Plusz

IX.-X.-XI.

2011.08.12. 09:38
Ajánlom
Mozgalmas napok röviden.

Helló! Szóval ismét itt. Elég régen írtam, legalábbis nekem elég sok időnek tűnt ez a három nap. Közben zajlanak az események: új szövegkönyv, mozgás, új dalok, rendelkezés, bábozás, fejenforgás, feszültség, és minden egyéb. Hát nem egyszerű az élet, de mindig ezt hajtogatom - már nem akarom leírni többet, úgyhogy nem is fogom!

Szóval Gábor és Dóri elénkállt egy új szövegkönyvvel, ami tetszik. Mondjuk több szövegem lett, de próbálom tartani a tempót a tanulásban. (Utálok szöveget tanulni...) Lettek új jelenetek, lettek felcserélt jelenetek, kihúzások is, de így sokkal pofásabb. Jobban kijön a High School-ossága.

Már találkoztunk Vig Ágival is és ma is lesz majd vele óra. Hát egy kis minden porcikát átható izomláz azért érezhető... Volt akrobatika, persze csak az alapok és koncentrációs mozgás, vagy nem tudom hogy kell mondani... De azért a nyár után egy kicsit jól esett mozogni. Mondjuk az kérdés, hogy fogunk fejenálva és a másik hátán gurulva szólamot énekelni, de erre a vannak a következő hetek. Igen itt most AZ a mondat jönne, de nem írom le.

No, és közben folyamatosan rendelkezünk. Tegnap azt hiszem mindenki előtt világossá vált, hogy ehhez az előadáshoz nagyon sok koncentráció szükségeltetik, a próbafolyamathoz pedig sok türelem. Tegnap volt egy kis feszültség a próba végén, de azt hiszem, ez elkerülhetetlen, bárhol és bárkivel próbáljon az ember. Persze ez nyilván nem jó, de meg kell tanulnia az embernek kezelni. Az gondolom, én ezen a téren nem vagyok túl képzett, de igyekszem.

Hát így folyik a munka a házunk táján. Majd még jelentkezem.

Bejegyezte: Tibi

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.