Plusz

Így zárnak be a színházak és a kulturális intézmények a koronavírus miatt

2020.03.11. 15:35
Ajánlom
Egészségügyi vészhelyzetet rendelt el, és betiltotta a 100 főnél nagyobb rendezvényeket a koronavírus miatt a kormány. Az intézkedés színházakat és más kulturális intézményeket, koncerttermeket, mozikat is érint. Összeszedtük, miként. Cikkünk folyamatosan frissül.

A főváros intézményeit felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket, rendezvényeiket. Ez érinti mindenekelőtt a budapesti színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat.

A mai naptól a rendelkezés visszavonásáig nem tartja meg előadásait a Nemzeti Színház. Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM) későbbi időpontra halasztják. A megvásárolt jegyek és bérletek érvényesek lesznek az új időpontokra.

Az Operaház játszóhelyein (az Erkel Színházban és az Eiffel Műhelyházban) március 11-én a Laurencia-előadást még megtartják, de április 3-ig valamennyi előadás, koncert és egyéb rendezvény (különleges esemény) törlésre kerül.

Magyarország kormányának döntése értelmében, a megfogalmazott iránymutatást követve a Müpa a mai naptól kezdődően – egyelőre 2020. március 31-ig – az előadásait nem tartja meg.

Az Örkény Színház a március 11-i előadást még megtartja (ennek jegyeit kérésre az előadás kezdetéig visszaváltják), március 12-től azonban sem a színházban, sem a stúdiószínpadon nem tartanak előadást. A március 12-i Hamlet és Diggerdrájver jegyeket kérésre visszaváltják, a további előadásokra szóló jegyek visszaváltásával vagy esetleges későbbi időpontra történő érvényesítésével kapcsolatban későbbre ígérnek tájékoztatást.

Telt ház a Vígszínházban

A Vígszínház nézőtere (Fotó/Forrás: Adrián Zoltán / Fidelio)

A Vígszínházban A nagy Gatsby, a Pesti Színházban pedig a Mondjad, Atikám! 2020. március 11-i előadásai elmaradnak. A kormánydöntés értelmében a már meghirdetett előadásokat a veszélyhelyzet feloldásáig a Vígszínházban, a Pesti Színházban és a Házi Színpadon is szüneteltetik. A meghirdetett és elmaradt előadások pótlásának időpontját a veszélyhelyzet elmúltával hozzák nyilvánosságra, a nézők ekkor eldönthetik, elfogadják-e az előadások pótlására megadott időpontot vagy a jegyek árának visszafizetését kérik.

A Radnóti Színház a ma esti Ádám almái előadást a Katona József Színházban megtartja. Az elmaradó előadásokról a veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányrendelet hatálybalépését követően tájékoztatják a közönséget.

A Budapesti Operettszínház a ma esti Tajtékos dalok és Lili bárónő című előadásokat még megtartja. Március 12-től a frissen hatályba lépett rendelet értelmében nem tarthatják meg a márciusi előadásaikat.

A Szépművészeti Múzeum összes meghirdetett rendezvénye (Múzeum+, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások) elmarad. Ugyancsak elmarad a Magyar Nemzeti Galéria összes meghirdetett rendezvénye (MiniTextúra, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások). (Friss információ ide kattintva!)

A Rózsavölgyi Szalon hamarosan részletes közleményt ad ki a koronavírussal kapcsolatos kormányrendelet kapcsán. A Szalon befogadása: 75 fő, így elvileg nem érinti a színházat a korlátozás, ugyanakkor a színház vezetése konzultál a nézők védelme érdekében a többi, hasonló méretű kulturális intézménnyel, illetve kiegészítő állásfoglalást kért a Fővárosi Önkormányzattól a 100 férőhely alatti helyszínek egészségügyi biztonsága érdekében. (Friss információ itt érhető el!)

