Plusz

III.

2011.08.04. 15:25
Ajánlom
Egy hosszú nap

Sziasztok!

Ismét itt!

Tegnap volt az első igazi egésznapos, fárasztó és tikkasztó próba. Lehet, hogy csak azért éreztem ezt, mert elég keveset aludtam előző este, de erről inkább most nem számolnék be... Szóval reggel asztali, szövegelemző próbával kezdtünk. Sőt még Borovi Dani fotós is végigkísérte a próbát, úgyhogy nagyon kellett ügyelni, hogy ne vágjak furcsa arcokat. Ilyenkor az a legcikibb, ha a fotón a rendezőre nézel és az arcodon a teljes értetlenség jelenik meg. Na ezeket a pillanatokat próbáltam elkerülni. Amúgy nem volt zavaró Dani jelenléte. Szépen haladtunk a szöveggel, sokat hallgattunk a Gábort és elemeztük a görög istenek frusztrációit. :) Vicces volt! Én csak kb. az utolsó fél órában jutottam sorra, mert a darab eleje még csak az istenekről szól. (Remélem ezzel nem árultam el nagy titkot...) Ezután kimentünk a Múzeum kertbe, ahol további fotók készültek csoport jelleggel. Azt hallgattuk, hogy: Ne hunyorogj! Nem süt a szemedbe a nap! Hát igen. Nem egyszerű egy bábszínész hallgató élete.

Szünet után délután énekelgettünk, közben Gábor ki-be járt a laptojával és barátkozott az Explorer idősebb és fiatalabb verzióival. Peti szerint egyre jobban megy az ének. Azt mondja kezdünk belejönni... én nem hiszek Neki!

Na és ezután visszatértünk a példányunkhoz, és elmerülhettem a hexameter varázsában. Néha el is vesztem benne, de azért élvezetes volt. Azt hiszem ebbe tényleg kezdek belejönni, de nem akarok semmit se elkiabálni. Nagyjából ugyanazok történtek, mint délelőtt, csak több nevetéssel, hisz mindenki fáradt volt. És persze, mint általában Poszeidon volt a legelemibb ;) Ja és a próba végén kaptunk házit. Hogy izgalmasabb, és konfliktusokkal teli a próbafolyamat, szavazásra bocsájtom a házi teljesítését! Megcsináljam, vagy se? Kérem a kommenteket!

Szóval minden jót! Holnap... vagyis ma

Szolár Tibi

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.