Plusz

IX.-X.-XI.

2011.08.12. 09:38
Ajánlom
Mozgalmas napok röviden.

Helló! Szóval ismét itt. Elég régen írtam, legalábbis nekem elég sok időnek tűnt ez a három nap. Közben zajlanak az események: új szövegkönyv, mozgás, új dalok, rendelkezés, bábozás, fejenforgás, feszültség, és minden egyéb. Hát nem egyszerű az élet, de mindig ezt hajtogatom - már nem akarom leírni többet, úgyhogy nem is fogom!

Szóval Gábor és Dóri elénkállt egy új szövegkönyvvel, ami tetszik. Mondjuk több szövegem lett, de próbálom tartani a tempót a tanulásban. (Utálok szöveget tanulni...) Lettek új jelenetek, lettek felcserélt jelenetek, kihúzások is, de így sokkal pofásabb. Jobban kijön a High School-ossága.

Már találkoztunk Vig Ágival is és ma is lesz majd vele óra. Hát egy kis minden porcikát átható izomláz azért érezhető... Volt akrobatika, persze csak az alapok és koncentrációs mozgás, vagy nem tudom hogy kell mondani... De azért a nyár után egy kicsit jól esett mozogni. Mondjuk az kérdés, hogy fogunk fejenálva és a másik hátán gurulva szólamot énekelni, de erre a vannak a következő hetek. Igen itt most AZ a mondat jönne, de nem írom le.

No, és közben folyamatosan rendelkezünk. Tegnap azt hiszem mindenki előtt világossá vált, hogy ehhez az előadáshoz nagyon sok koncentráció szükségeltetik, a próbafolyamathoz pedig sok türelem. Tegnap volt egy kis feszültség a próba végén, de azt hiszem, ez elkerülhetetlen, bárhol és bárkivel próbáljon az ember. Persze ez nyilván nem jó, de meg kell tanulnia az embernek kezelni. Az gondolom, én ezen a téren nem vagyok túl képzett, de igyekszem.

Hát így folyik a munka a házunk táján. Majd még jelentkezem.

Bejegyezte: Tibi

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Vizuál

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!
Plusz ajánló

Színészek kalauzolnak végig a Szépművészeti terein

Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt félbeszakadt a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel futó Textúra című sorozat. A tervezett kilenc előadásból csupán kettőt láthatott a nagyközönség, de október 19-től újra folytatódik a különleges összművészeti program, amely változatlan tartalommal és színészi gárdával várja az érdeklődőket.
Plusz ajánló

Kulturális sokszínűség a ZsiMü kínálatában

Az eredetileg májusra tervezett Zsidó Művészeti Napok programjai a világjárvány miatt nem tudtak megvalósulni, így rendhagyó módon októbertől decemberig tart a zsidó kultúra ünnepe, melynek kínálatában izgalmas előadások, egyedi felállású zenei formációk, népszerű művészek és egy különleges kiállítás is szerepel a már jól ismert helyszíneken.