Az Átriumban a március 11-i, szerdai Az Őrült Nők Ketrece előadás elmarad, a jegyek a május 18-i, hétfői 19:30-ra kitűzött előadásra automatikusan érvényesek, vagy március 16. és 31. között visszaválthatók az Átrium jegypénztárában. A március 12-i Őrült Nők Ketrece-előadás jegyei a május 17-re, a március 13-i Szociopoly előadást viszont megtartják (!). A március 30-án, hétfőn 19:00 órára kitűzött Marslakók című előadás elmarad, az Interticket az online vásárolt jegyek árát visszautalja, a személyesen vásárolt jegyek a jegypénztárban március 16. és 31. között visszaválthatók. Az Átrium jegypénztárának nyitvatartása az alábbiak szerint módosul március 12-én és 13-án: 16:00 és 20:00 között.

A Budapest Music Center rendezvényein a résztvevők számát 100 főben korlátozzák.

Egyes koncertek a szervezők, illetve a BMC döntése alapján elmaradnak vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. Az Opus Jazz Clubban az előírásoknak eleget téve kizárólag az alsó szinten fogadják a vendégeket. Elmaradt koncertek esetén az online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza.

A Budapest Bábszínház a veszélyhelyzet feloldásáig zárva tart, a meghirdetett előadások elmaradnak. A megvásárolt jegyekkel, bérletekkel kapcsolatban később adnak tájékoztatást.

A Budaörsi Latinovits Színház összes márciusi előadását későbbi időpontban tartja meg. A már megváltott jegyekkel kapcsolatban a színház honlapján és facebook-oldalán adnak tájékoztatást a későbbiekben. További információ kérhető a sajto@latinovitsszinhaz.eu e-mail címen vagy a +36206216448-as számon.

A Pinceszínház március 12-étől a rendelkezés visszavonásáig nem tartja meg előadásait. Az online vásárolt jegyek visszaváltásában az Interticket Kft. az eljáró iroda, a jegyek összegét visszautalják a bankkártyákra. A jegypénztárban megvásárolt jegyeket nyitva tartási időben visszaváltják.

A Trafó március 12-től határozatlan ideig egyetlen programját sem tartja meg.

Trafo_200612_GrahamLimonAiley_Image_0444_NaskeSandor-103319.jpg

Előadás a Fonóban

A Fonó a holnapi naptól két hétig, azaz március 26-ig tervezett programjai biztosan elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. Az azt követő események kapcsán a kormány rendelkezéseivel összhangban folyamatosan értesíteni fogják a közönséget a weboldalukon és Facebook oldalukon. A ma estére tervezett Fonó Szerda Táncházat éjféli zárással megtartják.

A Miskolci Nemzeti Színház ugyanígy. További intézkedésig a Miskolci Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart. A már megváltott jegyekkel és bérletekkel kapcsolatban a későbbiekben adunk tájékoztatást. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük a rendkívüli helyzetre való tekintettel!

Elhalasztják a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált is, amely a terv szerint március 23–29. közt lett volna.

Elmarad a 2020. április 23–26-ig tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál is.

Elmarad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Kapcsolódó

Elmarad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A múlt héten sorra halasztották el a nagy nemzetközi könyves rendezvényeket, így a hír semmiképpen nem nevezhető váratlannak, ennek ellenére szomorú.

Az Orlai Produkciós Iroda a Kétely ma esti előadását megtartja. A további meghirdetett előadások a veszélyhelyzet feloldásáig mind a Belvárosi Színházban, mind a Hatszín Teátrumban, mind a Jurányi Házban elmaradnak. A meghirdetett és elmaradt előadások pótlásának időpontját a fenti rendelkezés feloldásakor, a veszélyhelyzet elmúltával hozzák nyilvánosságra. 

