Plusz

Igazi kulturális koktélt kínál a „kultúrára szomjazóknak” a Várkert Bazár

2021.06.11. 13:45
Ajánlom
Frissítő és tartalmas kikapcsolódást ígér az idei nyári szezonban a Várkert Bazár, amely ezúttal is műfaji sokszínűségre törekedett a programok kialakításánál. A Múzeumok Éjszakája mellett a szervezők irodalmi barangolásokkal, koncertekkel, kortárs táncelőadásokkal , kertmozival, sőt szabadtéri jógával is készülnek.

Az évek óta sikerrel futó programok mellett a Várkert Bazár újranyitása is a megújulás jegyében telik, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával együttműködésben létrejövő Zene+ sorozatban például összművészeti koncertekkel találkozhat a közönség, de lesz Zene+Vers esemény is Erkel Ferenc Himnuszának kalandos keletkezéstörténetével, amely mellett a korszak más jelentős költeményei és zenei művei is megelevenednek majd.

Erkel Hunyadi László című operájának La Grange-áriáját a Kossuth-díjas Sümegi Eszter szólaltatja meg,

július 2-án pedig Astor Piazzola születésének 100. évfordulójára emlékezik a Várkert Bazár. Az összművészeti programsorozatból nem maradhat ki az egyik leghíresebb bűvészünk, a 110 éve született Rodolfo sem.

Az nyitással újra látogathatóak lesznek a nagy sikerű Márai-estek, ezúttal Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész tolmácsolásában leshetnek be a látogatók az író öniróniával átszőtt, szarkasztikus világába.

Az Aposztróf-sorozat sem marad el, Az Irodalmi szerelmek nyolcadik részében ezúttal két kivételes nő, Kaffka Margit és Lesznai Anna kerül a középpontba,

Juhász Anna irodalmár, Nagy-Kálózy Eszter Kossuth-díjas színművész, Lovas Rozi színművész, Menyhért Anna író-kutató és Szécsi Noémi író arra keresik a választ, hogy miként éltek ezek a kivételes személyiségek és hogyan tudtak érvényesülni saját korukban.

A színház és zene szerelmesei sem maradnak programok nélkül: a Tánc a kertben sorozat kortárs alkotók előadásain keresztül mutat görbe tükröt a társadalomnak, míg a különböző könnyűzenei és jazz koncertek színesítik az estéket.

A június 11. és július 11. között zajló labdarúgó Európa Bajnokság szurkolóira is gondoltak a szervezők, így az Öntőház udvarán az összes mérkőzés megtekinthető lesz. Ha pedig egy stresszes hétfői munkanap után egy kis ellazulásra vágyik az ember, július 5-től minden hétfőn szabadtéri jóga várja a látogatókat.

A programokról bővebb információk Várkert Bazár oldalán olvashatók.

Fejléckép forrása: Várkert Bazár

Zene+ sorozat a Várkert Bazárban

Kapcsolódó

Zene+ sorozat a Várkert Bazárban

Három ünnep, három összművészeti koncert. A Várkert Bazár a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával együttműködésben igazi összművészeti kulturális csemegékkel készül 2021 nyarára. Az ódon történelmi falak között – miközben a felejthetetlen panorámában gyönyörködünk – a kiváló akusztika segítségével felemelő és tartalmas nyáresték várnak az érdeklődőkre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Hét új bemutatóval készül a Radnóti Színház a következő évadra

A Radnóti Miklós Színház megtartotta évadzáró társulati ülését a Tesla Labor udvarán, melyen elbúcsúztatták a járványhelyzet miatti "mostoha évadot" és nyilvánosságra hozták a 2021|2022-es szezon új premierjeit.
Klasszikus

"Gyógyuljunk a zene erejével!” - Évadot hirdetett a Nemzeti Filharmonikusok

A Nemzeti Filharmonikusok "Vidd tovább a dallamot!" szlogennel hirdette meg a 2021/2022-es évadot, melyben megtalálható hét színes műsort kínáló bérlet, egy régóta sikeres, közkedvelt beavató koncertsorozat és több izgalmasnak ígérkező bérleten kívüli hangverseny is.
Színház

Kilenc bemutatót tervez az új évadban az Örkény Színház

Kilenc bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a fővárosi Örkény István Színház, ahol a jövő szezonban Bodó Viktor, Kovács D. Dániel, Tarnóczi Jakab, Ördög Tamás, Schwechtje Mihály és Kelemen Kristóf rendezését is láthatja a közönség.
Plusz

Jankovics Marcell előtt tisztelegnek az idei Fiatalok Szabadtéri Fesztiváljának résztvevői

Július 30-án elstartol a FISSZ FESZT, Dunakeszi családi fesztiválja, melyen megemlékeznek a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendezőről is. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is változatos programkínálattal, érdekes táncművészeti és színházi előadásokkal, valamint klasszikus és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.
Könyv

Szerdán kezdődik az Irodalom Éjszakája

Összesen 24 ország 25 írójának szövegeit olvassák fel június 23. és 25. között esténként Budapest különböző helyszínein, az Irodalom Éjszakája rendezvényen. Az idei téma a VÉSZKIJÁRAT.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Jankovics Marcell előtt tisztelegnek az idei Fiatalok Szabadtéri Fesztiváljának résztvevői

Július 30-án elstartol a FISSZ FESZT, Dunakeszi családi fesztiválja, melyen megemlékeznek a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendezőről is. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is változatos programkínálattal, érdekes táncművészeti és színházi előadásokkal, valamint klasszikus és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.
Plusz ajánló

Dobd fel a nyarat üdítő programokkal a Fidelio júliusi számából!

Már fellelhető országszerte a Fidelio legújabb lapszáma, amelyben az aktuális fővárosi és vidéki programkínálat mellett interjúkat, ajánlókat és túratippeket is találsz! Keresd az ismert terjesztési pontokan vagy lapozd át online!
Plusz fesztivál

Mi a magyar most? - Teljes a Bánkitó programja

A Bánkitó idén a szokásosnál kisebb fesztiválként jelentkezik a csodaszép tó partjáról, ahol a zenei programok mellett szép számmal lesznek színházi, civil-kulturális és képzőművészeti programok is.
Plusz ajánló

30 éves jubileumra készül Tokaj-Hegyalja és Zemplén meghatározó kulturális programsorozata, a Zempléni Fesztivál

Augusztus 13-tól 22-ig várja kedves közönségét színvonalas kulturális programokkal, Tokaj-Hegyalja turisztikai érdekességeivel és gasztronómiai finomságaival a jubileumi, 30. Zempléni Fesztivál. Két hétvégét magába ölelő tíz nap, 40 helyszínen 65-70 előadást nyújtó összművészeti programkínálat.
Plusz interjú

A modern(ség) nem áll ellentétben a történelemmel

Éppen két évtizede, hogy Dr. Ottrubay István átvette az Esterházy Csoport irányítását. Nem mindennapi kihívás volt átszervezni és modernizálni az Esterházy család történelmi örökségét. E jeles évforduló alkalmából arról beszélgettünk, miként lehet jól ötvözni a hagyományost a modernnel, hogyan működik egy cégcsoport, amely saját nyereségéből finanszírozza a kulturális tevékenységeket és miként lehet mai, modern vezetőként úgy irányítani az egészet, mint egy futballcsapatot az edzője?