nevezés már elindult a Debreceni Virágkarnevál oldalán, és folyamatosan érkeznek a jelentkezések.

A látogatók számára a gyermekfesztivál minden napján

igazán különleges élményt nyújt majd a vezetett vidámparki élménytúra, melynek során a résztvevőknek lehetősége nyílik megismerkedni az idén 65 éves születésnapját ünneplő Nagyerdei Kultúrparkkal.

A túra kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt tartogat izgalmakat, hiszen megtudhatnak számos érdekességet a nosztalgikus játékokról, az újításokról, és megismerhetik a Vidámpark gazdag történelmét, mely már több mint hat évtizede szórakoztatja az embereket. Sőt, esténként megelevenednek a játékok: többek között az esti vidámparkozás, a LED és ROBOT SHOW, a galiba diszkó, a csillagles és a mini planetárium tölti meg az éjszakát fényekkel.

A fesztivál a szórakoztató játékok mellett minden évben fókuszba helyezi a zenei programokat, melyek visszaadják a Debreceni Virágkarnevál belvárosi hangulatát. A Galibán fellép többek között az Iszkiri zenekar, a Debreceni Zenede Gyermek Fúvószenekara, a Helyőrségi és a Készenléti Rendőrség Zenekara, de igazi New Orleans-i örömzenével is készül a Debrecen Dixieland Jazz Band. Mindezek mellett, a Galiba négy napja alatt bárhol és bármikor feltűnhetnek a vásári komédiások, és az Agyagbanda zenekar csodálatos csörömpölése tölti meg vásári attrakciókkal a játékok körüli tereket.

Sajtotajekoztato_GalibaGyermekfesztival_DSC_0463-100741.jpeg

Galiba Gyermekfesztivál (Fotó/Forrás: Főnix Rendezvényszervező Kft.)

A virágkarneváli felvonulás nemzetközi művészei, a német Stelzen-Art parádés formációi az Elvarázsolt Kastély előtt babonázzák meg a közönséget lenyűgöző, cirkuszi jelmezeikben, valamint a Huaxing csoport Kína misztikus, kígyózó sárkányaival szórakoztatja majd a gyerekeket.

Jelmezekből sem lesz hiány! A Déri Múzeum középkori bemutatókkal és interaktív játékokkal ismerteti meg a történelmet: korszakbemutatók, jelmezek, beöltözések és a dombtetőn megépülő haditábornál lovagi játékok várják a látogatókat a hét minden napján.

Reneszánszát éli a társasjátékozás is a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt!

A Reflexshop és a Mit játsszunk? jóvoltából több tucat társasjáték közül lehet válogatni, ahol garantáltan minden korosztály talál kipróbálni való újdonságokat.

A Galiba Gyermekfesztivál játékos feladatokon keresztül igyekszik közelebb vinni a sportot és az egészséges életmódot a kicsikhez. A debreceni sportiskolák tehetségei évről évre gondozzák és támogatják a fesztiválon is a fiatalabb generációkat, továbbá a különböző tánciskolák a mozgás legkülönfélébb formáit mutatják be a tánctól az akrobatikus elemekig, melyek lendületet adnak a gyerekeknek, hogy kipróbálják és megszeressék az új mozgásformákat. Idén csatlakozik a fesztiválhoz Frutti és Veggi is: a Friss Csapat hatalmas, interaktív játszóházzal, rengeteg gyümölccsel és zöldséggel érkezik, ahol bringázás közben még turmix is készülhet az egészséges alapanyagokból.

GalibaGyermekfesztival_02_DebreceniVirgakarneval-100741.jpg

Galiba Gyermekfesztivál (Fotó/Forrás: Főnix Rendezvényszervező Kft.)

A Galiba Gyermekfesztivál a legkülönbözőbb kézműves foglalkozásokat vonultatja fel: a gyermekek részt vehetnek többek között sütiworkshopon, arcfestésen, időkapszula-készítésen, szerencseérme-alkotáson és régészeti kalandokon,

továbbá csatlakozhatnak a Csodakutya Alapítvány érzékenyítő foglalkozásaihoz, ahol a kutyás terápia gyógyító szerepével ismerkedhetnek meg.