A Hatszín Teátrum ma estére meghirdetett, Mi történt Baby Jane-nel? című előadását megtartják, ám a holnapi naptól egyelőre meghatározatlan ideig a Hatszín Teátrum előadásait elmaradnak. A meghirdetett és elmaradt előadások pótlásának időpontját a rendelkezés feloldásakor, a veszélyhelyzet elmúltával hozzák nyilvánosságra. A nézőnk ekkor eldönthetik, elfogadják-e az előadások pótlására megadott időpontot vagy a jegy árának visszafizetését kérik.

Elmarad a március 15-i Red Bull Pilvaker, amelyet a Papp László Budapest Sportarénában rendeztek volna. Erről még március 10-én hoztak döntést a szervezők a koronavírus-járvány nyomán keletkező egészségügyi kockázatokra hivatkozva.

Elmaradnak a Gózon Gyula Kamaraszínház előadásai is, a jegyek, bérletek a később megtartott előadásokra lesznek érvényesek.

A Pintér Béla és Társulata mai és holnapi, a Szkéné Színházba tervezett A 42. hét c. előadása elmarad. A jegyekkel kapcsolatos visszaváltási és egyéb lehetőségekről hamarosan tájékoztatni fogják nézőket, kérik hogy személyesen ne próbálják meg jegyüket visszaváltani a helyszínen.

A Szkéné előadásai március 11-től bizonytalan időre elmaradnak. Az előadásokra megváltott jegyek visszaváltásával vagy esetleges későbbi időpontra történő cseréjével kapcsolatban mielőbb jelentkezünk itt a Facebookon, emailben és a honlapunkon.

A ma esti Stars of New York City Ballet előadást a Nemzeti Táncszínházban megtartják, a későbbi programokat nem.

IMG_9590_NTSZ_epuletbejaras_VenerOrsolya-142143.jpg

Nemzeti Táncszínház (Fotó/Forrás: Véner Orsolya)

Március 12-től a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. intézményeiben – Klebelsberg Kultúrkúria, Marczibányi Téri Művelődési Központ, Berczik Sára Budai Táncklub – határozatlan időre felfüggesztik a rendezvények megtartását.

Aleksei Volodin március 11-i esti koncertje, valamint az MVM - A Zongora sorozat valamennyi koncertje elmarad visszavonásig.

A Szentendrei Skanzen március 14-15-ei Huszáros Hétvége rendezvénye elmarad.

A Blinken OSA Archívum is bezár.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az állami turisztikai ügynökséggel folyamatos kapcsolatban teszi meg a szükséges lépéseket. Kérik a kormányt, hogy a Budapestre tervezett nagy létszámú rendezvények esetén kellő időben adjon világos iránymutatást a szervezőknek, fenntartóknak. Ennek keretében a szervezőknél szorgalmazzák, hogy mielőbb szülessen végleges döntés a Giro d’Italia kerékpáros verseny magyarországi és budapesti szakaszának elhalasztásáról.

2020. március 12-től a szombathelyi Herényiek Háza meghirdetett programjai, közösségi eseményei, foglalkozásai elmaradnak! A koronavírus megelőzése érdekében az intézkedés a kormány március 11-i döntése értelmében a visszavonásig érvényes!

A Jurányi Ház a ma esti Egy őrült naplója című előadást megtartja. Holnaptól a márciusi hónapra meghirdetett előadásaik elmaradnak. Az elmaradt előadások pótlásának az időpontjáról a veszélyhelyzettel kapcsolatos kormányrendelet hatálybalépését követően tájékoztatják a közönséget.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház március 12-től nem tartja meg előadásait egyik játszóhelyén sem, e mellett a SZÍN-TÁR Fesztivált és a Húsvétoló rendezvényt is lemondja. A intézkedés a veszélyhelyzet visszavonásig marad érvényben. A jegyekkel és a bérletekkel kapcsolatos egyéb ügyintézéssel kapcsolatban a további kormányrendeletek függvényében születik majd döntés.

kep-nemzetikecskemet-151001.jpg

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház épülete (Fotó/Forrás: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház)

A Spirit Színház a meghirdetett programjait megtartja, a megvásárolt jegyeket nem áll módukban visszaváltani. Mint közleményükben írják, színháztermeinkben korszerű légcserélő rendszerek biztosítják az ottani levegő folyamatos cseréjét, valamint gondoskodunk a megfelelő és rendszeres fertőtlenítésről. Arra kérik közönségüket, hogy ha a koronavírus tüneteit tapasztalják magukon, ne menjenek az előadásokra.

A Stúdió K lemondta minden előadását. "Bár 50 fős nézőterünkre még mindig nem vonatkoznak a korlátozások, a koronavírus terjedése csak úgy lassítható, ha minél kevesebb ember találkozik személyesen."

A Petőfi Irodalmi Múzeumba és a tagintézményeinkbe tervezett beltéri rendezvények előreláthatólag március végéig elmaradnak. A programokat a veszélyhelyzet elmúltával tervezik újra meghirdetni. A március 14-re tervezett Vésd föl ezt a napot című irodalmi sétát, valamint a március 15-re a múzeum udvarára tervezett megemlékezést megtartják. A múzeum kiállításai jelenleg látogathatóak.

Az A38 Hajó március 26-ig bezárólag nem tartja meg a Koncertterem esti programjait. A Kiállítótér és az Étterem összes rendezvénye, valamint a Petőfi TV Akusztik műsorának felvételei zavartalanul működnek tovább.

A budapesti Katona József Színház március 12-től mindhárom játszóhelyén felfüggeszti az előadásokat az egészségügyi vészhelyzet visszavonásáig.

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum (Fotó/Forrás: Glódi Balázs / Müpa)

Március végéig a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum is zárva tart. Ez alatt az időszak alatt a kiállítások nem látogathatók, a múzeum könyvtára és a shopja is zárva tart. A már korábban meghirdetett programok nem kerülnek megrendezésre, a megváltott jegyek később felhasználhatóak, vagy visszaválthatók.

Bár a Ludwig fizikailag zárva tart a Dead Web – The End című kiállítás műveivel online is megismerkedhetnek az érdeklődők ide kattintva>>>

A Concerto Budapest Magyar Kincsek III. a Muzsikás Együttessel című, március 12-én a Pesti Vigadóba meghirdetett koncertje elmarad. A megváltott jegyek és bérletek visszaváltásáról hamarosan minden vásárlót kiértesítenek, illetve a zenekar weboldalán és facebook oldalán adnak további tájékoztatást.

Március 12-től a Zeneakadémia koncertjei további intézkedésig elmaradnak. A március 11-i két koncertet (Fenyő László és a Budapesti Vonósok a Nagyteremben, illetve a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus a Solti teremben) még megrendezik.

Elmarad a Bach Mindenkinek Fesztivál, csak 2021-ben szervezik meg újra.

Elmaradnak a Látókép ensemble a KuglerArt Galériába tervezett előadásai. A március 12-re tervezett Ernelláék Farkaséknál előadást május 7-re, a március 20-ra tervezett Egy százalék indián előadás időpontját május 15-re módosítják. A március 18., 19-i debreceni vendégjátékok elmaradnak. A HPS Hold21 KultSzalonba meghirdetett március 25-i Ernelláék Farkaséknál előadás időpontja május 12-re; március 26-i Egy százalék indián előadás időpontja május 14-re módosul. A március 27-i Kálmán-nap előadás a B32 Galéria és Kultúrtér döntése értelmében elmarad.

A MU Színház a márciusra meghirdetett előadásai és nyilvános rendezvényei elmaradnak. A megvásárolt jegyek visszaváltásával vagy az előadások esetleges idei évadban történő pótlásával kapcsolatban később adnak tájékoztatást.