A fesztiválon idén is találkozni lehet a mindig bátor tűzoltókkal, katonákkal és rendőrökkel, akik elképesztő eszközeikkel és járműveikkel érkeznek, melyeket a kalandvágyó gyerkőcök akár ki is próbálhatnak a Galiba alatt.

PROGRAMOK

Augusztus 17. (csütörtök)

14:00 Vidámparki séta: Élménytúra a 65 éves Nagyerdei Kultúrpark vidámparkjában
14:00 Agóra Debrecen programja: Kémleld a napot távcsővel!
15:00 Dance Universe TSE
15:30 Agóra Debrecen programja: Űrfizika Show
16:00 Debreceni Zenede Gyermek Fúvószenekara: Térzene koncert
16:30 Piruett Tánc Stúdió
17:00 Galiba Futóbicikli verseny: Csibém Csibefutam a Tranzit-Food támogatásával
18:00 Iszkiri Zenekar: Csillagos ötös koncert

Egész napos programok: ZöldKör: A Debreceni Nagyerdő természeti értékei, Időutazás 2050-be: GreenBox fotózás, viking tábor, fotószínház, rendőrségi mini KRESZ pálya

Augusztus 18. (péntek)

14:00 Vidámparki séta: Élménytúra a 65 éves Nagyerdei Kultúrpark vidámparkjában
15:00 Haditorna-bemutató
15:00 Mit játsszunk? Könnyed társasjátékok az egész családnak!
15:30 Galiba Társulat: Mesés időutazás
16:30 Készenléti Rendőrség Zenekara: Térzene koncert
17:00 Haditorna bemutató
17:00 Csodakutya Alapítvány: Érzékenyítő foglalkozás terápiás kutyákkal
17:30 LESZ Dance Tánc- és Sportegyesület
18:00 Galiba Társulat: Lúdas Matyi
19:00 Éjszaka a Vidámparkban: LED és Robot Show, csillagles és mini planetárium, Happy–Time Táncegyesület, Zumba, Gidrán bemutató

Egész napos programok: Jurassic World: Blue VR élmény a Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával; Öltözz be, és válj festménnyé!, viking tábor, fotószínház, katonai bemutató, lánglovagok

Augusztus 19. (szombat)

10:00 Haditorna bemutató
10:00 Mit játsszunk? Könnyed társasjátékok az egész családnak!
10:00 Wing Tsun Kung Fu
10:30 Lúdas Matyi próba: Ki lesz Az év Matyija?
11:00 Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW - A Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával
12:00 Feeling Tánc- és Mazsorett Egyesület
13:00 Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW - A Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával
14:00 Garagulya Gólyalábas: Ügyes magyar gyerek
14:00 DEMKI: Néphagyományaink nyomában
15:00 Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW - A Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával
16:00 Budai Krisztián: Dobolás az őskorban
16:30 Agyagbanda: Zenés-táncos kedvcsináló
17:00 DVSC Labdarúgó Akadémia
17:30 Balancé Tánciskola
18:00 New Orleans-i hangulat
18:30 Dixie Zenetöri – Debrecen Dixieland Jazz Band
19:00 Haditorna bemutató
19:30 Cirkusz Stelzen-Art módra

Egész napos programok: Jurassic World: Blue VR élmény a Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával, TikTok Reflex játék, western időutazás, KisMaszat - őskölök barlangi maszatoló, Frutti és Veggi, a Friss Csapat!

Augusztus 20. (vasárnap)

14:00 Vidámparki séta: Élménytúra a 65 éves Nagyerdei Kultúrpark vidámparkjában
15:00 MH Debrecen Helyőrségi Zenekar: Térzene koncert
15:30 Szupersztár Mazsorett és Tánc Egyesület
16:00 Nest Zenekar
16:30 Sárkánytánc - Huaxing Arts Group
17:00 Debreceni Freestyle Dance Club Tánc és Sportegyesület
18:00 Duó Trió Gólyalábas Utcaszínház - Vásári attrakciók
19:00 Haditorna bemutató

Egész napos programok: Jurassic World: Blue VR élmény a Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával, TikTok Reflex játék, Europe Direct Játszóudvar, western időutazás, Frutti és Veggi, a Friss Csapat!, Békebeli Kisasszonyok sétája, karvaly íjászok