A MOMkult és tagintézményei (Barabás Villa, Kulturális Szalon, Helytörténeti Gyűjtemény, Hegyvidék Galéria, Lóvasút) üzleti rendezvényei és kulturális programjai is korlátozásra kerülnek, így már a ma esti program is elmarad. A május 31-ig megvalósuló díjtalan programok elmaradnak. A május 31-ig meghirdetett, belépőjegy köteles programokra – a partnerekkel, fellépőkkel, közreműködőkkel történő egyeztetés alapján – egy későbbi pótnapot igyekeznek találni. Az új időpontra érvényesek lesznek a már megvásárolt jegyek.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház szerdai műsora változatlanul alakul. A március 12-re meghirdetett műsorrendi előadásaink elmaradnak, és a mozi jegypénztára zárva tart. A jegypénztárban megváltott jegyek március 13-ától a helyszínen visszaválthatók.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál rendezvényei is elmaradnak.

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházat is érinti a kormány rendelete: nem tartják meg előadásaikat előre láthatóan két hétig. Az elmaradó előadásokat későbbi időpontban pótolják, amelyekre a megváltott jegyek érvényesek. (Friss információ ide kattintva!)

Virtuális színházat indít a Bartók Kamaraszínház

Kapcsolódó

Virtuális színházat indít a Bartók Kamaraszínház

A dunaújvárosi intézmény nem hagyja kultúra nélkül a közönséget: korábbi előadásaikat online stream formájában vetítik. Cikkünk frissült!

Március 13-tól nem nyit ki a Cirko-Gejzír mozi Budapesten. Bár a mozi befogadóképessége alapján egyelőre nem kellene bezárniuk, a járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy gondolják, mégis az a felelős döntés, ha a meghirdetett vetítéseiket nem tartják meg a következő időszakban. Ezért a március 13-ára és az az utáni napokra tervezett előadások bizonytalan ideig elmaradnak.

CinemaCityArena2MTIMonusMarton-175312.jpg

a Cinema City Aréna mozi Budapesten (Fotó/Forrás: MTI/Mónus Márton)

A Cinema City mozik a magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összhangban létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tartanak. Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ március 31-ig zárva tart. A programokat – beszélgetéssorozatok, tárlatvezetések, stb. – a lehetőségek szerint későbbi időpontokban pótolják. 

A veszélyhelyzet alatt a győri Vaskakas Bábszínház székhelyi és székhelyen kívüli előadásai egyaránt elmaradnak, a Vaskakas Bábszínház épülete – így jegypénztára is – zárva tart. A veszélyhelyzet elmúltával tervezik az elmaradt előadások jegyeinek májusi, júniusi érvényesítését, pótlását, a jegyek utalványra cserélését, végső esetben pedig a jegyek visszaváltását.

A koronavírus terjedésével szükségszerűvé vált döntések az OFF-Biennále Budapest áprilisra tervezett kiadására is hatással vannak. A Levegőt! címmel meghirdetett rendezvénysorozatot a szervezők egy későbbi időpontban tartják meg.

A Bethlen téri Színházban is elmaradnak a márciusra meghirdetett előadások. „Azon leszünk, hogy megtaláljuk a megoldást az elmaradó előadások pótlására, vagy az előadásokból fakadó bevételkiesések pótlására” – írják. Április hónapban a következő előadásokat már biztosan nem tartják meg: Danse noir (április 1.), Az utolsó tűzijáték (április 23.). A megvásárolt jegyek visszaváltásával kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: jegy@bethlenszinhaz.hu; +36 1 999 0661.

Március 17. és április 6. közötti időszakban a miskolci Herman Ottó Múzeum valamennyi kiállítóhelye zárva tart. Az időszak alatt kiállítóhelyek állandó és időszaki tárlatai nem látogathatók, saját rendezvényeiket későbbi időpontra halasztják, a befogadott eseményeket törlik. A kutatószolgálat és a könyvtári szolgáltatás sem vehető igénybe.

mnm-140748.jpg

Magyar Nemzeti Múzeum (Fotó/Forrás: Budapest Art Week)

Március 17-től a Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei (Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és Levéltár, Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Babits Mihály Emlékház, sárospataki Rákóczi Múzeum, visegrádi Mátyás Király Múzeum, vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, nyírbátori Báthori István Múzeum, balassagyarmati Palóc Múzeum, Villa Romana Baláca – Római kori villagazdaság és romkert, vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhely) a járványügyi helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tartanak.

Mind a Spinoza Színház mind a Spinoza Kávéház március 16-tól zárva tart. A színházjegyek árát, amint tudják, visszajuttatják, de a nézők türelmét kérik, „fizikailag ugyanis nem vagyunk már bent a színházban, így egyelőre pénztárunk sem működik” – írják.

 

Cikkünk folyamatosan frissül.

Ha teheted, ne váltsd vissza a színházjegyedet! - Szolidaritási akció a színházak megsegítésére

Kapcsolódó

Ha teheted, ne váltsd vissza a színházjegyedet! - Szolidaritási akció a színházak megsegítésére

Színházszerető nézők indították a #nemváltomvissza kezdeményezést a Facebook oldalaikon. Arra biztatnak mindenkit, ha tehetik ne váltsák vissza színházjegyeiket, így támogatva a koronavírus terjedése miatt leálló társulatokat.   

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Fel kell találni magunkat” – Interjú Bretz Gáborral

Bretz Gábor az Opera állandó művésze, aki az elsők között kapta meg a Kamaraénekesi címet, egy-egy évad során több szerepet is alakít. Legutóbb a – címlapfotót is inspiráló – Don Carlos online premierjén láthattuk. A világhírű basszbaritonnal a pandémia teremtette kihívásokról, az énektanítás rejtelmeiről és arról is beszélgettünk, mit kívánna egy jótündértől.
Vizuál

Nézze meg ingyenesen az európai film legjobbjait a Lux-díj online csatornáján

A Lux Közönségdíj online mozicsatornáján május 16-ig ingyenesen megtekinthető három sokszorosan díjazott európai film: az Oscar- és Európa-díjas Még egy kört mindenkinek, az Oscar-jelölt Kollektíva és a Corpus Christi című alkotás. A közönség szavazatait is várják.
Klasszikus

„Újraéled a karanténba zárt kultúra”- kihirdette a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadát

Fischer Iván rendezte új operaelőadás, Richard Strauss-maraton és nemzetközi sztárok, köztük Danyiil Trifonov vagy Jordi Savall is szerepelnek a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadjában.
Színház

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Május 11-én új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.
Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz

Kulturális sokszínűség a Bartók Béla Boulevard-on

A Bartók Béla úton idén is megrendezik az Eleven Tavaszt, mely egyedi kortárs alkotásokkal, köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel várja a látogatókat.
Plusz hír

Augusztusra módosult a Fishing on Orfű dátuma

A szervezők úgy határoztak, hogy az eredeti júniusi dátum helyett, az előre meghirdetett pótdátumon, azaz augusztus 25. és 28. között tartják meg a Fishing on Orfű fesztivált, mely tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt - adták hírül az esemény hivatalos honlapján.
Plusz hír

Idén sem rendezik meg a Sziget Fesztivált

A Volt Fesztivál és Balaton Sound mellett, Magyarország legnagyobb könnyűzenei fesztiválja a Sziget is elmarad.
Plusz ajánló

Pentaton Hangstúdió – egy tiszta hang a belváros szívében

2021-ben új szolgáltatással bővült az ország legnagyobb múltra visszatekintő privát művészügynöksége, a Pentaton Művész- és Koncertügynökség portfóliója: megnyílt az újonnan kialakított Pentaton Hangstúdió.
Plusz hír

Időutazás Rómában: újjáépítik a Colosseum arénáját

A Római Colosseum eredeti fapadlózatát még a 19. században szedték fel, amikor régészeti munkálatokat végeztek az arénában. A felújítás után a látogatók lehetőségük nyílik arra is, hogy beléphessenek a föld alatti tárnákba.