Állandó programok

Ripp-Ropp mini étterem – A Ripp-Ropp termékcsalád és a Marnevall támogatásával •  Kézműves foglalkozások – A Ripp-Ropp termékcsalád és a Marnevall támogatásával: érzelemkirakó, mesés sütikészítés, dínófestés, régészeti kalandok, időkapszula-készítés, szerencseérme-készítés, Galiba kabala készítés, időutazó játékok és arcfestés • Középkori játékudvar • Korhű jelmezek és játékok a Déri Múzeumból • Mesterségek utcája • Debreceni Egyetem: diplomaszerző játékok • Debreceni Nemzetközi Iskola: útlevélkészítő játékok • Logiscool: A digitális világ iskolája • Reflexshop és Mensa HungarIQa: családi társasjátékok • Sport Aréna

A programok részletes leírása és napi bontása a debreceniviragkarneval.hu oldalon található. A Galiba Gyermekfesztivál aktuális híreiről és a programokról a Facebook-eseményből értesülhetnek az érdeklődők.

Támogatott tartalom.

Fejléckép forrása: Főnix Rendezvényszervező Kft.

Hamarosan kezdődik az ország leglátványosabb fesztiválja

Kapcsolódó

Hamarosan kezdődik az ország leglátványosabb fesztiválja

Augusztus 14. és 20. között rendezik meg az ötvenhét éves tradícióval rendelkező Debreceni Virágkarnevált. Az ország egyik leglátványosabb fesztiválján idén is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket. 

Főnix Rendezvényszervező Kft.

A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. egyike hazánk kiemelkedő rendezvényszervező vállalkozásainak. A cég által Debrecen Megyei Jogú Város megbízásából szervezett fesztiválokat, koncerteket, színpadi produkciókat, művészeti és gasztronómiai programokat, továbbá egyéb közösségi eseményeket évente átlagosan több mint félmillióan látogatják.

Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb kulturális, kreatív műhelyében 20 éve születnek programok a megálmodástól a kivitelezésig, évről évre gyarapítva Debrecen és a régió turisztikai vonzerejét.

E-mail: [email protected]

Postacím: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

Telefon: +36 52 518 400

Weboldalak:

Legolvasottabb

Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Egyeztetést sürget a Színházi Dolgozók Szakszervezete a kiözelmúltbeli balesetek miatt

A szakszervezet közleményt bocsátott ki, amelyben leírták, csak azokban az esetekben tudnak aktívan fellépni, ha szakszervezeti tag az érintett, ugyanakkor kezdeményezik, hogy más színházi szervezetekkel közösen dolgozzanak ki protokollt a hasonló esetekre.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Tízből kilenc gyerek rendszeresen hallgat zenét

Felmérés készült a gyerekek zenehallgatási szokásairól. Kiderült, hogy a magyar gyerekek kedvenc zenészei között túlsúlyban vannak a hazai előadók.
Plusz ajánló

Utcabállal ünneplik a francia nemzeti ünnepet

Július 13-án hat órától, a francia nemzeti ünnep előestéje alkalmából ingyenes koncertekkel és műhelyfoglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Francia Intézet.
Plusz ajánló

Udvari mulatság a kismartoni Esterházy-kastélyban

Július 20-án egész napos programokkal várják az érdeklődőket Kismartonba, az esemény idei mottója Vivaldihoz kapcsolódóan a négy évszak. A kastélyfesztivál során bárki betekinthet az Esterházyak egykori udvartartásába, a gyerekprogramok mellett pedig természetesen hangversenyekkel is készülnek a szervezők. 
Plusz hír

Kurtág György és Roska Botond is Wolf-díjban részesül

A rangos, pénzjutalommal is járó izraeli elismerést néhány hónap múlva vehetik át az idei díjazottak. Kurtág Györgyöt zeneművészeti, Roska Botondot pedig orvostudományi kategóriában tüntetik ki. A Wolf-díjasok több mint egyharmada a későbbiek során elnyerte a Nobel-díjat is.
Plusz hír

A debreceni BMW gyár mellett épülhet fel a Közlekedési Múzeum

A város központjától mintegy tíz kilométerre, egy szántóföldön húzhatják fel azt az épületkomplexumot, amely otthont adna a Közlekedési Múzeumnak is. A Népszava információi szerint az erről szóló pályázatot augusztus elején hirdetheti meg a minisztérium.